První lampové kombo do 14 000

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
ZH6

Re: První lampové kombo do 14 000

Příspěvek od ZH6 »

Hraju blues, metal určitě ne... a s bubeníkem taky nehraju, spíš s kytarama a basou.
Potřeboval bych to na domácí hraní a na menší kluby. Dík
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Zkusil bych jetý Blues Deluxe od Fendera + nějakou krabku. Záležitost sehnatelná za tyto peníze ve 100% stavu a ještě v záruce. Pokud by to muselo být nové a nebudeš potřebovat čistý zvuk při velké hlasitosti a budeš chtít dokreslovat krabkou, tak se mrkni na Vox AC15C1 a Vox TB18C1 (je to zvukově takový kříženec mezi Fenderem a Voxem, zvuk trochu plnější než AC15, to by ti mohlo sedět, navrhnul to amp guru T. Bruno, který má na svědomí třeba aparát Underground 30 - benchmark pro butique aparáty, v zámoří je ta TB18C1 docela oblíbená, říká se jí "Fender Hot Rod killer :D ).
ZH6

Příspěvek od ZH6 »

Na toho Bruna se pak taky zkusím podívat. Dik. Fender Blues Deluxe si mi taky celkem líbí, akorát se bojím těch 35 W to bude na doma asi docela dost? Jako vždycky můžu ubrat hlasitost volume pedalem, ale to pak asi nebude ono, co?
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Škoda, žes nevybíral dřív. Pár měsíců doprodávaly ty bruno voxy za pár šupů v audioteku.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

ZH6 píše:Na toho Bruna se pak taky zkusím podívat. Dik. Fender Blues Deluxe si mi taky celkem líbí, akorát se bojím těch 35 W to bude na doma asi docela dost? Jako vždycky můžu ubrat hlasitost volume pedalem, ale to pak asi nebude ono, co?
Nebyl jsem vlastníkem, ale přemýšlel jsem o něm a zkoušel jsem ho tedy jen v obchodě. Nicméně mi přišlo, že ukrotit jde. ( ale plno lidí tvrdí, že nejde mám dojem) Jenže jde o to, co je pro koho pokojová hlasitost. Já třeba nemůžu hrát úplně na plné kule, ale zároveň mi vedle nespí třeba batole. A zvuk při takové hlasitosti není taky úplně nejlepší. Při vyšší hlasitosi bude hrát lépe.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Jde o to, jestli to chceš do zkušebny a na koncerty a nebo na doma. Na zkoušky a na koncerty je Blues Deluxe tak akorát, určitě není nějak moc uřvaný, na čistém kanálu kreslí hodně brzo a spíš bych řekl, že je to tak na hraně, pokud chce někdo opravdu čistý zvuk.

Pokud chceš aparát vyloženě na doma, tak se podívej tak po 5W aparátech, po nich ale nemůžeš chtít, aby něco svedly na zkušebně.
ZH6

Příspěvek od ZH6 »

No chtěl bych nějakej univerzál, kterej bych mohl využít na obojí. Určitě si nechci kupovat dvě komba :)
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

A co třeba takhle:
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum
+
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum

A máš na doma i do zkušebny. Ale záleží, jak by ti GD sedl, já neměl čas ho jet naslepo zkoušet a na netu jsem moc ukázek nenašel. Pár lidí ho tu mělo, můžeš zkusit napsat. Jestli to nemáš daleko, můžeš vyzkoušet. Je to přelampovaný, po servise a včetně kabelů a potahů. Máš v tom vše. Dohromady bys byl na 15tisících a nemusíš se ani zaobírat převážením ze zkušebny domů a zpět.

Jinak borec sice píše, že za 12 000 jen do 10.4., ale s tím, jak dlouho to tam je, a že takový akce zkouší docela dost, tak myslím, že bude rád, až se toho za 12 zbaví. :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
ZH6

Příspěvek od ZH6 »

Díky za tip,
ale tohle už je asi fakt velký... to by se mi nechtělo přenášet. Sice nevím kolik takováto aparatura normálně stojí, ale ta cena bude asi docela dobrá.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Však právě proto byl ten Vox. Ten by byl trvale doma a GD trvale na zkušebně :)
Ono se dost pronese i Fender BD, jestli nejezdíš autem...
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Teď jsem si na tebe vzpomněl, když jsem po ránu projížděl bazar. :) Mrkni na tohle: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... =50&order=

Mně se to líbí, vypadá to zajímavě. Na blues a rock by to mělo být v pohodě.
http://www.youtube.com/watch?v=QMpcJCILo9Q

Akorát by ses musel omezit v tom, že to není celolampa. Mám za to, že předzesilovač je tranzistor. Ale zvuk se mi líbí. :)
ZH6

Příspěvek od ZH6 »

Ahoj, díky za tip
popřemýšlím o tom :-) Momentálně nemám moc čas to nějak jezdit zkoušet a naslepo bych si to z bazaru asi nekoupil.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

To znám. :) Mně to na čase taky docela vázlo. A ještě jak na potvoru to, co se mi líbilo, bylo z druhého konce republiky. :D
ZH6

Příspěvek od ZH6 »

Tohle vypadá docela zajímavě... nemyslíte?
http://www.music-city.cz/marshall-ma50c-6040.html
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Vedle Amityville taky přemýšlela o MA, tak taky přeposílám vlákno o MA zde z fóra: komba-zesilovace-reproboxy/marshall-ma-t18868.html
ZH6

Příspěvek od ZH6 »

Dík, já už jsem se na to díval, jak si to dal do toho druhýho vlákna :-)
Takže to není nějakej supr doprodej, jo? Přece jenom 50W marshall kombo za takovýhle peníze...

EDIT: tak co jsem se dočet, tak to asi nebude žádná sláva... :)
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

A nějaký Kettner z bazaru by ti třeba nesedl?

Hughes&Kettner statesman dual 6l6
Hughes & Kettner Statesman QUAD-EL84-B Kdybys u tohohle srazil trochu cenu a vyhovoval by ti, tak máš navíc docela dlouhou záruku ještě, což taky není od věci. :)
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Sajmon píše:A nějaký Kettner z bazaru by ti třeba nesedl?

Hughes&Kettner statesman dual 6l6
Hughes & Kettner Statesman QUAD-EL84-B Kdybys u tohohle srazil trochu cenu a vyhovoval by ti, tak máš navíc docela dlouhou záruku ještě, což taky není od věci. :)
Ty ceny mi příjdou děsné... Ta 6L6 varianta se dost dlouho doprádava nová za 16, dual EL84 kolem 10 a quad EL84 kolem 12.

Mrkl bych na tuhle AC15 http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... =50&order=
Orange rocker http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... =50&order=
nebo mesa subway blues http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Latam: Tak to se omlouvám, to jsem nevěděl.

( A kde to tak prodávají? Já jsem našel nejlevnějšího Duala el 84 za skoro 19k, ale už vyprodanýho )
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Sajmon píše:Latam: Tak to se omlouvám, to jsem nevěděl.

( A kde to tak prodávají? Já jsem našel nejlevnějšího Duala el 84 za skoro 19k, ale už vyprodanýho )
V pohodě. Doprodávali se v hudebním ráji, už to asi není. Nicméně bych se řídil při pořizování těma cenama, 16 za duala mi příjde moc. Na bazaru byl už i za 8 500,-

Edit. ajo, on je to quad, ale i tak je to moc :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“