Výběr digitálního piána (srovnání Yamaha a Kawai)

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
pavel_A5

Re: Výběr digitálního piána (srovnání Yamaha a Kawai)

Příspěvek od pavel_A5 »

Abych řekl pravdu, tak do Treppendorfu jsem se případně také chystal ... nakonec se asi dokážu spokojit s vyzkoušením tady po obchodech, kde sice nemají vše najednou k vyzkoušení, ale tak nějak si to "objezdím" :) ... je pravda, že CA65 ani CA95 jsem nikde neviděl k vyzkoušení a asi ani nikde nebude :(

Můj pocit mi říká "kup CN34", ale hlava zase "kup CLP-440" :) ... takže moc nevím :( Trochu mě ten zvuk ve spodních tónech u CN34 znepokojuje, ale moc nevím, jestli to nebylo např. umístěním piana v obchodě apod.

Nevíte prosím někdo, kde mají Kawai CN34 k vyzkoušení mimo Music City v Praze? :) Velice pěkný obchod je CMI v Hradci Králové, ale bohužel model CN34 tam nemají - možná se s nimi zkusím domluvit, zda by jej pro mě nesestavili a tam si nakonec vyberu :)
pavel_A5

Příspěvek od pavel_A5 »

Tak se po delší době chci opět podělit o nové poznatky :)

Nejprve jsem zavítal do jednoho obchodu, kde mají všechny uvažované modely Yamaha (CLP 430, 440 a 470) . Nejprve jsem se zaměřil na materiál klaviatury - 430 je plast, 440 a 470 s povrchem imitace slonoviny - a během chvíle jsem odepsal 430, jelikož "slonovina" mi skutečně při zaměření na pocit z dotyku a hry vyhovuje více.

Takže jsem se už zaměřil pouze na 440 a 470. Musím uznat, že 470 je oproti 440 opravdu výše a to především s ohledem na dřevěnou klaviaturu - hrát na 470 je skutečně požitek :) Nicméně, vyplatí se investovat o tolik více? To si ještě musím promyslet :)

Dále jsem se vydal do druhého obchodu, kde mají Kawai CN34 - zde bohužel však pro přímé srovnání nemají ani CLP 440 ani 470, jen 430 - tedy, měl jsem zde možnost přímého srovnání mezi Kawai CN 34 a Yamaha 430. Klaviatura CN34 oproti CLP430 určitě lepší - zvuk však horší - ale jen z integrovaných reproduktorů. Když jsem hrál na CN34 do sluchátek, tak byl zvuk v pořádku - zkusil jsem si nahrát pár skladeb i do MP3 přes USB a v PC to zní dokonce lépe než ta Yamaha :) Tak já nevím, kde je problém??? Do sluchátek a při nahrávání do MP3 je CN34 naprosto v pohodě, ale jakmile jde zvuk z reproduktorů, tak je mi to velice nepříjemné - připomíná mi to hru na spinet a nikoliv na klavír :) Oproti tomu zvuk z Yamahy je do repro naprosto vyhovující (u 440 a 470 samozřejmě ještě lepší než u 430).

Co teď? Finálně jsem se utvrdil v tom, že konečný výběr bude mezi Yamaha CLP 440, CLP 470 nebo Kawai CN 34. Jak už jsem psal, tak každé z těchto tří DP má svá pozitiva i negativa - a to je ten problém :) Kdyby CN34 znělo z reproduktorů stejně jako zní do sluchátek, tak bych se hned rozhodl pro Kawai - i ovládání funkčních tlačítek a design mi přijde lepší ... ale ... zvuk piana je pro mě stejně tak důležitý jako je klaviatura - takže, opět nerozhodnost ve výběru.

Vše by vyřešilo, kdybych měl možno přímého srovnání CN 34 a CLP 440/470 vedle sebe - bohužel v ČR tato možnost asi nikde není a tak opravdu nevím, jak se nakonec rozhodnu :) Asi si dám ještě jedno kolečko, zkusím zjistit aktuální ceny a pak se uvidí :)
clayman

Příspěvek od clayman »

Hmm, původně jsem chtěl navrhnout brněnský megastore Audioteku, ale evidentně stránky tvrděj, že všechny CN34 modely jsou na objednávku. Pokud bys měl třeba jistotu, že s jedním z těch klavírů odejdeš, můžeš je požádat o objednání jednoho kusu v dané barvě a eventuálně vyzkoušet tam.
Digi piano Kawai CA-95 Rosewood od června 2013. :)
pavel_A5

Příspěvek od pavel_A5 »

clayman píše:Hmm, původně jsem chtěl navrhnout brněnský megastore Audioteku, ale evidentně stránky tvrděj, že všechny CN34 modely jsou na objednávku. Pokud bys měl třeba jistotu, že s jedním z těch klavírů odejdeš, můžeš je požádat o objednání jednoho kusu v dané barvě a eventuálně vyzkoušet tam.
Bohužel v Audioteku ani sami neví, co mají :) ... psal jsem jim, kde je CN34 k porovnání s CLP 440 nebo 470 a bylo mi odpovězeno, že z daných 3 DP nikde nemají žádné, že jediné CLP je 430 v Praze v Music City - a co byste řekli, že tam mají - mají tam CN34 :) ... vím, kde mají u sebe CLP 440, 470 a CN 24 (stejná klaviatura jako CN 34), takže to vyzkouším tam (asi v pátek), a tam se taky nakonec rozhodnu, protože už se na DP fakt těším :)
clayman

Příspěvek od clayman »

Okej. Čekal bych sice, že aspoň jeden od každého typu by tam mít mohli, když už je to "megastore", ale budiž.

