fx loop side chain / insert / bypass
Pravidla fóra
fx loop side chain / insert / bypass
Ahoj, nevim si rady s prepinanim u smycky sveho Laney. Mam moznosti Side Chain, Insert a Bypass. Vysvetlili byste mi jako laikovi jake jsou rozdily? Pochopil jsem, ze pri Side Chain si nastavuju potenciometrem podil zvuku ze smycky na vyslednem zvuku, pri Insert je ten podil pevne dany. Ale nevim k cemu je potenciometr pri Insertu (pry neco na korigovani utlumy, ztraty ci co) a co je mod Bypass.
Re: fx loop
Side chain je paralelní, na to už jsi správně přišel. Insert je sériová (sériové smyčce se tak říká na zvukařských pultech) a knob vedle pak slouží ke kompenzaci případných ztrát signálu ve smyčce. Bypass smyčku úplně odpojí z obvodu.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Dik moc za odpoved, jen bych jeste potreboval vedet, co to znamena, ze uplne odpoji smycku z obvodu.
Respektive co si mam pod tim predstavit, protoze v technice/fyzice jsem celkem mimo...
Prostě schématicky...
Side chain:
Insert:
Bypass:
Side chain:
Kód: Vybrat vše
předzesilovač--------------------------koncový zesilovač
\ /
\ /
efekt1--efekt2--efekt3
předzesilovač--efekt1--efekt2--efekt3--koncový zesilovač
předzesilovač--------------------------koncový zesilovač
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Aha jo tak jasné, tak jsem si to myslel. Díky moc za rady!