Ozvučení bicích (live i recording)

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
pehve

Re: Ozvučení bicích (live i recording)

Příspěvek od pehve »

ty jsi byl ale sakra v "hluchým pytlu"...
a ty škopky na hlavách, klasika :D
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

zzbar píše:............ se mi to všechno zdá takové ... no jak to říct ... až nedůstojné pro staré pardály. Tak nějak se hrálo v 80´letech a hráčům bývalo kolem 15. let :roll:
Venku to muselo znít hrozně....................
100%ně souhlasím :roll: :cry: :evil:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

Nemáte někdo zkušenost s těmahle mikrákama na bicí?
http://kytary.cz/samson-5kit/HN094993/
Zajímalo by mne,jestli jsou k tomu 4 držáky,nebo jen jeden a jestli půjdou chytit na litý ráfky(už jsem měl jednou problém)..
Samson je solidní firma,tak si říkám,že nebudou dělat žádný šity.. Je to dost výhodná sada,tak o ní přemejšlim,že by jsme se postupně začali ozvučovat.O nějakým mixu už stejně uvažuju delší dobu,možná že by byl nejlepší rovnou powermix,místo toho našeho muzejního Tesláku. :lol:
Tenhle by byl pro nás ideální..
http://kytary.cz/yamaha-emx-212s/HN090130/
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Samson píše:One Q Kick kick drum mic with mic stand swivel mount
One Q Snare snare mic with rim clip
Three Q Tom tom mics with rim clips
Takže držáky jsou ke všem...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Tak jsem si půjčil ten Zoom R16 a majky na kopák a virbl,protože jsem měl na ozvučení bicích jenom celkem 3,tak jsem dal ty 2 krajní trochu do prostoru 1.před virbl a hajtku a 2.před kotel a ride a z předběžnýho poslechu to bude docela o.k.je tam slyšet všechno,i činely.Kytara a basa jsou z linek a zpěv přímo do Zoomu.Nevim jestli máte někdo zkušenost s tímhle nahrávadlem,ale je to super mašinka.Až bude hotovo,dám vědět.
A co Epitaf,kdy bude mít tu novou nahrávku?
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

necibici píše:..... co Epitaf,kdy bude mít tu novou nahrávku?
Nějak není čas ani na zkoušku (dnes jsme se sešli podruhé za skoro 3 měsíce na zkoušce)..... práce koncerty, festivaly, jiné projekty jednotlivých členů....... nějak není kdy si udělat pár dní na studio..... a taky ekonomika, proč si to nepřiznat. Asi zatím vystačíme ještě nějaký čas s dosavadní diskografií kapely.

Ty máš nějakou zajímavou studiovku?? Zvědavě a ráda si poslechnu :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

necibici píše:........ majky na kopák a virbl,protože jsem měl na ozvučení bicích jenom celkem 3,tak jsem dal ty 2 krajní trochu do prostoru 1.před virbl a hajtku a 2.před kotel a ride a z předběžnýho poslechu to bude docela o.k.je tam slyšet všechno,i činely.Kytara a basa jsou z linek a zpěv přímo do Zoomu......
Na nějaký pracovní demáček to je docela fajn řešení 8)
Pedro12
Bandzone: http://bandzone.cz/gravestones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pedro12 »

Mám dotaz, myslim že se to sem hodí. Je problém zvučit bicí s dynamickými mikrofony běžně užívanými spíš ke zpěvu? Čeká mě hraní s kapelou na jedné venkovní narozeninové oslavě (možná ve velkym stanu, nevím) a nerad bych hrál bez zvučení.
You only get better by playing. – Buddy Rich
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Není to problém.
Co je to konkrétně za mikrofony?
Na kopák by to ovšem chtělo mikrofon k tomu určený. I když jedenkrát jsem tam měl z nouze strčenou SM58 a nedopadlo to úplně katastrofálně...
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Pedro12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pedro12 »

