VOX AD15VT versus DA15

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
MENHYR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MENHYR »

Jo ještě se chci zeptat.Na ten VOX můžu připojit jakýkoliv FS? Nebo musím kupit ten origoš? :roll:
:: ak. kytara - SX :: el. kytara - Cort M600 :: basa - Cort Precission Bass ::
:: kyt. kombo - VOX AD30VT :: bas. kombo - Warwick Blue Cab 60 :: kabel - Planet Waves ::
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

MENHYR píše:Jo ještě se chci zeptat.Na ten VOX můžu připojit jakýkoliv FS? Nebo musím kupit ten origoš? :roll:
nene muzes tam snad pichnout uplne cokoli.. me to jelo s mym deset let starym switchem co jsem si delal z kablu od nejakeho repraku k radiu a nozniho prepinace na lampu :D (mam ho jeste stale jako takovou nostalgickou vzpominku, raritkou je to, ze me tady ta hruzka vydrzela vic nez origo neznicitelny footswitch od marshallu co jsem mel k valvestatu). pak sem si ale koupil dvoutlacitkovy patrne od soundkingu.. je vyborny. stoji kolem 400, je kovovy a ma i ledky (ty ale nejsou moc videt, nesviti zrovna nejak moc). kdyztak mi napis SZ, nechci delat reklamu na jiny shop, ted uz je to tady zakazano myslim :)

jinak s tim digitechem mas recht a s tim metalem taky.. taky si na tom neujizdim... ta XL verze ale bude co se tyka zkreslenych zvuku hodne podobna te silver verzi.. spis tam bude jeste vetsi rozsah gainu... da se rict, ze na XL udelas stejny zvuk jako na silver, ale muzes jit jeste o kus dal.. ty zvuky na tom firemnim videu jsou takove hodne prehnane :)
MENHYR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MENHYR »

No na tom firemnim videu mě nejvíc baví ten týpek co hraje na toho strata /pro ty verze XL). Už od poledu ho nemám rád, nemlžu si pomoct :lol: Tak s tím FS jsi mě potěšil, ten dvoutlačítkový soundking už jsem někde viděl tak ho kdyžtak pořídím.Nebo možná hodím marshalla uvidím. No myslím, že ty zkreslené tolik nevyužiju. Bude mi stačit když si najdu zvuk na horkýže, rammstein, POD, SOAD a nějaké možná to EMO a zbytek stejně pujde na čistý případně mírně nakřáplý zvuk. Ono v podstatě když zjistím že mi ty distorsiony prostě nestačí tak dáám 1500 do BOSS D1 nebo tak nějak se to jmenuje a udělám si tam co chci a dotvořím to tím VOXem. To už by mělo být v poho. Jinak LEDky mě nějak zrovna netlačí
:lol: :lol: :lol:

Jinak mám slíbeno že prachy budu mít na účtě někdy koncem ledna tak už se nemožu dočkat. Mám zatím nastřádáno 13000 tak když odečtu příslušenství co k tomu chci tak můžu koupit apec a kejtru tak za cca 12000. Což si myslím je na začátek dost. Jen tak pro srandu co by sis za 12000 pořídil ty? Myslím apec a kejtru... :wink:
:: kyt. kombo - VOX AD30VT :: bas. kombo - Warwick Blue Cab 60 :: kabel - Planet Waves ::
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

MENHYR píše:No na tom firemnim videu mě nejvíc baví ten týpek co hraje na toho strata /pro ty verze XL). Už od poledu ho nemám rád, nemlžu si pomoct :lol: Tak s tím FS jsi mě potěšil, ten dvoutlačítkový soundking už jsem někde viděl tak ho kdyžtak pořídím.Nebo možná hodím marshalla uvidím. No myslím, že ty zkreslené tolik nevyužiju. Bude mi stačit když si najdu zvuk na horkýže, rammstein, POD, SOAD a nějaké možná to EMO a zbytek stejně pujde na čistý případně mírně nakřáplý zvuk. Ono v podstatě když zjistím že mi ty distorsiony prostě nestačí tak dáám 1500 do BOSS D1 nebo tak nějak se to jmenuje a udělám si tam co chci a dotvořím to tím VOXem. To už by mělo být v poho. Jinak LEDky mě nějak zrovna netlačí
:lol: :lol: :lol:

Jinak mám slíbeno že prachy budu mít na účtě někdy koncem ledna tak už se nemožu dočkat. Mám zatím nastřádáno 13000 tak když odečtu příslušenství co k tomu chci tak můžu koupit apec a kejtru tak za cca 12000. Což si myslím je na začátek dost. Jen tak pro srandu co by sis za 12000 pořídil ty? Myslím apec a kejtru... :wink:
nevim co je to za typka, ale ja ho videl na prezentacich marshallu, kustomu, v gearwire a ted jeste u voxu, takze jsou z nej asi vsichni uneseni :) ja z neho taky nejsem zrovna nadseny. sice je videt ze hrat umi paradne, ale vetsinou vali pekne tvrdarny... jinak zkresleni v tom voxovi bude 100% stacit.. me se pak ale zalibil zvuk Turbo RATA, ktery na voxu samozrejme neudelas... ale treba modulace jcm800 je na tom voxikovi hodne povedena, je to hezky, prurazny a docela citelny zvuk.. dobry je i hodne vykresleny zvuk u ac30... ty metalove modulace uz me pak moc nebraly, bylo to pro me uz moc higainove,ale i mezi nimi jde vybrat modulaci pro slusny zvuk. takze u voxe s krabickou nespechej...