Každopádně se pls poděl, kde mají ty tři piana k vyzkoušení, a dej potom vědět, jak ses nakonec rozhodl. :)
pavel_A5

Příspěvek od pavel_A5 »

clayman píše:Okej. Čekal bych sice, že aspoň jeden od každého typu by tam mít mohli, když už je to "megastore", ale budiž.

Každopádně se pls poděl, kde mají ty tři piana k vyzkoušení, a dej potom vědět, jak ses nakonec rozhodl. :)
To já čekal taky :) Opravdu mě to překvapilo jejich tvrzení, že nic moc na vyzkoušení nemají - a ještě víc mě pak překvapilo, že mají (a ani o tom neví) :)

Příští týden napíšu, jak jsem se rozhodl - už chci kupovat co nejdříve :)
pavel_A5

Příspěvek od pavel_A5 »

Tak jsem dnes byl s očekávání na posledních "zkouškách" jednotlivých vybraných modelů DP a vzhledem k výborné cenové akci na Yamahu CLP 440 za 45.990 Kč nebylo co řešit - tedy, CLP 440 v bílé barvě je moje :)

Rozhodující pro mě byl fakt, že jsem měl konečně možnost vyzkoušet přímo vedle sebe klaviatury Yamaha GH3 a Kawai RH2 ... klaviatura Yamahy CLP 440 mi přišla lepší a i zvuk pro mě přirozenější a blíže k akustickému klavíru (než Kawai) - takže rozhodli subjektivní pocity a to je myslím u DP to nejdůležitější :)

Koupeno v CMI v Hradci Králové - tento obchod rozhodně doporučuji, od Yamahy tam mají na vyzkoušení úplně vše, mají tam i nějaké další značky - a hlavně, velice vstřícný přístup prodejce :) ... CLP 440 za akční cenu mají do vyprodání zásob, myslím že tam mají ještě 6-8 ks :)
clayman

Příspěvek od clayman »

Tak to blahopřeju. :) Já tiše doufám, že snad už příští měsíc dojde na mě. Uvidíme, jestli to nakonec bude bílá CLP-470 nebo černé/palisandrové CA-95.

Trochu jsem doufal i v to, že Yamaha na MusikMesse představí nástupce CLP 4xx řady. Bohužel se tak ale nestalo, takže nejspíš to bude ten Kawai. Ale ještě není nic rozhodnuto. ;)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Pořiď KAWAI a můžete porovnávat 8)

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
pavel_A5

Příspěvek od pavel_A5 »

clayman píše:Tak to blahopřeju. :) Já tiše doufám, že snad už příští měsíc dojde na mě. Uvidíme, jestli to nakonec bude bílá CLP-470 nebo černé/palisandrové CA-95.

Trochu jsem doufal i v to, že Yamaha na MusikMesse představí nástupce CLP 4xx řady. Bohužel se tak ale nestalo, takže nejspíš to bude ten Kawai. Ale ještě není nic rozhodnuto. ;)
Díky :) ... nástupce CLP4xx vůbec nevím kdy bude, takže jsem nečekal :) CLP-470 je určitě lepší, ale z mého pohledu ne o 15 tis. Kč co jsem se já rozhodoval - každopádně určitě budeš maximálně spokojený s CLP-470 i s CA-95, bohužel to jsem neměl možnost si poslechnout, takže bych šel osvědčeně do CLP :)
terezk

Příspěvek od terezk »

Zdravím, potřebuji obdobně poradit, tato diskuse je mno mne velmi zajímavá, nicméně, zkoušeli jste porovnání Yamah CLV a CVP? Konkrétně CVP 501 s CVP 503 s CLP 430 (470)? Děkuji
PtJaa
Moderátor

Příspěvek od PtJaa »

Nemám s CVP osobní zkušenost (od pián se vzhledem pilotního pultu letadla většinou prchám), ale stejně:

CVP a CLP mají rozdílný účel. CLP jsou digitální piána. CVP jsou digitální piána skřížená se samohrajkou (mají mnoho doprovodů a zvuků). Srovnání s CLP (jen co se týká piána, bez ohledu na doprovody a jiné zvuky):

CVP501 je podle specifikací (GH klaviatura, zvuk dynamic AWM s 3 dynamickými úrovněmi) na úrovni Yamahy YDP 181, která je skoro dvakrát levnější.

