FOCUSRITE

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Moleek

Re: FOCUSRITE

Příspěvek od Moleek »

"použít naživo" je dost široký pojem?
Chceš přes to jenom pouštět vytvořené věci nebo do toho živě vstupovat (klávesy, kytara, kontroléry)?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Snakepitlespaul

Focusrite Scarlett Studio?

Příspěvek od Snakepitlespaul »

Co rikate na toto? Na domaci nahravani zpev+akustika.

Diky
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Sloučeno se starším threadem.
Wakodaf

Příspěvek od Wakodaf »

ahoj nevím co se stalo ale při nahrávání přez mikrofon se v ve stopě vyskytuje pískání.Nevim kdy přesně se to začalo projevovat ale je to pěkně nepříjemné :( je to frekvence 37.5KHZ
zkusil sem prohodit mikrofon i kabel ale bez úspěchu
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Wakodaf píše: je to frekvence 37.5KHZ
Obrázek :?: :?:
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

:-D jo, tak takovýhle případ jsme tu ještě fakt neměli.....jdu dát svoje nádobíčko na bazar.. 8)

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
majso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majso »

Možno to je preklep a myslel 3,75kHz :D To by bolo horšie.
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

3.75kHz bude nějaká blbá interference - zkus vypnout zářivky.... nebo nějaký jiný zdroje - pokud jsi na notebooku, tak ho odpoje ze sítě a zkus pracovat na baterku... koukni, jaký jiný máš poblíž trafa (povypínej co neni potřeba...), zkontroluj, jestli o místnost vedle nejde mikrovlnka nebo solárko... víc mě takhle z fleku nenapadá
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Wakodaf

Příspěvek od Wakodaf »

přikládám prtsc a omlouvám se ale fakt sem měl pocit že to slyšim :) asi placebo :lol:
jinak sem povypínal světla nechal běžet noťas na baterku a ta frekvence tam furt leze
Přílohy
spektrak.png
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

No ale však je stejně pod úrovní šumu 8) Nicméně bylo by dobré na to přijít. Co prázdný vstup (bez čehokoli připojeného)?

Jinak z čeho ten screen je? A/D převodníky mívaj stejně dost strmé ořezy na 20kHz - tohle mi celé připadá jako nějaká haluz..... I když vlastně záleží na samplovačce, čili předpokládám točení to 96 nebo 88.2kHz?

P.

muf

Příspěvek od muf »

pavlii píše: Jinak z čeho ten screen je?
No přece z Abletonu ;-)
Make Synthpop Great Again :twisted:
Wakodaf

Příspěvek od Wakodaf »

pavlii píše:No ale však je stejně pod úrovní šumu 8) Nicméně bylo by dobré na to přijít. Co prázdný vstup (bez čehokoli připojeného)?

Jinak z čeho ten screen je? A/D převodníky mívaj stejně dost strmé ořezy na 20kHz - tohle mi celé připadá jako nějaká haluz..... I když vlastně záleží na samplovačce, čili předpokládám točení to 96 nebo 88.2kHz?

P.
ano ableton
a je to na 96kHz, jinak kolega posílá nahrávky taky z abletonu ale nahrané zvukovkou M-Audio fastrack ultra a ten problém nemá(popravdě nevím jestli to nahrává na 96kHz....zatím sem se nedostal do zkušebny tak sem nemohl odzkoušet zda to zmizí když zapojím další mic do zdířky
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hiddenplate »

erm...

asi nějakej vysokofrekvenční energetickej generátor... nebydlí poblíž tebe nějakej vědec? :D

EDIT: jo a malý info ke Scarlett 2i2 ať to není tak offtopic... oba combo-vstupy jsou od výroby +10dB jak Line tak Inst., takže při nahrávání kytary přes Inst. s aktivníma snímačema to leze do clipu... já to řešil tím, že jsem přepnul na Line a přidal trochu Gainu... kdyby to náhodou někoho zajímalo... :)

u nový verze Scarlett 2i4 to vyřešili tlačítkem PAD, který přepíná z +10dB na +0dB u obouch combo-vstupů separátně...

EDIT2: oprava... tak PAD tlačítko zeslabuje z +10dB na +0dB (thx to pavlii za upřesnění)
Naposledy upravil(a) Hiddenplate dne 12.05.2013 2:02, celkem upraveno 2 x.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Hiddenplate píše:... já to řešil tím, že jsem přepnul na Line a přidal trochu Gainu... kdyby to náhodou někoho zajímalo... :)
Že je u téhle zvukovky tenhle problém už se tady párkrát řešilo, ale spíš by mě zajímalo, jestli po přepnutí na Line není nějaký problém s impedancí, protože kvůli tomu se ty instrument vstupy řeší především, ne?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Hiddenplate píše:..tlačítkem PAD, který přepíná z +0dB na +10dB u obouch combo-vstupů...
Malinko nešťastně napsané - PAD tlačítko/přepínač vždy ZESLABUJE signál na vstupu, je-li aktivováno.

P.

Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

sorry... opraveno

thx to pavlii za upřesnění :)

to Moleek:
mj. nevím jaký to má z technickýho hlediska vliv (Inst. x Line), ale ve výsledný kvalitě zvuku se to nějak neprojevuje... teda aspoň jsem si toho nevšimnul a nebo je tam tak malej rozdíl, že to možná jde stěží zaslechnout...

EDIT: jen pro zajímavost... toto jsem nahrál přes Line vstupy na Scarlettu 2i2

přes ten Linkovej vstup to bere aktivní snímače (v mým případě EMG 707/7-81) vcelku slušně bez clipu... jen je potřeba to trochu naGainovat...

nicméně netuším, kde se projevuje ten impedanční rozdíl... pokud to někdo ví... rád se nechám poučit (jsem si vědom toho, že na googlu na to odpověď asi najdu... ale tak znáte to... :D)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Impedanční rozdíl se projeví u pasivních snímačů; aktivní se připojují do LINE vstupu (pasivní do INSTR, HI-Z - prostě do nástrojového). Projeví se to úbytkem výšek, to je asi nejmarkantnější. Pokud máš aktivky, zapojuješ to správně.

P.

Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

Wakodaf píše:
je to frekvence 37.5KHZ
to Wakodaf: trochu jsem pogooglil...

je možný, že někdo poblíž tebe má monitorovací stanici a nějakým zvráceně šíleným způsobem to tvůj interface příjímá... google plivnul, že některý ty přístroje pracují na frekvenci 37.5kHz...

a nebo

se někde kolem tvýho baráku válí (dle googlu) tzv. "ELP-362D Emergency Locator Beacon"

popis: The beacon transmits an acoustic signal at 37.5 kHz once every ... transformed from a CMOS level square wave to a much larger 37.5 kHz sinusoidal pulse by a ... bla bla bla

Podle toho grafu bych typoval, že by to mohl být ten Beacon, ale chtěl bych podotknout, že to taky může být nesmysl... a nebo to taky může bejt samozřejmě pravda... ale kdo ví... :D

Rozhodně tu z toho nebudu vyvozovat žádný závěry... :)
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“