Oprava staré akustiky/španělky - ano nebo ne?
Re: Oprava staré akustiky/španělky - ano nebo ne?
Kobylka je prichycena srouby!
Omlouvam se za double post ale z mobilu mi to nejde upravit a nahrat fotku zaroven.
Edit: mimo jine i lepidlem a nechce vubec dolu..
Omlouvam se za double post ale z mobilu mi to nejde upravit a nahrat fotku zaroven.
Edit: mimo jine i lepidlem a nechce vubec dolu..
Šrouby ven,kovové sedlo taky a pak prohřát položenou žehličkou. Těžko říci čím byla lepena ale když nepomůže prohřátí pak jedině asi odbrousit a zbastlit kobylku novou. Tož tak...
- jeleniste
To "sedlo" to je jen pražcovej drát, ne?
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
Nikdy jsem nemyslel, že to řeknu, ale musím s Martinou72 v tomhle souhlasit.p0spec píše:Martinky zvuk po měsící nezmění. Jako možná když do toho budeš mlátit 2mm trsátkem 24 hodin denně. Ale při dvou, třech hodinách denně mají po třech měsících zvuk jako nové.
Hrát 2mm trsátkem (já hraju) neznamená nutně mlátit, a Martinky opravdu moc nevydrží. Lépe na tom jsou Martin SP lifespan - teď jsem je měl na Furchovi 3 měsíce (je to záložka ale hraná) a zvuk určitě "jako nový" nebyl.
Tohle uvádí na webu třeba Furch:
"Pokud setrváte při používání strun Elixír®, postačí výměna struny po cca. 120 hodinách čistého hraní. Pokud se rozhodnete používat běžné struny bez ochranného potahu, doporučujeme výměnu cca. po 30 hodinách čistého hraní ... "
Po těch tebou uváděných 3 měsících, 2-3 hodiny denně mají cca přes 220 hodin.
Posuď zbytek sám.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Ano,je. Ale pro dokonalejší prohřátí žehličkou bych jej určitě vyndal.jeleniste píše:To "sedlo" to je jen pražcovej drát, ne?
Hudební sluch tedy nemám, ale co moje laické ucho slyší zní i po třech 220+ hodinách stále dobře. Konkrétně jde o tyhle - http://kytary.cz/martin-msp-4200/HN080426/shoooter píše: Nikdy jsem nemyslel, že to řeknu, ale musím s Martinou72...
Myslím že ale na kytaře takovéhohle rázu měnit struny jednou za měsíc nebo dva je blbost.
Sám tedy hraji bez trsátka, protože při hraní akordů mi nevyhovuje a na akustice se mi líp "vybrnkává" prstama.
Ano.jeleniste píše:To "sedlo" to je jen pražcovej drát, ne?
Nepomohlo, bojím se že když za to zatlačím, tak že rozbiju i ten top. Takže fakt nevím, ještě něco zkusím, ale nevidím to dobře.Tengli píše:Šrouby ven,kovové sedlo taky a pak prohřát položenou žehličkou. Těžko říci čím byla lepena ale když nepomůže prohřátí pak jedině asi odbrousit a zbastlit kobylku novou. Tož tak...
Hellou,když se bojíš přitlačit, tak vem ségře fén a skus to prohřát fénem. Vem si tenčí špachtli a tou tu kobylu jakkdyž přizvedávej a pořád horký vzduch z fénu. Nebo můžeš dát vařit vodu a nech tu páru jít přes kobylku-a zase tenká špachtle atd...JleT
proč to kupovat, když se to dá postavit
Mohlo se taky stát,že už to někdo opravoval a použil pro přilepení třeba epoxid a proto to moc nejde. Bez prohřátí to ale nesundáš. Jak píše lathur,špachtli a pomalu jakoby podřezávat. Tu špachtli(např. malou štukatérskou-dobře nabroušenou) taky nahřej.
Tak, tak...a nebo v nejhorším případě(extrémní situace) podřezat tenkou pružnou pilkou a pak vyrobit novou kobylku a brousit a brousit a... JleT
proč to kupovat, když se to dá postavit
- jeleniste
Jestli to je přilepený epoxidem, tak Ti teda bůh pomáhej. To nedestruktivní cestou nesundáš.Tengli píše:Mohlo se taky stát,že už to někdo opravoval a použil pro přilepení třeba epoxid a proto to moc nejde. Bez prohřátí to ale nesundáš. Jak píše lathur,špachtli a pomalu jakoby podřezávat. Tu špachtli(např. malou štukatérskou-dobře nabroušenou) taky nahřej.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
Pokud jdou šrouby vyndat, tak bys to měl teplem sundat. Vždyť podle těch fotek je ta kobylka už napůl odlepená. Neboj se toho, desku v okolí zakryj třeba sololitem a horkovzdušnou pistolí nahřejvej dokud kobyla nepovolí
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
To je o stylu. Mrkni třeba na tohlep0spec píše: Konkrétně jde o tyhle - http://kytary.cz/martin-msp-4200/HN080426/
Myslím že ale na kytaře takovéhohle rázu měnit struny jednou za měsíc nebo dva je blbost.
