Nejlepší ''signatůry'' za rozumné peníze?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
impact

Re: Nejlepší ''signatůry'' za rozumné peníze?

Příspěvek od impact »

Jo, vlastní signatura. Tělo Les Paul a k tomu otočenej krk z telete. :)
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

vlastni signatura od kytarare je samozrejme super, ale nesmi te nikdy omrzet :) pak se ji s velkou pravdepodobnosti nezbavis vubec, nebo brutalne pod cenou.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Kinx píše:vlastni signatura od kytarare je samozrejme super, ale nesmi te nikdy omrzet :) pak se ji s velkou pravdepodobnosti nezbavis vubec, nebo brutalne pod cenou.
Takže se toho vlastně dneska zbavíš stejně blbě jako všeho ostatního gearu, aspoň mi to na přesyceném bazaru tak připadá. :wink:

Já jsem to samozřejmě myslel s mírnou nadsázkou, ale myslím, že zas tak vedle nestřílím. I Franta z Horní Dolní může mít svoji "signatůru". :wink:
Každopádně bych vypíchnul hlavně to, že u CZ kytarářů vesměs bývá nadstandardní poměr ceny a kvality nástroje, kdežto u sériových signatur mívám často dojem, že je nadstandardní hlavně cena.

OT: Ale jinak ty prodeje nemůžu posoudit, vlastně mám od českých kytarářů 3 kytary (a jednoho sice Schectera, ale hodně upraveného pro sebe) a zatím mě ani nenapadlo nějakou prodat. Max. je upravuju/upgraduju. Takže tak nějak předpokládám, že si čovek nechá něco vyrobit pouze za předpokladu, že ví co chce a proč to chce. :) A pokud neví co chce a nechá si vyrobit blbost, je to jeho blbost a ta vždycky něco stojí. ;)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

nechat si vyrobit blbost - to je prece hodne relativni :) podle me si vetsina lidi ani nejaky bizary stavet nenechaj. nicmene jde o to, ze potreby se muzou menit - taky uz jsem zvazoval stavbu/prestavbu kytary do funky, nez jsem nahle prestal tento styl hrat (ne z vlastniho rozhodnuti) :)

a zakazkove veci od kytararu se objektivne prodavaji fakt blbe - elektriky imho hur nez akustiky. Pred rokem jsem sam koupil nehrajou profi kytaru od BSG za o neco malo pres 30% jeji puvodni ceny - a to tam visela docela dlouho.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Kouk jsem na bazar a zas tolik nástrojů od českých kytarářů tam není. :) Zas bych se toho tak nebál. Ono to bude subjektivní, třeba pro mě je handmade kytara určitou zárukou kvality, takže vlastně spíš plus. A jak říkáš, málokdo si nechává dělat skutečný designový výstřelek, takže pokud bych si na bazaru mohl vybírat mezi typově podobnými kytarami a jedna byla český handmade od zkušeného kytaráře a druhá sériovka za stejnou cenu, přikláněl bych se k té české a to nelze pominout, že dost kytarářů má obecně velmi slušné renomé.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

cherreda píše:Kouk jsem na bazar a zas tolik nástrojů od českých kytarářů tam není. :) Zas bych se toho tak nebál. Ono to bude subjektivní, třeba pro mě je handmade kytara určitou zárukou kvality, takže vlastně spíš plus.
Tak 3 roky zpátky se na bazaru objevoval krásný PRS od Jurkoviče. Můj tehdejší učitel znal jeho prvního majitele a na tu kytaru hrál - prý stála přes 60 tisíc, ale byla opravdu dobrá. Nicméně na bazaru byla vyvěšená za 25 000. Takže bych se toho bál.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Mně přijde, že ani teď nedávno tam takových kytar nebylo málo. Procházkovo PRS, Papežova Les Paulka ( nejsem si jist typem kytary,možná něco jiného), teď tam lítaj asi 4 od Jurkoviče. To není zase tak málo. :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

cherreda píše:takže pokud bych si na bazaru mohl vybírat mezi typově podobnými kytarami a jedna byla český handmade od zkušeného kytaráře a druhá sériovka za stejnou cenu, přikláněl bych se k té české a to nelze pominout, že dost kytarářů má obecně velmi slušné renomé.
v tom s tebou souhlasim, vetsinou jde relativne na bazaru za par korun poridit opravdu profi nastroj od nekoho mistniho.
pavkaluk

kytara Darona Malakiana ze Soad

Příspěvek od pavkaluk »

