Už jsem sice založil nějaké to vlákno, ale pokaždé na trochu jiné téma
Zkrátka, mám v plánu nahrát pár mých úžasných textů
Jde mi první o to vybavení - mám si koupit lepší mikrofon? Kromě kytary a zpěvu pak další efekty hodlám udělat v FL, a zesynchronizovat to v Audacity.
Sice bych mohl do toho vrazit celkem dost peněz, ale rád bych se vešel jen do několika tisíc. Řekněme pod desítku. Jenomže část toho taky půjde na nákup nějaké kamery, což je další dotaz. Chtěl bych si nahrát i nějaké videoklipy. Myslíte, že stačí obyčejná HD kamera za pár tisíc? Chci to dát na youtube spíš "jen tak pro radost", i když bych se tomu rád věnoval. První ale potřebuju vědět, jestli to má smysl a jsem tak dobrý, jak si myslím
Další věcí je zvukovka. Je třeba si pořídit nějakou externí, lepší? V tom mikráči sice asi nějaké zabudovaná je, nebo co, ale prd tomu rozumím, jestli to stačí, přes to jste frajeři vy
A poslední věcí je nahrávání - ve studiu bych to nedokázal, zaprvé než si "vychytám" různé techniky, jak se do toho opřít, bude to chvilku trvat (a nemůžu tam strávit půl roku v kuse
Bydlím ve velké rodinném domě, ale místo je jen na půdě. A protože odhlučnit celou půdu by stálo desítky tisíc (jedná se asi o 120m čtverečních), navíc by to určitě nemělo ani ty správné akustické parametry, musím udělat "místnost v místnosti". Cihly samozřejmě nepřipadají v úvahu. Bydlím ve starém baráku, který by se zřítil
Děkuji mockrát, ještě to závěrem shrnu, je to moc dotazů a určitě přidám další, k velké Vaší nelibosti
1) Vybavení - mám zainvestovat do lepší techniky? Přeci jen jsem na úplném začátku a kupovat si techniku za desítky tisíc opravdu nechci. Ale taky nechci, aby ten zvuk zněl, jako z mikráku od PC
2) Co kamera? Pro tu "Youtube kvalitu" videoklipu bude stačit nějaká obyčejná? Co si myslíte o použitých, ale funkčních kamerách např. z aukra? Vyplatí se koupit radši novou?
3) Místnost. Co s ní? Nahrávat v koupelně se fakt nedá a celou půdu uzpůsobit nemůžu. Jak by měla být asi velká, a jaké zvolit materiály?
Závěrem se ještě omlouvám, že se ptám celkem na banality, ale já jsem v téhle "branži" nový a spoustě pojmů (byť téměř úplně základních) vůbec nerozumím :-/. Všem přeji hezký den