Fender Stratocaster - otázky
Pravidla fóra
Re: Fender Stratocaster - otázky
Taky nejsem kytarář, ale podle mě tělo z jednoho kusu by mělo rezonovat nejlíp ne? 
Ale takové tělo je nejvíce namáháno na tah strun a proto se dřevo řeže a "převráceně" lepí zpět k sobě, aby se různě nekroutilo a nedeformovalo.
To se mi nezdá, překližka je dražší než masiv. Fakt je z překližky?José píše:Já mám doma jednoho strata z překližky, tam bych kusy raději ani nepočítal. Těch sedm kusů jsme řešili někde tady na fóru, ale nechce se mi to hledat..
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Fender Stratocaster - otázky
Naprosto nulová hodnota příspěvku, podobné věci se dají řešit přes SZ, když je to např. otázka na jednoho člena diskuze, která víc nepřispěje k tématu.martina72 píše:To se mi nezdá, překližka je dražší než masiv. Fakt je z překližky?José píše:Já mám doma jednoho strata z překližky, tam bych kusy raději ani nepočítal. Těch sedm kusů jsme řešili někde tady na fóru, ale nechce se mi to hledat..
Potom nechápu, proč jsou kytary s 1-kusovým tělem dražší. Co vím, tak u custom shopů to bývá za příplatek. Jen používám logiku. Bavím se o kvalitním dřevě a ne o překližce samozřejmě.Bejk píše:Ale takové tělo je nejvíce namáháno na tah strun a proto se dřevo řeže a "převráceně" lepí zpět k sobě, aby se různě nekroutilo a nedeformovalo.
Na to jsou tu povolanější, ale za tím, co jsem řekl si stojím
. O cenách custom shopů apod. nemůžu diskutovat, ale pokud tě to hodně zajímá, tak pokračuj zde: post606201.html?hilit=cenov%C3%A1%20politika#p606201 Sice, je to v akustikách, ale asi nemá smysl mít pro akustické a elektrické kytary zvláštní vlákno podobného typu.
Bejk píše:Nevím, jestli bych japonskou squier sérii nazýval Fender, ale nechci vyvolávat žádný flame a ani nesnižuju její kvality.![]()

Toť otázka, co to je - ani ryba, ani rak ...
prosil jsem fenderisty martinko, ne makléře přes materiál z lamina, který je i tak mimo mísumartina72 píše:To se mi nezdá, překližka je dražší než masiv. Fakt je z překližky?José píše:Já mám doma jednoho strata z překližky, tam bych kusy raději ani nepočítal. Těch sedm kusů jsme řešili někde tady na fóru, ale nechce se mi to hledat..
for the others:
dík kluci
Naposledy upravil(a) reason dne 18.07.2013 21:36, celkem upraveno 1 x.
Fořt:
Možná něco, co je kvalitou na úrovni standartního Fendera za lepší cenu, ale nechci vyvolávat žádný flame ani snižovat kvalitu americké produkce.
Možná něco, co je kvalitou na úrovni standartního Fendera za lepší cenu, ale nechci vyvolávat žádný flame ani snižovat kvalitu americké produkce.
souzeno z mého pohledu kytaristy zmítaného marketingem tak nějak... je to rako-rybadel píše:Fořt:
je to na pytel, ale chápuje. kdyby šla kvalita kytar kolem 10tisíc krapet nahoru, bylo by to světlejší
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Že by dřevo, z kterého by bylo možné udělat jeden hezký kousek s vyrovnanou kresbou a dobrými mechanickými i zvukovými vlastnostmi bylo vzácnější a tedy dražší?del píše:Potom nechápu, proč jsou kytary s 1-kusovým tělem dražší.Bejk píše:Ale takové tělo je nejvíce namáháno na tah strun a proto se dřevo řeže a "převráceně" lepí zpět k sobě, aby se různě nekroutilo a nedeformovalo.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
To mě samozřejmě napadlo, akorát k čemu by to potom bylo, pokud je řešení 3 kusů lepší. (?) Logicky mi tak právě přišlo jako blbost platit víc za míň.
Zeptám se: proč by mělo být tělo kytary ze tří kusů lepší než z jednoho?
Podle mě je nejnamáhanějším místem na těle spoj s krkem, tam je materiál těla nejslabší a vystaven tahu strun. Přesto se střední díl se dělá v jednom kuse, nepůlí se středovou osou krku (neplatí pro ozdobné horní desky). Pokud je tělo říznuté jinde, je to jen kvůli ceně vůči vetšímu kusu masivu.
Podle mě je nejnamáhanějším místem na těle spoj s krkem, tam je materiál těla nejslabší a vystaven tahu strun. Přesto se střední díl se dělá v jednom kuse, nepůlí se středovou osou krku (neplatí pro ozdobné horní desky). Pokud je tělo říznuté jinde, je to jen kvůli ceně vůči vetšímu kusu masivu.
Taky si řikám. Krk a spoj s krkem by měl být nejvíc namáhaný, pokud je tělo z jednoho kusu kvalitního dřeva, tak na to struny imho nemůžou mít moc vliv.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak prvně je otázkou, jestli je opravdu spojení 3 kusů lepší než použití jednoho kvalitního kusu. Na to nedokážu odpovědět, ale nemyslím si to (nemluvíme o krku, kde použití více kusů má své výhody).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
nevím jestli to můžu hodit sem, ale chci se zeptat jaký je rozdíl ve funkčnosti mezi 5 way switch a 5 way super switch? díky
Funkčnost bude stejná, ale ten "super" má dvojnásobný počet kontaktů pro každou polohu a tak si můžeš víc hrát s kombinacemi zapojení.
Poznámka: další možné téma pro tvůj dotaz:
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/s ... D%20switch

Poznámka: další možné téma pro tvůj dotaz:
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/s ... D%20switch

čau chalani, mohl byste mi někdo sdělit, jaké jsou rozteče mezi šrouby na uchycení krku u stratocastera? jde o profil modern C, tedy čtyři díry... díky!
Na bazaru mě zaujal foto flame z Japonska. Nemá někdo konkrétní zkušenosti s tímto nástrojem? A kolik může být tak reálná cena na bazaru?
Díky moc. 
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Red Bull ho myslím měl.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.