Fender Stratocaster - otázky

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
del

Re: Fender Stratocaster - otázky

Příspěvek od del »

Taky nejsem kytarář, ale podle mě tělo z jednoho kusu by mělo rezonovat nejlíp ne? :D
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Ale takové tělo je nejvíce namáháno na tah strun a proto se dřevo řeže a "převráceně" lepí zpět k sobě, aby se různě nekroutilo a nedeformovalo.
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

José píše:Já mám doma jednoho strata z překližky, tam bych kusy raději ani nepočítal. Těch sedm kusů jsme řešili někde tady na fóru, ale nechce se mi to hledat..
To se mi nezdá, překližka je dražší než masiv. Fakt je z překližky?

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

martina72 píše:
José píše:Já mám doma jednoho strata z překližky, tam bych kusy raději ani nepočítal. Těch sedm kusů jsme řešili někde tady na fóru, ale nechce se mi to hledat..
Naprosto nulová hodnota příspěvku, podobné věci se dají řešit přes SZ, když je to např. otázka na jednoho člena diskuze, která víc nepřispěje k tématu.
del

Příspěvek od del »

Bejk píše:Ale takové tělo je nejvíce namáháno na tah strun a proto se dřevo řeže a "převráceně" lepí zpět k sobě, aby se různě nekroutilo a nedeformovalo.
Potom nechápu, proč jsou kytary s 1-kusovým tělem dražší. Co vím, tak u custom shopů to bývá za příplatek. Jen používám logiku. Bavím se o kvalitním dřevě a ne o překližce samozřejmě. :D
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Na to jsou tu povolanější, ale za tím, co jsem řekl si stojím :). O cenách custom shopů apod. nemůžu diskutovat, ale pokud tě to hodně zajímá, tak pokračuj zde: post606201.html?hilit=cenov%C3%A1%20politika#p606201 Sice, je to v akustikách, ale asi nemá smysl mít pro akustické a elektrické kytary zvláštní vlákno podobného typu.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Bejk píše:Nevím, jestli bych japonskou squier sérii nazýval Fender, ale nechci vyvolávat žádný flame a ani nesnižuju její kvality. :)
Obrázek
Toť otázka, co to je - ani ryba, ani rak ...
reason

Příspěvek od reason »

martina72 píše:
prosil jsem fenderisty martinko, ne makléře přes materiál z lamina, který je i tak mimo mísu :mrgreen: pokud vůbec hraješ, tak ten nejchudší punk bídného laciného zrna, že jo :D to, že tady přispěješ ze svého ztraceného, zaprodaného světa, je stejně zvláštní, ale klidně dál povídej. rozvineme to níže :arrow:

for the others:
dík kluci :idea: to jsem potřeboval slyšet
Naposledy upravil(a) reason dne 18.07.2013 21:36, celkem upraveno 1 x.
del

Příspěvek od del »

Fořt:
Možná něco, co je kvalitou na úrovni standartního Fendera za lepší cenu, ale nechci vyvolávat žádný flame ani snižovat kvalitu americké produkce. :D
reason

Příspěvek od reason »

