Kytary Höfner

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
IgyMM

Kytary Höfner

Příspěvek od IgyMM »

Čau, čau, čau
jsem tu zas s dalším dotěrným příspěvkem :D tuhle jsem si projížděl jen tak obchod s kytarama na internetu (doufám, že ten pocit každý moc dobře zná - dítě v cukrárně) a narazil jsem na Höfner kytary, vím o tý značce jen to, že jsou němci a výráběj fakt dobrý Bass kytary. Nicméně mě poměrně (protože hraju na kytaru) zaujala tahle http://www.thomann.de/cz/hoefner_hct_cs10_bk_club.htm podle mýho názoru vizuálně vypadá úžasně, zvukově jsem koukal jen na youtube no, protože nevím kde by se dala odzkoušet, což je škoda, ale nebál bych se toho si jí prostě i koupit, teď mám doma Epiphone LP100 a přemejšlel jsem, že bych jí prodal a koupil si toho Höfnera. Máte někdo nějakou zkušenost s těmi kytarami? Špatná nebo dobrá volba, co myslíte?
Díky za rady (a nejsem si úplně jist jestli jsem to přiřadil ke správnému tématu takže to když tak potom smažu) Igy :)
Epiphone Les Paul LP100, Squier Vintage Modified 51' Strat, Vox AC4TV, EHX English Muff'n, EHX Big Muff, Danelectro Daddy Overdrive, Danelectro Cool Cat, Danelectro Fab Tone, Behringer Vintage Time Machine
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Re: Les Paul - jaké se vám líbí?

Příspěvek od martina72 »

Igy, za ty prachy a s tou značkou (samozřejmě to nevyráběj v Německu, ale bude to ohlídané), to bude super kytara. Líbí se mi tam kombinace mahagon profrézované tělo, javor vršek, javorový krk, pravděpodobně polenovitý, zavěšený struník a tuneomatic kobyla. Bude to mít specifický zvuk,zvláště s tlustými strunami, který mi by velmi vyhovoval. Ovšem jest na tobě, co vyhledáváš ty.
Pak je ve hře ještě to, že ta cena je dána nějakým šetřením na zpracování a na materiálu.
Abys nezjistil, že to bude dobře hrát jen na lampovém aparátu za sto litrů.
Vždy je lepší mít drahou kytaru a levný aparát.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Ne, není. Preferuj, co chceš, ale fakticky je to úplně obráceně. Mám tu za sebou kytaru jež si cením na 2500,- a se svým aparátem z cenové relace 30-36 tisíc s boxem z toho vždycky dostanu daleko lepší zvuk než bys vyloudil ze sestavy z klasické aparatury za 2500,- a kytary za 30-36 tisíc. A nebo mi ukaž aparaturu, která dopadne líp a můžeme se bavit dál. Pokud jen nekecáš, možná ten tvůj pocit pramení z toho, že lidé s dražšími kytarami mají zpravidla už něco nahráno a proto jim to hraje i přes obyčejnější aparáty dobře.

Igy: Ať je ta kytara dobrá nebo ne, nemyslíš, že bude lepší našetřit na něco trochu cenově výše? Takhle se může stát, že si nijak zvlášť nepolepšíš. Vlastně jen tratíš peníze, protože ta kytara cca ty dva tisíce na ceně okamžitě po nákupu ztratí.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Gobak

Příspěvek od Gobak »

martina72 píše:Vždy je lepší mít drahou kytaru a levný aparát.
Jo, tenhle blábol k žvanilovi sedí. Drahá kytara přes šméčkový apec nebude hrát výrazněji lépe než šméčková kytara (pominu-li např. neladící polohy atd).
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
del

Příspěvek od del »

No, tak vždy je lepší mít oboje drahé. :mrgreen: Na druhou stranu pokud kytara špatně rezonuje, neladí na oktávy, má "mrtvé" body na pražcích nebo buzzuje a tremolo houby drží, tak ti drahý aparát nepomůže. Řekl bych, že oba extrémy jsou špatně, ale obecně je kvalita kytary asi o trochu důležitější.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Bavíme se ale o ceně. I laciná kytara může mít tyhle věci v pořádku a i drahá kytara je může mít špatně.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
IgyMM

