Nejlepší ''signatůry'' za rozumné peníze?
Pravidla fóra
Re: Nejlepší ''signatůry'' za rozumné peníze?
Jo, vlastní signatura. Tělo Les Paul a k tomu otočenej krk z telete. 
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
vlastni signatura od kytarare je samozrejme super, ale nesmi te nikdy omrzet
pak se ji s velkou pravdepodobnosti nezbavis vubec, nebo brutalne pod cenou.
Takže se toho vlastně dneska zbavíš stejně blbě jako všeho ostatního gearu, aspoň mi to na přesyceném bazaru tak připadá.Kinx píše:vlastni signatura od kytarare je samozrejme super, ale nesmi te nikdy omrzetpak se ji s velkou pravdepodobnosti nezbavis vubec, nebo brutalne pod cenou.
Já jsem to samozřejmě myslel s mírnou nadsázkou, ale myslím, že zas tak vedle nestřílím. I Franta z Horní Dolní může mít svoji "signatůru".
Každopádně bych vypíchnul hlavně to, že u CZ kytarářů vesměs bývá nadstandardní poměr ceny a kvality nástroje, kdežto u sériových signatur mívám často dojem, že je nadstandardní hlavně cena.
OT: Ale jinak ty prodeje nemůžu posoudit, vlastně mám od českých kytarářů 3 kytary (a jednoho sice Schectera, ale hodně upraveného pro sebe) a zatím mě ani nenapadlo nějakou prodat. Max. je upravuju/upgraduju. Takže tak nějak předpokládám, že si čovek nechá něco vyrobit pouze za předpokladu, že ví co chce a proč to chce.
| Cruel YT | Cruel sptf
nechat si vyrobit blbost - to je prece hodne relativni
podle me si vetsina lidi ani nejaky bizary stavet nenechaj. nicmene jde o to, ze potreby se muzou menit - taky uz jsem zvazoval stavbu/prestavbu kytary do funky, nez jsem nahle prestal tento styl hrat (ne z vlastniho rozhodnuti)
a zakazkove veci od kytararu se objektivne prodavaji fakt blbe - elektriky imho hur nez akustiky. Pred rokem jsem sam koupil nehrajou profi kytaru od BSG za o neco malo pres 30% jeji puvodni ceny - a to tam visela docela dlouho.
a zakazkove veci od kytararu se objektivne prodavaji fakt blbe - elektriky imho hur nez akustiky. Pred rokem jsem sam koupil nehrajou profi kytaru od BSG za o neco malo pres 30% jeji puvodni ceny - a to tam visela docela dlouho.
Kouk jsem na bazar a zas tolik nástrojů od českých kytarářů tam není.
Zas bych se toho tak nebál. Ono to bude subjektivní, třeba pro mě je handmade kytara určitou zárukou kvality, takže vlastně spíš plus. A jak říkáš, málokdo si nechává dělat skutečný designový výstřelek, takže pokud bych si na bazaru mohl vybírat mezi typově podobnými kytarami a jedna byla český handmade od zkušeného kytaráře a druhá sériovka za stejnou cenu, přikláněl bych se k té české a to nelze pominout, že dost kytarářů má obecně velmi slušné renomé.
| Cruel YT | Cruel sptf
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak 3 roky zpátky se na bazaru objevoval krásný PRS od Jurkoviče. Můj tehdejší učitel znal jeho prvního majitele a na tu kytaru hrál - prý stála přes 60 tisíc, ale byla opravdu dobrá. Nicméně na bazaru byla vyvěšená za 25 000. Takže bych se toho bál.cherreda píše:Kouk jsem na bazar a zas tolik nástrojů od českých kytarářů tam není.Zas bych se toho tak nebál. Ono to bude subjektivní, třeba pro mě je handmade kytara určitou zárukou kvality, takže vlastně spíš plus.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Mně přijde, že ani teď nedávno tam takových kytar nebylo málo. Procházkovo PRS, Papežova Les Paulka ( nejsem si jist typem kytary,možná něco jiného), teď tam lítaj asi 4 od Jurkoviče. To není zase tak málo. 
