3. kolo hlasování Hitparády Hudebního fóra #3

Místo pro prezentaci Vašich skupin a jiných hudebních projektů ...
Odpovědět

3. kolo Hitparády (můžete hlasovat pro 2 kapely a měnit svou volbu)

Anketa končí za 20.08.2013 7:08

Dědovy blechy
7
13%
Dextreat
14
26%
Gambini
13
24%
Jakub Hurych feat. Jiří Fejfar
0
Žádná hlasování
Jefferson
1
2%
Tarquam
6
11%
The Mirrors
2
4%
Žádný směr
11
20%

Celkem hlasů: 54

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Trvání: 12. srpna - 19. srpna

Dědovy blechy – Betonová

Dextreat – Anyway

Gambini – Město

Jakub Hurych feat. Jiří Fejfar – Passion

Jefferson – Veselá vdova

Tarquam – Mnohokrát

The Mirrors – Alice Is Still Inside

Žádný směr – Nevinná

"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
vitovsky
Bandzone: http://www.bandzone.cz/masaker
Kontaktovat uživatele:

Re: 3. kolo hlasování Hitparády Hudebního fóra #3

Příspěvek od vitovsky »

Dědovy blechy - dobrý zvuk, hlavně u kytary se mi líbí tremolo, zpěvově mi to ale stylově připomíná něco, co už jsem slyšel - něco co už není uplně nové (možná Chinaski nebo něco podobného?)
Sloka se mi zdá rytmicky pokazená, ale to bude spíš špatnou dynamikou virblu než hraním.

Dextreat - Wow, tohle mě upoutalo už ze začátku, hlavně zpěvem. Je to zajímavá skladba i když kromě zpěvu v ní taky není nic až tak nového. Ale skladba je
dobře vyvážená, je tak akorát dlouhá.

Gambini - Tahle skladba se po zahájení zpěvu tváří vážně, má i zvuk, ale už od začátku mě ruší nějaký divný mimorytmický zvuk, který to kazí.
Je to opravdu pěst na ucho a kazí to potenciál celé skladby. Zpěv při refrénu celkově čistý, občas se pokazí nějakým slabším přechodem, ale to nic.
Po refrénu se opět vracíme k tomu hnusnému zvuku :) ale kompenzuje ho synth z pravé strany v doors stylu. Je jasné, že této kapelce dát bod nemůžu i
když se mi skladba celkově docela líbila :( Je to jedna z těch originálnějších věcí.

Jakub Hurych - Jejda! Nechci nikoho urážet, ale upřímě nesnáším tento zmodifikovaný hlas, hnusí se mi. Připomíná mi to Bena Cristovaa, kterého mám už tak plné zuby.
Zřejmě nejslabší píseň z kola.

Jefferson - Hmmmm, láskyplné :) u zpěvu se mi líbí barvu ženského hlasu. Skladba opět vyvážená, klasická struktura a ideální délka.
Možná ten konec je slabší článek skladby.

Tarquam - Pěkná písnička, ale neslyším nic, co by mi vyloženě vyrazilo dech ... až teď slyším sólo a už si říkám, že bych za něj dal i bod, no uvidíme na konci kola :)

The Mirrors - Sice slabší zvuk, ale písnička mi cosi říká. Vzhledem ke krátké délce a nepříliš podařenému konci bych tuhle věc charakterizoval spíše jako nějakou vsuvku.
Třeba na koncertě. Ale pěknou vsuvku. :)

Žádný směr - Taky není můj styl, ale skladba se víceméně liší od ostatních. Bod dolů za rozladěné kytary v jedné pasáži, ale opět je skladba hezky vyvážená,
sloka je klidná a pak to rozjedou, sólo nic moc. Skladba využívá hlavně prvků různých zábavových písniček a na zábavě bych si ji dovedl představit.

