Strašný zvuk - falešný s krátkým sustainem

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Sanchez

Re: Strašný zvuk - falešný s krátkým sustainem

Příspěvek od Sanchez »

Tak treba ísť ďalej od komba pri skreslenom zvuku a neskresľovať dvomi drivami za sebou. Buď jeden, alebo druhý. Alebo treba vymeniť HB snímač za iný, ktorý má dobre zaliate vinutie cievok.

A podľa mňa ( ale to je naozaj subjektívne... ) sú všetky skresľovače, čo majú v názve metal, úplne nepoužiteľné.

Treba si kúpiť overdrive od Bossa a je pokoj. Ten nikdy nesklamal. Alebo by som možno používal len skreslenie z komba.

Skreslenie treba používať veľmi rozumne, inak je na škodu.
respectdejff

Příspěvek od respectdejff »

S těma dvouma drive máš pravdu, to sem zkusil jednou když sem začínal. S těma krabičkama máš taky pravdu, sem ho kupoval když sem začínal a nevěděl o tom nic :) Tak se podívam po Boss. Jinak jakej mas nazor na digitalni muktiefekty, me treba osobne to prijde uz takovy "chemicky" ten zvuk.
Sanchez

Příspěvek od Sanchez »

Mne multiefekty nič nehovoria. Možno na domáce cvičenie, ale na normálne hranie je to veľké obmedzenie. Hrám celé roky a vždy som "dopadol" tak, že po nakúpení krabičiek, alebo nejakých multiefektov som ich predal a vrátil sa k elektrónkovému kombu, alebo hlave. K tomu jeden overdrive ( nakopávač ), chorus a compressor na čistý zvuk a na sólo. Teraz mám elektrónkové kombo na spôsob Marshall 2204. K tomu JT Screamer na nakopnutie, Chorus Danelectro, MXR compressor. Okrem toho mám SansAmp Tri AC, ale ten používam hlavne na nahrávanie - priamo do zvukovky, alebo linky.
Sanchez

Příspěvek od Sanchez »

A ešte niečo. Nikdy som nepočul dobrý skreslený zvuk z tranzistorového komba. To len k tomu Ibanez kombu. To proste nikdy hrať nebude. Ani slušne, ani nijak. Predaj to, kúp si nejaké 20W celolampové kombo a máš dobrý základ. S 20W lampového zvuku budeš mať hlasitosť aj na koncerty. Potom môžeš experimentovať. Ale ten základ je dôležitý. Ak nie je dobrý zosilňovač ( lampa ) a repro, tak nič poriadne so zvukom neurobíš. Ver mi:-)
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Na digitální mulťák bych se taky vykašlal. Na doma možná i jo, ale jinak to ani podle mě nemá budoucnost. Radši pomalu sbírat kvalitní krabičky.

Jinak s lampou taky souhlasím, zkreslení je jinde. Ale z prodeje komba za dva tisíce moc peněz nekápne a 20W lampa už taky stojí nějaké peníze, které tazatel nemusí mít v blízké době k dispozici.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Sanchez

Příspěvek od Sanchez »

Len ja mám pocit, že aj tak iná dobrá cesta neexistuje:-)

So zlým kombom je to nasledovne:
Mladík bude kupovať krabičky, lebo potrebuje zvuk. Každú kúpi za 1000 CZK a keď zistí, že nepomohlo, predá za 500 CZK. Toto urobí 10x a stratí tak 5000 CZK.

Nie je lepšie predať Ibanez za 2000 CZK, doložiť 5000 CZK, ktoré neprerobí kupovaním krabičiek a za 7000 CZK kúpiť kombo s lampami? A má základ dobrého zvuku. Potom má čas na kadečo iné:-)
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Jo, to beru. Ale kombo, které se teď dá na netu sehnat nové za osmnáct stovek prodá tak za tisíc a bude rád. Což moc slušný finanční základ není. Je to o penězích, bohužel. A mně třeba ani nepřijde, že by se na bazaru dalo koupit nějaké extra dobré kombo za 7k. Ale to už je zase otázka osobního vkusu samozřejmě.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Sanchez

Příspěvek od Sanchez »

Je to síce, bohužiaľ o peniazoch, ale niekedy je dobre rozmýšľať na dlhšie obdobie dopredu a radšej pritlačiť na pilu. Preskočia sa kroky, ktoré vždy stoja zbytočné peniaze. Veď na to sú tu takéto fóra, aby sme si mohli navzájom poradiť. Ovšem len v prípade, že keď vysiela vysielač, tak funguje aj prijímač. Aj keď sa dozvie "krutú" pravdu.
Cort je podľa mňa dobrý štandart - treba riešiť zbytok.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“