CVP503 (GH3 s Ivory povrchem, zvuk dynamic AWM s 4 dynamickými úrovněmi) je možná na úrovni CLP440, které je také skoro dvakrát levnější, CVP503 má trochu horší technologii zvuku.

Tj. v obou případěch platíš polovinu za doprovody a zvuky. Jestli je to to, co chceš, záleží na tobě a na tom, co s nástrojem chceš dělat.

Jen připomínám, že uvedené CVP modely 501 a 503 jsou někdy z roku 2009 a už mají následníky (např. CVP 601).
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
henrietik

kawai nebo yamaha?

Příspěvek od henrietik »

Ahoj,
resim koupi digitalnoho piana. Ze zacatku jsem uvazovala pouze o Yamaha Clavinova a zkoncila u CLP340, ale jak jsem zacala zkoumat, zaujala me i kawai CN34. Postupem casu jsem dospela k nazoru, ze CLP440 by byla lepsi, ale cena uz je dost vysoka, takze jsem se presunula zpet k CN34. Jeste me od Kawai zaujalao i CA13, jehoz cenovy rozdil uz neno proti CN 34 moc velky.
Takze nakonec se stale rozhoduji mezi vsemi vyse uvedenymi - CLP 330 (440?) nebo Kawai CN34, CA13 (15?).
Mohl byste mi nekdo prosim poradit s vyberem?
Diky moc.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 30.04.2013 21:58, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem, netřeba zakládat duplicitní.
PtJaa
Moderátor

Příspěvek od PtJaa »

Úplně nejlepší je vyzkoušet si je v obchodě, v Music city v Praze mívají aspoň nějaká Kawai CN-ka (občas i CA-čka), Yamahy jsou všude. Kawai a Yamahy mají jiný zvuk, a je na tobě, jaký se ti bude líbit. Stejně tak CLP340/CN34/CA15 mají každé zcela jinou klaviaturu, a lidé se v jejich preferencích liší.

CLP330/CLP340/CA13 jsou zastaralé modely, ale to asi víš.

CN34 versus CA15 závisí na tom, co od piána požaduješ. CA15 je dost základní model, podobný spíše CN24, ale s piánovější klaviaturou. Takže CA15 vs CN34 záleží na tom, zda tě zajímá víc věrnost piánu nebo radši další zvuky,bicí,vstup na usb, Line in/out apod.

CA13 má vůči svému následníku CA15 několik nevýhod, největší jsou v klaviatuře:
- má jen 2 senzory na klávesu (jako jediné z tvého výběru, důsledek je, že při tremolu je nutno nechat klávesu vrátit výše a také citlivost může být u 3 senzorů trochu přesnější, neb se rychlost může měřit více dole)
- nemá let-off simulaci (lehké zaškobrtnutí v půlce chodu klávesy jako u klavíru). Clavinovy ale také nemají let-off simulaci.
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
henrietik

Příspěvek od henrietik »

diky za podrobnosti :)
jsem u rozhodovani mezi cn34 a CLP440 (pokud bude za dobrou cenu viz konverzace nahore)
pavel_A5

Příspěvek od pavel_A5 »

henrietik píše:diky za podrobnosti :)
jsem u rozhodovani mezi cn34 a CLP440 (pokud bude za dobrou cenu viz konverzace nahore)
Já jsem z těchto dvou nakonec zvolil CLP440 z důvodu zvuku - zvuk CN34 se mi nelíbil, zněl pro mě méně věrohodně než CLP440. Svého rozhodnutí nelituju, i když klaviaturu měl asi o maličko příjemnější CN34 (ale je to jen osobní pocit).

V Music City mají vedle sebe CN34 a CLP430 - tam je možné si to odzkoušet, ale např. tam mě osobně přišla CLP430 nějaká "použitá" oproti novému co mám teď doma :)
henrietik

Příspěvek od henrietik »

V music city jsme uz byli drive, ale tam se nam prave trochu znelibila CLP 430. Proto mame v uzsim hledacku CLP 440, ale ta k porovnani s CN 34 na jednom miste neni :( Taky jeste zvazujeme CA 15, ale ta neni nikde k vyzkouseni. Netusim, podle ceho se rozhodnout...
clayman

Příspěvek od clayman »

Můžete zkusit zaprudit v tom Music-City, jelikož běžně prodávají Yamahy, aby dovezli jeden kus CLP-440 na vyzkoušení vedle té CN34-ky. Myslím, že to je nejjednodušší řešení.

Nabízí se ještě alternativy, že buď sjedete do Hradce Králové do CMI, kde pavel_A5 koupil tu svoji Yamahu (tam taky prodávají Kawai), nebo do Brna do Audiotek megastoru, ale do obou obchodů bych si nejdřív zavolal a ujistil se, že je tam opravdu mají.
henrietik

Příspěvek od henrietik »

tak clp 440 uz je doma z Hradce - stale maji 10% slevu
vsem moc dekuji za rady, rozhodne pomohli :)
clayman

Příspěvek od clayman »

V tom případě nezbývá než pogratulovat a popřát spoustu hodin zábavy při hraní a tréninku. :)
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“