Sám tedy hraji bez trsátka, protože při hraní akordů mi nevyhovuje a na akustice se mi líp "vybrnkává" prstama.
https://www.youtube.com/watch?v=YXCwgZIX0Yk
Mimochodem, proč používáš na prsty .013?
Už je dole, ale bohužél i s kouskem topu. Ovšem jen v oblasti pod kobylkou, což buĎ zakytuju nebo opravím stejně jako ostatní díry. Už jsem ji mimojiné vybrousil a večer zkusím ty piliny a disprézním lepidlem.J.J. píše:Pokud jdou šrouby vyndat, tak bys to měl teplem sundat. Vždyť podle těch fotek je ta kobylka už napůl odlepená. Neboj se toho, desku v okolí zakryj třeba sololitem a horkovzdušnou pistolí nahřejvej dokud kobyla nepovolí
Možná jsem zvláštní, ale daleko víc mi vyhovují tlustší než tenčí. Na akustiku hraji hlavně akordy a trsátko se mi špatně drží. Od okolí dostávám opačné názory, že se jim líp hraje s trsátkem atd., ale vyhovuje mi tohle.shoooter píše:Mimochodem, proč používáš na prsty .013?
Co se ještě té kytary týče, když ta kobylka bude přilepená a ještě přišroubovaná, alespoň 0.11 by to vydržet mohlo, ne?
Ono nejde jen o spoj kobylka-deska, ale o desku samotnou - může se zbortit.p0spec píše:
Co se ještě té kytary týče, když ta kobylka bude přilepená a ještě přišroubovaná, alespoň 0.11 by to vydržet mohlo, ne?
Ale .011 tam dej bez obav.
To bych nerad, ale myslím že když to relativně vydrželo i s těma strunama co tam byly tak by to i ty 0.13 mělo zvládnout. Ale pokoušet to nebudu.
Edit: Myslite ze tomu akrylatovy lak hodne uskodi? Myslim na zvuku. PU nemame.
Edit: Myslite ze tomu akrylatovy lak hodne uskodi? Myslim na zvuku. PU nemame.
Na těle je tak neuvěřitelně tlustá vrstva laku. To stejné ze zadní strany krku. Vyčistil jsem hmatník, šlo to celkem lehce. Je to neuvěřitelně světlejší a o dost pohodlnější. Na dotyk mi to přijde lepší než palisandr co mám na elektrice. Vybrousil jsem i hlavu, tedy jen ze předu. To šlo taky z těžka, ale stále líp než krk. Tam jsem se na dřevo dobrousil po pár minutách a jen na tenkém kousku. U těla platí to stejné. Co říkáte na ty akrylovou barvu? Já myslím že v tenké vrstvě to oproti tomuhle bude daleko lepší.
Fotka hmatníku po vybroušení zde.
Ještě jsem zapoměl, potřeboval bych přesunout ozančení polohy z 10 pražce na 9, nějaké rady? Vidím to tak, že to nožem podeberu nějak, do 9 vyvrtám díru, zalepím to tam asi vteřiňákem a tu díru v 10 zakituju.
Fotka hmatníku po vybroušení zde.
Ještě jsem zapoměl, potřeboval bych přesunout ozančení polohy z 10 pražce na 9, nějaké rady? Vidím to tak, že to nožem podeberu nějak, do 9 vyvrtám díru, zalepím to tam asi vteřiňákem a tu díru v 10 zakituju.
Zase se s tím tak ne..r! Jestli je toho laku moc,tak horkovzdušnou pistoli a opal to. Já jsem tu svou Schneiderku z které dělám (no teď zrovna moc nedělám
) to rezolele taky opálil a úplně v pohodě. Nikde jsem to nepřipálil a šlo to hladce. Tož tak...
Opálit a pak vybrousit?
Hele, není tý Schneiderky škoda?Tengli píše:Zase se s tím tak ne..r! Jestli je toho laku moc,tak horkovzdušnou pistoli a opal to. Já jsem tu svou Schneiderku z které dělám (no teď zrovna moc nedělám) to rezolele taky opálil a úplně v pohodě. Nikde jsem to nepřipálil a šlo to hladce. Tož tak...
Přesně tak. Opálit a pak vybrousit. Doporučuji Ti lehce zakulatit hrany špachtle,ať si zbytečně nezaryješ do "masa"p0spec píše:Opálit a pak vybrousit?
Není!Pikus píše:
Hele, není tý Schneiderky škoda?(možná jsem zkažený konzervatoří)