Příspěvek od IgyMM »

Stejně jí asi koupim a vyzkoušim fakt mě zajímá jaký jsou němci výrobci :D kamarád měl Strat od Vintage taky němci sice nevim jestli se dá úplně Vintage srovnávat s timhle Höfnerem, ale tak němcům v těhle věcech prostě věřim (asi jako v autech), při nejhoršim jí prodám :D
Epiphone Les Paul LP100, Squier Vintage Modified 51' Strat, Vox AC4TV, EHX English Muff'n, EHX Big Muff, Danelectro Daddy Overdrive, Danelectro Cool Cat, Danelectro Fab Tone, Behringer Vintage Time Machine
krasty

Příspěvek od krasty »

del píše:No, tak vždy je lepší mít oboje drahé. :mrgreen: Na druhou stranu pokud kytara špatně rezonuje, neladí na oktávy, má "mrtvé" body na pražcích nebo buzzuje a tremolo houby drží, tak ti drahý aparát nepomůže. Řekl bych, že oba extrémy jsou špatně, ale obecně je kvalita kytary asi o trochu důležitější.
"Pokud kytara špatně rezonuje, neladí na oktávy, má "mrtvé" body na pražcích nebo buzzuje a tremolo houby drží", tak jí prostě nekoupíš!

Není to tak dávno, co jsem měl při natáčení nějakou kytaru od Höfnera v ruce. Netuším, jestli to byl přímo tenhle model nebo něco podobného, zpracování poměrně slušný, ale byla už dotažená kytarářem. Kytara přesto nehrála. Nakonec svý party nahrál ten kytarista na jednu z mých.....
Mám pocit, že bys sis nepolepšil.
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Kytaru za pět litrů snad můžeš koupit, ni? Tím nic neztratíš. Pohraješ si, zjistíš, o co jde, prodáš. Musíš se učit, takže musíš vystřídat mnoho kytar. Nakonec si levně koupíš drahý nástroj, který budeš mít do smrti. Zatím to musíš dělat takto, no.

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

To je zase moudro. Jestli chceš zbytečně kupovat nové nástroje a pak je za polovinu prodávat na bazaru tak to klidně sám dělej, ale ostatním a zvlášť nováčkům to laskavě neraď, protože to je úplná čipovina.
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Bejk píše:To je zase moudro. Jestli chceš zbytečně kupovat nové nástroje a pak je za polovinu prodávat na bazaru tak to klidně sám dělej, ale ostatním a zvlášť nováčkům to laskavě neraď, protože to je úplná čipovina.
Bejku, ale tohle jsem sem již dávno psal. Že nejlepší je koupit dobrý nástroj na bazaru za třetinu reálné ceny. Málem jste mne ukamenovali.

Bejk
Moderátor

Re: Kytary Höfner

Příspěvek od Bejk »

Mohl bys mi to prosím najít? Rád bych viděl jak tě kamenujeme za to, že doporučuješ koupit nástroj z bazaru místo nového.
Kytaru za pět litrů snad můžeš koupit, ni? Tím nic neztratíš. Pohraješ si, zjistíš, o co jde, prodáš.
Tohle zatím jasně naznačuje, že mu radíš koupit tu novou Höfnerku, vyzkoušet a pak prodat.
Musíš se učit, takže musíš vystřídat mnoho kytar.

Tohle není vůbec žádná pravda, spíš jen takový zvyk, protože máme vše na co si vzpomeneme (určitě si pamětník jako ty pamatuje dobu, kdy bylo k dostání pár kytar a struny Alfa) a tak snadno obměňujeme výbavu a nic nás netrápí. Radši budu víc cvičit a hrát než se stále honit za dokonalou kytarou, aparátem, krabičkama.