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
v tom s tebou souhlasim, vetsinou jde relativne na bazaru za par korun poridit opravdu profi nastroj od nekoho mistniho.cherreda píše:takže pokud bych si na bazaru mohl vybírat mezi typově podobnými kytarami a jedna byla český handmade od zkušeného kytaráře a druhá sériovka za stejnou cenu, přikláněl bych se k té české a to nelze pominout, že dost kytarářů má obecně velmi slušné renomé.
kytara Darona Malakiana ze Soad
Nevíte někdo kde sehnat takovou kytaru tak okolo 5ti tisíc
Re: kytara Darona Malakiana ze Soad
Nevíme protože si ani nenapsal kterou.pavkaluk píše:Nevíte někdo kde sehnat takovou kytaru tak okolo 5ti tisíc
Pokud myslíš Icemana, tak toho za takový peníze neseženeš, za takový peníze je problém sehnat slušnou kytaru... 
Nevite nekdo, kde sehnat kopii kytary Fredrika Thordendala z Meshuggah, Ibanez M8M, tak do 5000?
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
U thomanna chtějí za originál trochu přes 5000 euroDemilich píše:Nevite nekdo, kde sehnat kopii kytary Fredrika Thordendala z Meshuggah, Ibanez M8M, tak do 5000?
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Sloučil jsem to s trochu podobným vláknem vzhledem k absurdnímu požadavku a následné diskusi
.
- Trey
- last.fm: http://www.last.fm/user/Roonagu
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/roonagu
Najmout si někoho kdo ji za těch 5000 ukradne..
Dustborn - http://bandzone.cz/dustborn
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
-
aurelpokorny
Nejlevnější modely custom shopu, to je jako jít do nejdražší francouzské restaurace ve městě a dát si tam to nejlevnější jídlo, co je na jídelním lístku. 
Nicméně JV Stratocaster má určitě lepší poměr cena/výkon, o tom žádná.
to je skvělý
Nicméně JV Stratocaster má určitě lepší poměr cena/výkon, o tom žádná.
to je skvělý
já myslim že otázka by měla spíš znít...proč se vlastně vůbec vyrábějí tzv. "signatůry" ??
ty by byla diskuse....
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ano, oboje může být dost dobré navzdory "nejnižší" ceně.aurelpokorny píše:Nejlevnější modely custom shopu, to je jako jít do nejdražší francouzské restaurace ve městě a dát si tam to nejlevnější jídlo, co je na jídelním lístku.![]()
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- defeldrick
Co konkrétně bylo na těch Stefových signature modelech tak špatný? Vždycky jsem chtěl jeho kytaru.Nero píše: 5.09.2012 17:42Hrál jsem na jeho signatury jak z té řady 200, tak 600 a bylo to špatné. Stejně jako snad všechny signature LTD.McKozias píše: hodne me zajima treba ltd SC (stephen carpenter) 607
Kytary: ESP LTD SC-607 2-Tone Burst 2004 (SD Blackouts AHB-1B 7), Schecter Blackjack ATX C-1 VRS (SD Blackouts AHB-1)
Příslušenství: Spark guitar amp by Positive Grid, AKG K-240 Studio, Dunlop Jazz III Stiffo Sharp Black 1.38 mm
Příslušenství: Spark guitar amp by Positive Grid, AKG K-240 Studio, Dunlop Jazz III Stiffo Sharp Black 1.38 mm
- defeldrick
Signature modely se vyrábí nejdřív kvůli požadavkům hráče, který chce něco specifickýho (hardware, design) a pak hlavně kvůli marketingu za účelem zvyšení prodejů.tom.blaza píše: 29.08.2013 17:40 já myslim že otázka by měla spíš znít...proč se vlastně vůbec vyrábějí tzv. "signatůry" ??ty by byla diskuse....
Nedávno jsem projížděl katalogy ESP za posledních víc jak 20 let a bylo zajímavý sledovat, jak se třeba ze Stephena Carpentera stala během několika let jedna z hlavních tváří značky vedle Hetfielda, Hammetta, Lynche atd. Signatur tři prdele, hlavně ty levnější, ale pořád předražený LTD verze.
Kytary: ESP LTD SC-607 2-Tone Burst 2004 (SD Blackouts AHB-1B 7), Schecter Blackjack ATX C-1 VRS (SD Blackouts AHB-1)