Přední blána na kopák

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
sQara

Re: Přední blána na kopák

Příspěvek od sQara »

můžu se zeptat ? :D objednal jsem toto: http://kytary.cz/remo-powerstroke-3-set/HN121647/
a nevím co to je ten muffle system na kopák,, je to ten černej protáhlej oválek z nějaké vaty a koukal jsem že se to umísťuje dovnitř kopáku pomocí suchého zipu, ale nevim kam ani k čemu to slouží ? poraďte mi díky
Sam Jr.
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/samjr

Příspěvek od Sam Jr. »

Je to tlumítko do kopáku - např. místo deky. použití je dobrovolné :D
sQara

Příspěvek od sQara »

a pokládá se to pod jakou blánu rezonanční nebo hrací ? nebo někam doprostřed ? :D
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Google obrázky nic? Vypadá to, že jako většina improvizovaného tlumení i toho přijde na hrací stranu
Obrázek
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
sQara

Příspěvek od sQara »

tak jdu to vyzkoušet :D jsem zevědav jestli tohle tlumení bude teda stačit :D

co máte v kopáku narvanýho ? :D přijde mi, že jen ta samotná výplň výše uvedená to moc netlumí..
Naposledy upravil(a) MilanT dne 20.04.2013 9:56, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučil jsem ti 2 posty. Příště prosím edituj. Díky.
karku

Příspěvek od karku »

deku :D
sQara

Příspěvek od sQara »

dal jsem tam plyšáka, je to lepší :D ale přijde mi to zase moc zatlumený jakoby méně potichu, snad pomůže díra ke hlasitosti, kterou budu brzo řezat

co myslíte ?
Naposledy upravil(a) MilanT dne 20.04.2013 9:57, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučil jsem ti 2 posty. Příště prosím edituj. Díky.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

sQara - před 4 dny tě Nero upozornil na porušování pravidel fóra:
Nero píše:sQara: Nauč se laskavě používat tlačítko Upravit. Slučování tvých double-postů mě zrovna moc nebaví.
Dnes jsi to udělal 2x a já tě tedy taky naposledy prosím o totéž.
sQara

Příspěvek od sQara »

já nevím jak se to dělá, pardon
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Odpověď přes SZ.
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Moleek píše:Google obrázky nic? Vypadá to, že jako většina improvizovaného tlumení i toho přijde na hrací stranu
Obrázek

přesně tenhle tlumící sáček od REMO mm už asi od roku 2005 a naprosto stačí;) Zatlumí nežádoucí dozvuky a přesto nechá vyznít co možná nejvíc buben jako takový!!! Můžu jen doporučit!!! :idea:
sQara píše:tak jdu to vyzkoušet :D jsem zevědav jestli tohle tlumení bude teda stačit :D

co máte v kopáku narvanýho ? :D přijde mi, že jen ta samotná výplň výše uvedená to moc netlumí..
Pokud do kopáku narveš deku, peřinu z postele nebo půl skříně svetrů a mikin, pak ti z celého srdce gratuluju..... právě jsi totálně zabil svůj kopák a degradoval investici do něj vloženou na nulu!! když budeš kopat botou do zdi, bude to mít stejný efekt!!!

Lidi už proboha zapomeňte na ty deky a podobný chujoviny, který frčely v 80tých letech, kdy se hrálo bez rezo blan a zvučily se blány bubnů ne svrchu ale zespodu!!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

Monikad píše:Lidi už proboha zapomeňte na ty deky a podobný chujoviny, který frčely v 80tých letech, kdy se hrálo bez rezo blan a zvučily se blány bubnů ne svrchu ale zespodu!!
No já nevím, já deky používám do všech kopáků a nemám pocit, že by je to zabíjelo :D Dle akustiky prostředí přizpůsobím tvar deky uvnitř kopáku a míru toho, jakou plochou se deka dotýká blány. Jinak nechám vyznít kopák v divadle s big bandem, jinak v klubu a jinak na velkém pódiu s "bigbošem" :mrgreen:
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Kajda: tady si budu stát na svým..... je to už hodně přežitá záležitost..... zkus to někdy s nějakým modernějším prvkem přitlumení a poznáš sama o čem mluvím. O kvalitě tvého nástroje a tvé hry přitom pochopitelně nemám ani důvod pochybovat. :idea:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

Deka má ale i výhody ... v případě potřeby se dá z kopáku vyndat a použít i pro jiné různé účely :mrgreen:
Já jsem zatím neměla potřebu něco jiného pořizovat, ale asi se k tomu taky časem dostanu, možná ... někdy ... :D
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Kajda píše:Deka má ale i výhody ... v případě potřeby se dá z kopáku vyndat a použít i pro jiné různé účely :mrgreen:
Já jsem zatím neměla potřebu něco jiného pořizovat, ale asi se k tomu taky časem dostanu, možná ... někdy ... :D
Určitě má deka své využití i jinde ;) před pár lety bych mluvila stejně jak te´d ty a na deku bych nedala dopustit....zkusila jsem jít dopředu z dobou a vylepšilo to lecos...... zpět k dece už bych nešla. Až zkusíš, poznáš sama ;)
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

Deka je sice přežitá,ale byla a bude klasika.Já dávám rozloženej futrál na paličky.Přesně jak píše Kajda,někdy je dobrý se přizpůsobit prostoru,bohužel to asi nepůjde skrz 10cm díru.. :lol:
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

necibici píše:Deka je sice přežitá,ale byla a bude klasika.Já dávám rozloženej futrál na paličky.Přesně jak píše Kajda,někdy je dobrý se přizpůsobit prostoru,bohužel to asi nepůjde skrz 10cm díru.. :lol:
Nechápu 2 věci:
- jak ti dokáže pomoct v kopáku futrál na paličky?
- proč by si nemohl rovnat tu přežitou deku 10cm otvorem (respektive asi kolem 15ti cm si myslel vi´d.... 5" je 5x2,54cm)? mě to tedy dříve vždycky šlo.....
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

Ne,udělal jsem díru 10cm.Tak a futrál je zase zpátky v bubnu,ten zvuk je takhle míň dunivej. :lol:
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“