A jestli se se mnou chceš dál dohadovat tak využij SZ, protože jinak tu budeš opět OT jako v každém druhém vlákně a já tady na tebe přestávám reagovat.
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

dneska už gitary všetky ladia , aj lacáky , samo nájdu sa výnimky , ale dlho som nehral aj na lacák ktorý by neladil , technológia pokročila , horšie je to s materiálmy , za 200 e ale dneska kúpiš poriadne snímače + pás na gitaru , keď ti tá gitka spraví radosť tak ju kúp , ale ja by som radšej doložil a kúpil nejakú Japan kópiu , Tokai , Greco , Pearl ,Burny , na Lp nehrávam , ale dosť som sa o nich dočítal napr. tu http://gitaristi.sk/japonske-gitary-pre ... ych-rokov/ , asi sa treba zaregistrovať , a hentá gitka z Thomanna je po pol roku predajná možno za 80 e , keď ju niekto náhodou kúpi :) , a či je lepšie dobrá gitka alebo dobrý aparát je otázne , záleží čo z toho konkrétny človek vymačká , samo keď to je aspoň priemer , na dobrej gitke a zlom aparáte to bude trápenie tak isto ako naopak :!:
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
IgyMM

Příspěvek od IgyMM »

krasty píše:Není to tak dávno, co jsem měl při natáčení nějakou kytaru od Höfnera v ruce. Netuším, jestli to byl přímo tenhle model nebo něco podobného, zpracování poměrně slušný, ale byla už dotažená kytarářem. Kytara přesto nehrála. Nakonec svý party nahrál ten kytarista na jednu z mých.....
Mám pocit, že bys sis nepolepšil.
No dobrá ještě to nechám uležet a možná spíš přišetřim, protože nechci jít zas do nějaký bídy jenom proto, že pěkně snad vypadá, takovejhle nějakej názor jsem chtěl, díky :)
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

netreba sa nechat zlákať vzhladom , dneska to stroje vyrežú z kadečoho a ked sa to nastrieka tak to vypadá fasa , co je pod lakom je vždy otázne
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
del

Příspěvek od del »

krasty píše:Není to tak dávno, co jsem měl při natáčení nějakou kytaru od Höfnera v ruce. Netuším, jestli to byl přímo tenhle model nebo něco podobného, zpracování poměrně slušný, ale byla už dotažená kytarářem. Kytara přesto nehrála.
Tak to jo. Když kytara nehraje, tak je to celkem problém. :mrgreen:
krasty

Příspěvek od krasty »

pro IgyMM

Když už si tu zmiňoval kytary Vintage - koukni na tenhle inzerát. Pokud je kytara v pořádku a bude Ti vyhovovat, mohlo by to být lepší řešení. Navíc kvalitní snímače a kufr....

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

krasty píše:pro IgyMM

Když už si tu zmiňoval kytary Vintage - koukni na tenhle inzerát. Pokud je kytara v pořádku a bude Ti vyhovovat, mohlo by to být lepší řešení. Navíc kvalitní snímače a kufr....

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum
Celá kytara za cenu snímačů a kufru, to není špatné.

IgyMM

Příspěvek od IgyMM »

No abyste pochopili neprahnu přímo po dalším LPéčku nicméně mě ten Höfner jen zaujal svým vizuálnem proto se mi zalíbil a šel bych do druhýho LP, ale radši si asi koupim SGéčko, nicméně děkuju za názory :)
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

IgyMM píše:No abyste pochopili neprahnu přímo po dalším LPéčku nicméně mě ten Höfner jen zaujal svým vizuálnem proto se mi zalíbil a šel bych do druhýho LP, ale radši si asi koupim SGéčko, nicméně děkuju za názory :)
No, tak jsi se odkopal. Zbývá doplnit, čím tě SG tak uchvacuje. Mi to přišlo vždy jako trošku bezkrevná kytara, nic navíc jsem tam nenašel. Původní záměr SG nebyl muzikantský, alebrž udělat placku, která se dá rychle vyfrézovat, obstříknout lakem, přidělat krk a šup na krám. Fender to dost válcoval a Gibsonoj teklo do bot.

Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“