Mám v plánu nahrát si pár písniček, kterým jsem napsal text a noty (resp. psané noty neumím a nerozumím jim, ale umím to zazpívat, rozumíte
Jsem příležitostný kuřák (někdy, například nyní, více než příležitostný
http://www.flutetunes.com/tuner/
Takže bez kouřeníčka budu mít rozsah asi ještě o dobré 2 tóny větší. A to ani moc netrénuju. Ale nevím, jestli je to dost.
Mám prachobyčejný lacinný těžce amatérský kondenzátorový mikrofon Behringer C-1 s USB konektorem (stál necelý litr), a moji úžasnou Pasadenu akustiku (za necelé 4 hadry). Vím, že je to opravdu těžký amatérismus, ale víc si teď jako student nemůžu dovolit.
Dělám něco jako Kryštof, Chinaski, Petr Muk apod. Zkrátka slaďoušský podbíziví přiteplený popíček
Mám sice FL Studio, ale s tím se naučit pracovat zabere asi pořádný kus času, navíc mi to přijde jako zbytečně velká piplačka. Pokud by se mi povedlo trochu prorazit, nerad bych si dělal na pódiu ostudu, když bych měl hlas kompletně poupravovaný ve všelijakých programech na PC.
Ale když nahrávám zpěv a kytaru (zvlášť, samozřejmě), tak tam slyším strašný šum. Protáhnu to sice skrz Audacity a vyfiltruju to, ale je to dost na prd, protože když ho dám odfiltrovat jen trochu, jde tam slyšet, a když hodně, odstřihne mi to dost přirozených frekvencí zpěvu, o kytaře ani nemluvě.
Co s tím, moji milí daleko zkušenější kolegové
Mám pocit, že když jsem nahrával asi před rokem, nedělalo mi to tyhle problémy, ale podmínky se nezměnily. Myslíte, že je to šum ze zapnutého NTB? Nebo nekvalitní/částečně porouchaný mikrák? Nebo to chce lepší zvukovku?