Dostal jsem za úkol zjistit, co je potřeba k tomu, aby náš amatérský občasný sbor byl slyšet v kostele. Kostel má nově udělané ozvučení, my zpíváme z kůru (vzadu nahoře u varhan
Tam je jedna mikrofonní zástrčka, kde bývá zapojený Shure PG58, ten ale tak nějak nepojme 10-15 lidí. Zpíváme tam každoročně a každoročně s tím jsou problémy, že nejsme slyšet, nebo je slyšet jen někdo. Navíc ještě hrajeme na 1-2 akustický kytary a klávesy, případně ještě housle a klarinet. Problém je víceméně jen se zpěvem a kytarama.
Letos se nám podařilo zapůjčit Shure BETA57, ten se mi zdál citlivější, ale pořád je to kardioda myslím a tudíž stejně nepojme všechny. Napadá mě tam umístit nějaký kond. mikrofon s kulovou, nebo polokulovou charakteristikou. samozřejmě bych musel připojit nějakou krabičku na napájení. Minulý rok jsem do tý zástrčky zkoušel zapojit linkový výstup z aktivní bedny (tam by se dali zapojit alespoň 2 mikrofony), sice to šlo, ale šíleně to brumělo.
Jaký byste mi poradily řešení? Samozřejmě do toho asi nebudeme moct vrazit desetitisíce, ale snad by se mělo podařit sehnat peníze z nějakých grantů, takže zkusit navrhnout můžeme všechno
Děkuju za odpovědi!