a nevím co to je ten muffle system na kopák,, je to ten černej protáhlej oválek z nějaké vaty a koukal jsem že se to umísťuje dovnitř kopáku pomocí suchého zipu, ale nevim kam ani k čemu to slouží ? poraďte mi díky
Přední blána na kopák
Pravidla fóra
Re: Přední blána na kopák
můžu se zeptat ?
objednal jsem toto: http://kytary.cz/remo-powerstroke-3-set/HN121647/
a nevím co to je ten muffle system na kopák,, je to ten černej protáhlej oválek z nějaké vaty a koukal jsem že se to umísťuje dovnitř kopáku pomocí suchého zipu, ale nevim kam ani k čemu to slouží ? poraďte mi díky
-
Sam Jr.
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/samjr
Je to tlumítko do kopáku - např. místo deky. použití je dobrovolné 
a pokládá se to pod jakou blánu rezonanční nebo hrací ? nebo někam doprostřed ? 
Google obrázky nic? Vypadá to, že jako většina improvizovaného tlumení i toho přijde na hrací stranu

:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
tak jdu to vyzkoušet
jsem zevědav jestli tohle tlumení bude teda stačit 
co máte v kopáku narvanýho ?
přijde mi, že jen ta samotná výplň výše uvedená to moc netlumí..
co máte v kopáku narvanýho ?
Naposledy upravil(a) MilanT dne 20.04.2013 9:56, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučil jsem ti 2 posty. Příště prosím edituj. Díky.
dal jsem tam plyšáka, je to lepší
ale přijde mi to zase moc zatlumený jakoby méně potichu, snad pomůže díra ke hlasitosti, kterou budu brzo řezat
co myslíte ?
co myslíte ?
Naposledy upravil(a) MilanT dne 20.04.2013 9:57, celkem upraveno 1 x.
sQara - před 4 dny tě Nero upozornil na porušování pravidel fóra:
Dnes jsi to udělal 2x a já tě tedy taky naposledy prosím o totéž.Nero píše:sQara: Nauč se laskavě používat tlačítko Upravit. Slučování tvých double-postů mě zrovna moc nebaví.
já nevím jak se to dělá, pardon
Odpověď přes SZ.
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Moleek píše:Google obrázky nic? Vypadá to, že jako většina improvizovaného tlumení i toho přijde na hrací stranu
přesně tenhle tlumící sáček od REMO mm už asi od roku 2005 a naprosto stačí;) Zatlumí nežádoucí dozvuky a přesto nechá vyznít co možná nejvíc buben jako takový!!! Můžu jen doporučit!!!
Pokud do kopáku narveš deku, peřinu z postele nebo půl skříně svetrů a mikin, pak ti z celého srdce gratuluju..... právě jsi totálně zabil svůj kopák a degradoval investici do něj vloženou na nulu!! když budeš kopat botou do zdi, bude to mít stejný efekt!!!sQara píše:tak jdu to vyzkoušetjsem zevědav jestli tohle tlumení bude teda stačit
co máte v kopáku narvanýho ?přijde mi, že jen ta samotná výplň výše uvedená to moc netlumí..
Lidi už proboha zapomeňte na ty deky a podobný chujoviny, který frčely v 80tých letech, kdy se hrálo bez rezo blan a zvučily se blány bubnů ne svrchu ale zespodu!!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
No já nevím, já deky používám do všech kopáků a nemám pocit, že by je to zabíjeloMonikad píše:Lidi už proboha zapomeňte na ty deky a podobný chujoviny, který frčely v 80tých letech, kdy se hrálo bez rezo blan a zvučily se blány bubnů ne svrchu ale zespodu!!
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
- Monikad
- Rádce
Kajda: tady si budu stát na svým..... je to už hodně přežitá záležitost..... zkus to někdy s nějakým modernějším prvkem přitlumení a poznáš sama o čem mluvím. O kvalitě tvého nástroje a tvé hry přitom pochopitelně nemám ani důvod pochybovat. 
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Deka má ale i výhody ... v případě potřeby se dá z kopáku vyndat a použít i pro jiné různé účely
Já jsem zatím neměla potřebu něco jiného pořizovat, ale asi se k tomu taky časem dostanu, možná ... někdy ...
Já jsem zatím neměla potřebu něco jiného pořizovat, ale asi se k tomu taky časem dostanu, možná ... někdy ...
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
- Monikad
- Rádce
Určitě má deka své využití i jindeKajda píše:Deka má ale i výhody ... v případě potřeby se dá z kopáku vyndat a použít i pro jiné různé účely![]()
- necibici
- Moderátor
- Bandzone: bandzone.cz/attacus
Deka je sice přežitá,ale byla a bude klasika.Já dávám rozloženej futrál na paličky.Přesně jak píše Kajda,někdy je dobrý se přizpůsobit prostoru,bohužel to asi nepůjde skrz 10cm díru.. 
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
- Monikad
- Rádce
Nechápu 2 věci:necibici píše:Deka je sice přežitá,ale byla a bude klasika.Já dávám rozloženej futrál na paličky.Přesně jak píše Kajda,někdy je dobrý se přizpůsobit prostoru,bohužel to asi nepůjde skrz 10cm díru..
- jak ti dokáže pomoct v kopáku futrál na paličky?
- proč by si nemohl rovnat tu přežitou deku 10cm otvorem (respektive asi kolem 15ti cm si myslel vi´d.... 5" je 5x2,54cm)? mě to tedy dříve vždycky šlo.....
- necibici
- Moderátor
- Bandzone: bandzone.cz/attacus
Ne,udělal jsem díru 10cm.Tak a futrál je zase zpátky v bubnu,ten zvuk je takhle míň dunivej. 
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.