kdybych mel 12000 ciste na kytaru, tak si kejtru koupim novou (nemam moc rad obouchane a poskrabane kejtry) - patrne by to bylo neco od Cortu a nebo tele od Squiera (ale na tom by se muselo sakra zamakat - jine snimace, mechaniky - no do 7000 bych se asi vesel) a kombo bych koupit z bazace.. nejake v dobrem stavu treba jeste pul roku v zaruce. asi bych sel znovu do toho voxe.
MENHYR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MENHYR »

No to jsem potřeboval slyšet :lol: :lol: :lol: Ještě dotaz. Co je to ten Turbo RAT. Efekt? Nebo jak to zní? Kdo na to hraje kromě tebe? :lol:
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

MENHYR píše:No to jsem potřeboval slyšet :lol: :lol: :lol: Ještě dotaz. Co je to ten Turbo RAT. Efekt? Nebo jak to zní? Kdo na to hraje kromě tebe? :lol:
no je to docela legendarni efekt od firmy ProCo. myslim ze se dela uz nejakych 20 (???) let. hraji s nim napr. radiohead.
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Když tu sleduju vaší diskuzi, můžu se zeptat o jaké firemní video se jedná? Popř. odkaz na stažení? Dík :wink:
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
ARP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ARP »

MENHYR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MENHYR »

qwer píše:
MENHYR píše:No to jsem potřeboval slyšet :lol: :lol: :lol: Ještě dotaz. Co je to ten Turbo RAT. Efekt? Nebo jak to zní? Kdo na to hraje kromě tebe? :lol:
no je to docela legendarni efekt od firmy ProCo. myslim ze se dela uz nejakych 20 (???) let. hraji s nim napr. radiohead.
Jo tak teď už to chápu. Hraješ na ten efekt ty a Radiohead ho od tebe okoukali ateď frajeří. Je mi to jasné :lol: Každopádně Q. díky za odbornou konzultaci :wink:
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

MENHYR píše:
qwer píše:
Jo tak teď už to chápu. Hraješ na ten efekt ty a Radiohead ho od tebe okoukali ateď frajeří. Je mi to jasné :lol: Každopádně Q. díky za odbornou konzultaci :wink:
no kazdopadne nemas za co.. pak dej vedet jak si dopadl s nakupem. no ja mam ted toho turbo rata a jeste jsem si koupil z bazace marshall bluesbreaker, coz je nejaky overdrive, ale ja na nem pouzivam funkci "boost", ktera mi nakopne apec a vyrobi prirozene zkresleni, takze mam ted z voxika diky tehle vychytavce dvoukanal.. zacinam byt velmi spokojeny.. jeste nejaky delay a jsem komplet :)

jinak bud rad ze budes mit vsechno v tom ad15 pohromade... protoze ty efektiky docela lezou do penez...
MENHYR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MENHYR »

No kemo, vidím že už jsi jen kousek od osobní euforie :lol: Tak to ti přeju aby sis to hezky ve zdraví a dlouho užil :wink: Díky, myslím, že ten VOX se u mě ohřeje na dost dlouho. Dneska jsem byl na zkušebně. Kurnik to zas byl hukot skoro nic neslyším. :lol: Ale nebral jsem si sebou akustiku páč ta by se tam ztratila tak jsem si pušil M520 od kámoše, krapet jsem zabrnkal na staré dobré lampě s dvěma 15" reprákama. No hukot jak blázen. Ale pak jsem si sednul za bicí a hodil jsem si jednu chuťovku od RHCP a kámoši na mě hned-jestli tě ještě uvidíme s kytarou v ruce tak si nás nepřej potřebujem bubeníka. :lol: :lol: :lol: Já bych rád bubenil jenomže žiju v paneláku a to bych asi se sousedama nedal. A navíc bych potřeboval nějakého učitele...To se mi nechce. Nene zůstanu hezky u kytááárky a budu si házet powchordy od SOAD atd 8) Jak se říká na nic není pozdě.Když můžu začít v jednadvaceti s kytarou tak proč né třeba ve třiceti s bicíma :lol: :lol: :lol: Uf jsem se zas rozepsal, jsem plný zážitků tak to ventiluju :D No nic až budeš mít qwere chvilku tak hoď zas na net nějakou tu nahrávku s těmi efekty, rád si zase něco poslechnu :wink:
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

MENHYR píše:..... Nemá někdo zkušenosti s porovnáním zvuku mezi Vox a Digitech? Ale hlevně by mě zajímalo to přepínání... :?: :?: :?:
modelace aparatu u VOXu (AD, DA) je od Korgu, technologie "REMS" - slysel jsem ji u PANDORY, u malyho levnyho podlahovy multaku - vsude velmi dobry zvuky. U toho komba je to vyladeny tak, ze jsou tam navic potaky ktery reaguji pri nastaveni te ktere modulace aparatu presne jako na originalu, a je za to strcena lampa ECC83 jako budic konce a zni to vyborne...

ad vyber VOX Valvetronix:
- na metal a tvrdsi ber radu XL, opravdu skvely hi-gian...
- pokud si obcas chces vyhrat s razantnim uderem a silnym zkreselnim a zaroven jemnym brnknutim a krasne teple hrejivym kulatym zvukem (pri tom samym nastaveni) - bluesovy zvuky, rockovy zvuky 70-80tych let, ber chromovanou radu (ale je tam i pekny silny higain, jen to chce silny snimace)
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“