Nevíte někdo kde sehnat takovou kytaru tak okolo 5ti tisíc
junapetr

Re: kytara Darona Malakiana ze Soad

Příspěvek od junapetr »

pavkaluk píše:Nevíte někdo kde sehnat takovou kytaru tak okolo 5ti tisíc
Nevíme protože si ani nenapsal kterou.
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od haas12345 »

Pokud myslíš Icemana, tak toho za takový peníze neseženeš, za takový peníze je problém sehnat slušnou kytaru... :mrgreen:
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Nevite nekdo, kde sehnat kopii kytary Fredrika Thordendala z Meshuggah, Ibanez M8M, tak do 5000?
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
jastud

Příspěvek od jastud »

Demilich píše:Nevite nekdo, kde sehnat kopii kytary Fredrika Thordendala z Meshuggah, Ibanez M8M, tak do 5000?
U thomanna chtějí za originál trochu přes 5000 euro :)
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Sloučil jsem to s trochu podobným vláknem vzhledem k absurdnímu požadavku a následné diskusi :).
Trey
last.fm: http://www.last.fm/user/Roonagu
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/roonagu

Příspěvek od Trey »

Najmout si někoho kdo ji za těch 5000 ukradne..
Dustborn - http://bandzone.cz/dustborn
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
aurelpokorny

Příspěvek od aurelpokorny »

Nejlevnější modely custom shopu, to je jako jít do nejdražší francouzské restaurace ve městě a dát si tam to nejlevnější jídlo, co je na jídelním lístku. :D

Nicméně JV Stratocaster má určitě lepší poměr cena/výkon, o tom žádná. :)

to je skvělý :D
tom.blaza

Příspěvek od tom.blaza »

já myslim že otázka by měla spíš znít...proč se vlastně vůbec vyrábějí tzv. "signatůry" ?? :roll: ty by byla diskuse....
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

aurelpokorny píše:Nejlevnější modely custom shopu, to je jako jít do nejdražší francouzské restaurace ve městě a dát si tam to nejlevnější jídlo, co je na jídelním lístku. :D
Ano, oboje může být dost dobré navzdory "nejnižší" ceně.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
defeldrick

Příspěvek od defeldrick »

Nero píše: 5.09.2012 17:42
McKozias píše: hodne me zajima treba ltd SC (stephen carpenter) 607
Hrál jsem na jeho signatury jak z té řady 200, tak 600 a bylo to špatné. Stejně jako snad všechny signature LTD.
Co konkrétně bylo na těch Stefových signature modelech tak špatný? Vždycky jsem chtěl jeho kytaru.
Kytary: ESP LTD SC-607 2-Tone Burst 2004 (SD Blackouts AHB-1B 7), Schecter Blackjack ATX C-1 VRS (SD Blackouts AHB-1)
Příslušenství: Spark guitar amp by Positive Grid, AKG K-240 Studio, Dunlop Jazz III Stiffo Sharp Black 1.38 mm
defeldrick

Příspěvek od defeldrick »

tom.blaza píše: 29.08.2013 17:40 já myslim že otázka by měla spíš znít...proč se vlastně vůbec vyrábějí tzv. "signatůry" ?? :roll: ty by byla diskuse....
Signature modely se vyrábí nejdřív kvůli požadavkům hráče, který chce něco specifickýho (hardware, design) a pak hlavně kvůli marketingu za účelem zvyšení prodejů.

Nedávno jsem projížděl katalogy ESP za posledních víc jak 20 let a bylo zajímavý sledovat, jak se třeba ze Stephena Carpentera stala během několika let jedna z hlavních tváří značky vedle Hetfielda, Hammetta, Lynche atd. Signatur tři prdele, hlavně ty levnější, ale pořád předražený LTD verze.
Kytary: ESP LTD SC-607 2-Tone Burst 2004 (SD Blackouts AHB-1B 7), Schecter Blackjack ATX C-1 VRS (SD Blackouts AHB-1)
Příslušenství: Spark guitar amp by Positive Grid, AKG K-240 Studio, Dunlop Jazz III Stiffo Sharp Black 1.38 mm
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“