Šum při nahrávání přes USB mikrofon

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Johannes

Šum při nahrávání přes USB mikrofon

Příspěvek od Johannes »

Zdravím.

Mám v plánu nahrát si pár písniček, kterým jsem napsal text a noty (resp. psané noty neumím a nerozumím jim, ale umím to zazpívat, rozumíte :D).
Jsem příležitostný kuřák (někdy, například nyní, více než příležitostný :D) a přesto zazpívám hrudním rejstříkem G2-G4. Tedy vím, že u mužů se to nějak o oktávu zvyšuje nebo snižuje, či co, měřil jsem si to tady:
http://www.flutetunes.com/tuner/
Takže bez kouřeníčka budu mít rozsah asi ještě o dobré 2 tóny větší. A to ani moc netrénuju. Ale nevím, jestli je to dost.
Mám prachobyčejný lacinný těžce amatérský kondenzátorový mikrofon Behringer C-1 s USB konektorem (stál necelý litr), a moji úžasnou Pasadenu akustiku (za necelé 4 hadry). Vím, že je to opravdu těžký amatérismus, ale víc si teď jako student nemůžu dovolit.
Dělám něco jako Kryštof, Chinaski, Petr Muk apod. Zkrátka slaďoušský podbíziví přiteplený popíček :D.

Mám sice FL Studio, ale s tím se naučit pracovat zabere asi pořádný kus času, navíc mi to přijde jako zbytečně velká piplačka. Pokud by se mi povedlo trochu prorazit, nerad bych si dělal na pódiu ostudu, když bych měl hlas kompletně poupravovaný ve všelijakých programech na PC.

Ale když nahrávám zpěv a kytaru (zvlášť, samozřejmě), tak tam slyším strašný šum. Protáhnu to sice skrz Audacity a vyfiltruju to, ale je to dost na prd, protože když ho dám odfiltrovat jen trochu, jde tam slyšet, a když hodně, odstřihne mi to dost přirozených frekvencí zpěvu, o kytaře ani nemluvě.
Co s tím, moji milí daleko zkušenější kolegové :( ?
Mám pocit, že když jsem nahrával asi před rokem, nedělalo mi to tyhle problémy, ale podmínky se nezměnily. Myslíte, že je to šum ze zapnutého NTB? Nebo nekvalitní/částečně porouchaný mikrák? Nebo to chce lepší zvukovku?
Marylin

Re: Šum

Příspěvek od Marylin »

Johannes píše:Co s tím, moji milí daleko zkušenější kolegové :( ?
Mám pocit, že když jsem nahrával asi před rokem, nedělalo mi to tyhle problémy, ale podmínky se nezměnily. Myslíte, že je to šum ze zapnutého NTB? Nebo nekvalitní/částečně porouchaný mikrák? Nebo to chce lepší zvukovku?
Pořiď si pořádnou zvukovku a mikrofon... Je dost možné, že ti odešel ten usb uli mikrofon.
Kapela:
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30

Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
Johannes

Příspěvek od Johannes »

Marylin píše:
Johannes píše:Co s tím, moji milí daleko zkušenější kolegové :( ?
Pořiď si pořádnou zvukovku a mikrofon... Je dost možné, že ti odešel ten usb uli mikrofon.
To je možné, no :( . Pověz mi prosímtě, jelikož jsem chudý student, do kolika se asi vejdu, kdybych chtěl nějakou zvukovku pro domácí amatérské nahrávání, kolik bych do toho měl vrazit? Chtěl bych nějakou s dobrým poměrem cena/výkon ... zvukovka za 10 000 by asi byla paráda, ale kde bych na ni vzal :( .
A ten mikrák stál litr, koupit si nový, nebo nějaký podobný od Samsonu nebo tak, to přežiju, ale dost se divím, jestli odešel. Od minuého léta, kdy jsem s ním nahrával a nezaznamenal žádné problémy byl uložený v krabici :( .
Jinak co se té zvukovky týče, to jsem slyšel, prý, když je uvnitř ntb, tak tam pochytá šum, is that true? Mám si koupit nějakou lepší a externí ?
Děkuji moc za cenné rady pán velkomožný :D .
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Pokud se už dále nebude řešit šum a jeho případné odstranění, pokračuj při výběru zvukovky a mikrofonu zde, prosím: studio-a-recording/zvukova-karta-a-mikr ... 36695.html
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ja bych se nejdriv zameril na ten USB mikrofon... ten by mel (teoreticky) bejt celkem v pohode, takze neco s nim musi bejt spatnyho ted... pro zacatek bych ho zkusil v jinym pocitaci, nebo pripadne s externe napajenym USB hubem... je mozny, ze mu napajeni z USB z notebooku nebude stacit vzdycky.

edit: jeste me napadlo, jestli ten USB mikrofon neni "jen pripojeny", ale nahrava se z interniho mikrofonu v notebooku (pak by stacilo prenastavit vstup v software), ale to je asi blbost, toho by si snad vsiml kazdy...
Johannes

Příspěvek od Johannes »

Paris píše:ja bych se nejdriv zameril na ten USB mikrofon... ten by mel (teoreticky) bejt celkem v pohode, takze neco s nim musi bejt spatnyho ted... pro zacatek bych ho zkusil v jinym pocitaci, nebo pripadne s externe napajenym USB hubem... je mozny, ze mu napajeni z USB z notebooku nebude stacit vzdycky.

edit: jeste me napadlo, jestli ten USB mikrofon neni "jen pripojeny", ale nahrava se z interniho mikrofonu v notebooku (pak by stacilo prenastavit vstup v software), ale to je asi blbost, toho by si snad vsiml kazdy...
Šmankote, a víš, že mě jako docela podceňuješ :D ? Holt, jsem idiot, no, co chceš :D. Užijte si dvojitou dávku facepalmů a smíchu :twisted: .

Děkuji moc, je to tím :-). Můžete to tu zavřít :-). Nebo jestli se někdy bude ptát na něco ohledně šumu, nevím ....
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Paris boduje :).
Necháme to téma zde, může do budoucna prospět i dalším.

(Jen tak se přiznám, že jednou se mi to taky stalo :). Pracuju v Cubase a vidím, že při kliknutí bezdrátové myši se mi pohnou ukazatele hlasitosti vstupního signálu. Chvíli mi trvalo, než jsem přišel na to, že mám na vstupu naroutovaný interní mikrofon na ntb, a že se mi opravdu, ale opravdu do kabelu od kytary neindukuje bezdrátový přenos kliknutí z myši :D).
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“