fx loop side chain / insert / bypass

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
pas

fx loop side chain / insert / bypass

Příspěvek od pas »

Ahoj, nevim si rady s prepinanim u smycky sveho Laney. Mam moznosti Side Chain, Insert a Bypass. Vysvetlili byste mi jako laikovi jake jsou rozdily? Pochopil jsem, ze pri Side Chain si nastavuju potenciometrem podil zvuku ze smycky na vyslednem zvuku, pri Insert je ten podil pevne dany. Ale nevim k cemu je potenciometr pri Insertu (pry neco na korigovani utlumy, ztraty ci co) a co je mod Bypass.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: fx loop

Příspěvek od Bummer »

Side chain je paralelní, na to už jsi správně přišel. Insert je sériová (sériové smyčce se tak říká na zvukařských pultech) a knob vedle pak slouží ke kompenzaci případných ztrát signálu ve smyčce. Bypass smyčku úplně odpojí z obvodu.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
pas

Příspěvek od pas »

Dik moc za odpoved, jen bych jeste potreboval vedet, co to znamena, ze uplne odpoji smycku z obvodu. :) Respektive co si mam pod tim predstavit, protoze v technice/fyzice jsem celkem mimo...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Prostě schématicky...

Side chain:

Kód: Vybrat vše

předzesilovač--------------------------koncový zesilovač
             \                        /
              \                      /
               efekt1--efekt2--efekt3
Insert:

předzesilovač--efekt1--efekt2--efekt3--koncový zesilovač
Bypass:

předzesilovač--------------------------koncový zesilovač
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
pas

Příspěvek od pas »

Aha jo tak jasné, tak jsem si to myslel. Díky moc za rady!
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“