del píše:Fořt:
Možná něco, co je kvalitou na úrovni standartního Fendera za lepší cenu, ale nechci vyvolávat žádný flame ani snižovat kvalitu americké produkce. :D
souzeno z mého pohledu kytaristy zmítaného marketingem tak nějak... je to rako-ryba :mrgreen: ferrari vlastní fiata. nejsem fanoušek těchto aut, ale žádné ferrari na sobě nevozí napis "by fiat" apod. to, že věci fungují opačně (rako-ryba) je cíléné a reálné. pokud dnes mrkneme na squier, tak logo dceřiné firmy sguier je hlavní a doplňuje ho menší dodatek "by fender" nebo tak nějak. čistokrevný fender na sobě sguier selekci mít nebude. tam se pak dostáváme do dalších podkategoriíí MIM, MIJ, USA :) praktické zkušenosti ale s fenderema nemám. odvozuji tak z toho, že jsem jednu dobu frčel na jacksonech a gibsonech (ten mi zůstal). jackson to vyřešil vše pod jedním logem s dodatkem made in XXX. fender si uvědomil samotnou hodnotu loga fender, proto vytvořil sguier serie. MIM včetně modelů factory run apod. z hlediska trhu a cílové skupiny špekulantů (což každý "normál" kytarista bezezbytku je - kdo by nechtěl top strata, že jo) to vidím jako velmi chytrý a promyšlený ekonomický tah s cílem zaujmout, ušetřit, koupit dobře hrající "něco stratovského požehnaného amerikou". nic proti fenderu. umí vytěžit z historie loga maximum, což jim v době finančního tápání západu pomáhá přežít stejně jako ostatním průmyslovým odvětvím. podle mě umí vyrobit výbornou kytaru i dnes, ale nebude za hubičku. otázka zní, kdy v historii byl takový nástroj na nízkou nebo přijatelnou cenu. problém dneška je podle mě v tom (alespoň co se týká tuzemského trhu), že valná většina lidí má na to nejnutnější, z čeho ještě někdo něco ušetří, ale málokdo jen tak vyplivne desetitisíce za custom, který dotáhne na zkoušku "amaterské" kapely. naopak si myslím, že takovou mezeru zaplňují všechny ty kategorie v rámci selekce sguier, fender MIM, fender USA, custom... podle mě ty fabriky neživý custom shop, ale právě masovost - čili sguier atd. možnost volby při nákupu podle svých finančních prostředků pod vlajkou fender / sguier dává ten pocit "požehnanosti z USA". no a pokud ten strat nehraje, svede se to na squier a před prahem je pořád čisto. a bude i v momentě, kdy si koupíš čistou krev.

je to na pytel, ale chápuje. kdyby šla kvalita kytar kolem 10tisíc krapet nahoru, bylo by to světlejší :P
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

del píše:
Bejk píše:Ale takové tělo je nejvíce namáháno na tah strun a proto se dřevo řeže a "převráceně" lepí zpět k sobě, aby se různě nekroutilo a nedeformovalo.
Potom nechápu, proč jsou kytary s 1-kusovým tělem dražší.
Že by dřevo, z kterého by bylo možné udělat jeden hezký kousek s vyrovnanou kresbou a dobrými mechanickými i zvukovými vlastnostmi bylo vzácnější a tedy dražší?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
del

Příspěvek od del »

To mě samozřejmě napadlo, akorát k čemu by to potom bylo, pokud je řešení 3 kusů lepší. (?) Logicky mi tak právě přišlo jako blbost platit víc za míň.
krasty

Příspěvek od krasty »

Zeptám se: proč by mělo být tělo kytary ze tří kusů lepší než z jednoho?

Podle mě je nejnamáhanějším místem na těle spoj s krkem, tam je materiál těla nejslabší a vystaven tahu strun. Přesto se střední díl se dělá v jednom kuse, nepůlí se středovou osou krku (neplatí pro ozdobné horní desky). Pokud je tělo říznuté jinde, je to jen kvůli ceně vůči vetšímu kusu masivu.
del

Příspěvek od del »

Taky si řikám. Krk a spoj s krkem by měl být nejvíc namáhaný, pokud je tělo z jednoho kusu kvalitního dřeva, tak na to struny imho nemůžou mít moc vliv.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tak prvně je otázkou, jestli je opravdu spojení 3 kusů lepší než použití jednoho kvalitního kusu. Na to nedokážu odpovědět, ale nemyslím si to (nemluvíme o krku, kde použití více kusů má své výhody).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
loquito

Příspěvek od loquito »

nevím jestli to můžu hodit sem, ale chci se zeptat jaký je rozdíl ve funkčnosti mezi 5 way switch a 5 way super switch? díky
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Funkčnost bude stejná, ale ten "super" má dvojnásobný počet kontaktů pro každou polohu a tak si můžeš víc hrát s kombinacemi zapojení.
Poznámka: další možné téma pro tvůj dotaz: :)
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/s ... D%20switch
reason

Příspěvek od reason »

čau chalani, mohl byste mi někdo sdělit, jaké jsou rozteče mezi šrouby na uchycení krku u stratocastera? jde o profil modern C, tedy čtyři díry... díky!
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Na bazaru mě zaujal foto flame z Japonska. Nemá někdo konkrétní zkušenosti s tímto nástrojem? A kolik může být tak reálná cena na bazaru? :) Díky moc. :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Red Bull ho myslím měl.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“