Univerzální kreslítko (do 3000)

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Zní to zajímově, pokud se mi někde bude válet zbytečnejch 6 litrů, tak ho možná pořídím... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

pokud ti nevadi digital bez true bypass a chces skutecne velky vyber znamych zvuku, tak muzu vrele doporucit Distortion Factory. mam a jsem spokojeny, ale casem stejne koupim originaly Rata a Big Muffu, protoze zbytek nevyuzivam. na bazaru je nekdy za nadhernych +/- 1700, coz me docela vadi, proze az ho budu prodavat, tak by se me libila i vyssi cena :)
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Už jsem psal na 1. stránce 2x, že mi DF nesedí... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

tak sorry, proc se ti nelibi?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Nevím, nesedl mi zvukově... Hrál jsem ho asi 2 hodiny (prodavačům se už ježili vlasy :D ) a nějak jsem si nebyl schopnej najít zvuk, kterej by mě zaujal... Neříkám, že je špatnej, ale subjektivně se mi nelíbí...

Našel jsem další zajímavou věc - máte někdo zkušenosti s Rocktron Metal Planet?

// Jo, vím, že sem píšu samý věci, co maj v názvu metal, ale nejde mi o nějakou drsnost efektu. :wink: Dávám je sem jen proto, že od nich očekávám i možnost velkého zkreslení, malý gain se dá naszavit na všem, pak jednostlivě na efektu jen zálěží, jak malej je ten malej gain... :P

PetrPeter 1975 - 2008
noc33

Příspěvek od noc33 »

Zdar, bosse nedoporučuju, je takový nic neříkající.Ptal ses na carl martin-mám od něj crush zone, byl celkem za levno, v kytarách na něj čas od času dají slevu, já ho měl za 1680kč.Rocktron je v pohodě mám od něj rampage distortion-celkem hustý. Tak jestli Tě zajímá něco konkrétního...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Dají se ty Carl Martin a Rocktron nějak blíž popsat? Zvuku jaký kapely bys to přirovnal (abych věděl, co si pod nima představit...), jaký je min a max zkreslení, nastavení EQ (tonová clona x vícepásmé ovládání), žraní signálu... Pardon za tak obsáhlé požadavky, ale rád bych, abys je zdrbnul jak jen je možné...

Díky...

PetrPeter 1975 - 2008
noc33

Příspěvek od noc33 »

Tak ten rampage je drsoň, tam moc jemný zkreslení není, ovládání je bass, treble, level, sustain=něco jako míra gainu, scoop=přidá středy. Carl martin ten je jednoduší-tone, level a distortion, ten je taky drsnej ,ale nakroutíš tam i crunch.Co je výborný u tohodle efektu, tak to je zpracování, je udělán velmi pěkně(v Dánsku). Kdo na to hraje nevím, já to kupoval přes net jen na zkoušku a příjemě mě překvapil. Mám rád zvuk Tonyho Iommiho, tak moc neřeším co kdo na co hraje, ale zkus ho, není to tak profláklý efekt,celkem heavy zvuk, jediný co mi moc nesedí, že je to takový divně kulatý tvar, tak zabere v pedalboardu víc místa.Je to tru bypass(ten carl martin, u rocktrona si nejsem jist, ale asi taky je).Rocktrony recenzujou na music-store.cz ( více méně všechny krabky).
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Hmm... Mockrát díky, až se nějak vypravím zkoušet, na tyhle si taky najdu čas...

PetrPeter 1975 - 2008
noc33

Příspěvek od noc33 »

Zkus, jsou celkem kvalitní a dají se sehnat za slušnou cenu.( u nás v Pardubicích sídlí distributor Rocktronu-harmonymusic.cz).
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

No, vypadá to že koupim od Greega MT-2... Když mi nesedne (ikdyž ten jako jedinej z jmenovanejch pedálů jsem zkoušel, takže by sednout měl), prodám dál a pořídím si něco jinýho... A vzhledem k tomu, že ho nebudu kupovat za plnou cenu, tak si nechám i DS a budu mít to spektrum zkreslení širší...

// Jen mě nekamenujte, vy, odpůrci Bossů... Já je mám rád...

PetrPeter 1975 - 2008
noc33

Příspěvek od noc33 »

Já je rád nemám, mám rád ehx, mxr, morley,...prostě japonský efekty ne.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Jasný, je to otázka vkusu... Třeba taky časem přijdu na chut něčemu jinýmu... Výhodou je, že tyhle krabičky jsou dost nezničitelný, takže se jich dá vždycky zbavit a prodat někomu jinýmu. A vzhledem k tomu, že já se o svoji výbavu docela starám, tak snad u mě tu cenu neztratí tak rychle...

PetrPeter 1975 - 2008
noc33

Příspěvek od noc33 »

No oni jsou téměř nezničitelné i ty moje, většina slušných firem dbá na pevnou schránku věci. Prodej na bazaru se řídí i momentální oblibou dané firmy( popřípadě i neoblibou,tj. koupím, zkusím-nelíbí se a jde to dál-stačí se kouknout, které značky se nejvíc oběvují-zoom, digitech,...).
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Já myslel všechny tyhle krabičky, nejen Boss... :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

noc33 píše:Já je rád nemám, mám rád ehx, mxr, morley,...prostě japonský efekty ne.
mam podobny chute. :-)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

noc33 píše:( popřípadě i neoblibou,tj. koupím, zkusím-nelíbí se a jde to dál-stačí se kouknout, které značky se nejvíc oběvují-zoom, digitech,...).
Zapominas na ten nejdulezitejsi faktor - zoom a digitech jsou nejlevnejsi, proto se tam budou objevovat casteji nez drazsi Bossy apod. Mimo to zrovna u takovyho zbozi, kde je velka neznama, jestli to cloveku sedne [a zalezi to nejen na apecu a kytare, ale i vkusu], tak to uz tuplem neplati.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“