Přesné modely nevím, většinou to bývá popůjčované. Jeden by měl být Sennheiser e815. Další mikrofon je značky Samson, model si netroufnu říct. Jen vím, že už má zabudovaný kabel s jackem (což asi nevypovídá o nejlepší kvalitě). Tyhle dva bych měl mít jisté (vím že je to málo).
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Obecně platí, že použít na nástroj nějaký "univerzální" mikrofon v dynamickém provedení sice není žádné hi-fi ale taky ne průserová věc.
Trošku větší problémek už ale je, chtít celou soupravu nějak solidně ozvučit pouze na 2 mikrofony.... v takovém případě jde o PŘIZVUČOVÁNÍ nikoliv o OZVUČENÍ. Každopádně i s tím se dá poprat...... problém ale tuším v jiné věci: Kvalita výsledného zvuku záleží na více věcech než je jen slušně hrající nástroj a mikrofony....... i zbytek aparátu hraje nemalou roli!! Nevím proč, ale mám z toho celého pocit, že to co sejmeš těmi mikrofony půjde do dvou beden nám neznámé kvality a to smícháno ještě i se zpěvem případně jinými nástroji........prostě že to bude simulovat profesionální PAčko....... v takovém případě ale výsledek nebude asi nic moc........
Pedro12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pedro12 »

Co se týče aparatury tak každý z kapely má svůj aparát s tím, že máme dvě bedny. Neměl by tedy být problém do jedné bedny tahat zpěv a do druhé bicí. Mikrofonů se chystám sehnat popůjčovat víc, myslim že by mi vyhovovaly 4 (tedy na každý buben bez overheadů). Slyšet to bude určitě, chci ten zvuk jen trochu "přitučnit", takže žádný velký hrátky s ekvalizací.
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Můžeš hrát i bez zvučení,ale záleží na tom jestli umíš hrát nahlas.. Nejmíň je vždycky slyšet kopák,ale ten je taky největší problém dobře nazvučit,s obyč.průměrným majkem z toho bude dost ošklivý zvuk,možná horší než bez zvučení... dej si ty bicí pokud možno ke zdi. :wink:
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

necibici píše:Můžeš hrát i bez zvučení,ale záleží na tom jestli umíš hrát nahlas..
To je hodně odvážné tvrzení. Nevíme přece, jaký je zbytek aparátu, ani co je to za kapelu. Nevíme vlastně vůbec nic. Ani co má k dispozici za mikrofony. Než hádat, raději nebudeme střílet od boku, ne?
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Monikad píše:
necibici píše:........ majky na kopák a virbl,protože jsem měl na ozvučení bicích jenom celkem 3,tak jsem dal ty 2 krajní trochu do prostoru 1.před virbl a hajtku a 2.před kotel a ride a z předběžnýho poslechu to bude docela o.k.je tam slyšet všechno,i činely.Kytara a basa jsou z linek a zpěv přímo do Zoomu......
Takže je tu ten náš výtvor ze zkušebny...Liebenstein. :twisted:
http://bandzone.cz/attacus
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

necibici píše:
Monikad píše:
Takže je tu ten náš výtvor ze zkušebny...Liebenstein. :twisted:
http://bandzone.cz/attacus
Slušný demáček..... vzhledem k okolnostem je to dokonce dost slušný (mluvíme o zvuku), ale sám uznáš že to není top kvalita na desku.
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Tak konečně můžu nabídnout i další skladby..celej zvuk je trochu předělanej,ale pořád je to jenom nahrávka ze zkušebny.Hlavně je slyšet,že novej zpěvák je s náma teprve pár měsíců :wink:
necibici
Moderátor

Subkick

Příspěvek od necibici »

Už jsem si toho všiml i jinde,ale neví někdo,proč má před kopákem reprák,to jako s nim snímaj ten zvuk,nebo co? :roll: Od 0:12:20
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Videoškola na bicí

Příspěvek od Hendrek »

necibici píše:Už jsem si toho všiml i jinde,ale neví někdo,proč má před kopákem reprák,to jako s nim snímaj ten zvuk,nebo co? :roll: Od 0:12:20
ANO. Už to tu na fóru někde bylo, ale hledat se mi to nechce. Nejspíše lepší snímání basů. On reprák a dynamický mikrofon pracují z fyzikálního hlediska vlastně stejně.
necibici
Moderátor

Re: Videoškola na bicí

Příspěvek od necibici »

To já vím,že princip je stejný,mám SPŠEl.,ale radši jsem se zeptal,člověk nikdy neví čím ze sebe udělá blbce. :lol: Každopádně to je dobrej nápad hoden vyzkoušení a je zas co bastlit,díky za info!
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“