Tohle kolo je docela těžké na hodnocení, těžší než předešlé

Kapela Dextreat byla už od začátku mým favoritem, proto má ode mě bod a druhý bod jsem dal kapele Žádný směr i když jsem tak trochu uvažoval nad
kapelou Dědovy blechy. Nicméně i Tarquam byl mezi těmi lepšími.
Amorph

Příspěvek od Amorph »

body pro Dextreat a Gambini. Celkem fajn mi prisly i Dedovy blechy, ale az prilis mi to asociovalo Vypsanou Fixu, tak dam radsi prednost pro me originalnejsim kouskum:)
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

Dědovy blechy - příjemná muzika, nejdřív se mi moc nelíbila barva hlasu zpěváka, ale k hudbě se to celkem hodí, nakonec jsem si zvykl. Kvalita nahrávky je výborná. Trochu mi to připomíná novější Fixu. Když nad tím tak přemýšlím, tak ten zpěv mi stylem mírně připomíná Márdiho, akorát bez toho jeho zhulenýho hlasu, což pak vyznívá možná trochu zvláštně. Instrumentálně se tam toho moc neděje, tak k tomu není moc co říct. Zvuk kytary je fajn

Dextreat - po instrumentální stránce mě to moc nebere, ale zpěvák opravdu umí zpívat! Navíc angličtina je na vysoký úrovni, takže tady to zpěv pro mě vyzvedává. Ale hudba jako taková mě spíš nudila.

Gambini - je fajn vidět, že tu je taky trochu nějaká variabilita a všechny kapely nejsou jenom typický kytarovky. Takže určitě + za originalitu, hudebně se mi to líbí a ačkoliv nejsem velký fanoušek ženského zpěvu, tak tady je vokál na opravdu vysoké úrovni a zpěvačka má dostatečně charismatický hlas, takže mě to celkově velmi zaujalo. Bod

Jakub Hurych feat. Jiří Fejfar - celá ta nahrávka mi přijde strašně amatérská. První co zarazí je určitě zpěv, předpokládám že to je asi nějaký free autotune stažený z netu, každopádně zní naprosto příšerně. Za druhé je vidět, že na nástroje asi nehrajete moc dlouho, doprovodná kytara mi moc doprovodně nepřipadá, protože vůbec nemá žádný rytmus, to "sólo" na konci.. Je fajn že se snažíte dělat muziku, ale chce to asi ještě dost úsilí.

Jefferson - asi nemam nic moc vyloženě co bych vytkl, ale taky nemam moc nic co bych pochválil. Skladba mě vůbec nezaujala, je to mimo můj žánr. Takový ten český Jandovský pop/rock mě nebere.

Tarquam - přišlo mi to takový.. nezajímavý, opakující se. Atmosférou mi to ve slokách trochu připomíná Opeth (asi zejména díky zpěvákovi), ale přijde mi, že se v tý písničce prostě nic neděje.

Mirrors - no, ten konec mě celkem překvapil, ale to je tak asi zas jediný co mě zaujalo. Možná jako interlude mezi skladbami na albu by to fungovat mohlo, takhle fakt nevím co na to říct

Žádný Směr - taky pohodička. To co jsem napsal o Dědových Blechách (mimochodem to je fakt hroznej název pro popovou kapelu :D ), bych asi mohl napsat i tady, až na to, že místo srovnání s Fixou mi přicházejí na mysl Post-It a hudebně je Žádný Směr zajímavější. No a co se týče druhého bodu, tak se taky rozhoduji mezi těmito dvěma kapelami. Zatím se mírně přikláním k Žádnému Směru, ale dám oběma kapelám ještě pár poslechů
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

uff, po minulem kole je znovu aspon neco hodnotit a komentovat.
prvni bod u me jasne Dextreat, nejsilnejsi xicht, vyraz, nazor, zaslouzil by si vyrovnanejsi mix
druhý bod po delsím zvazovani Murano za power ballad, prijemny hlas, nalada, jakztakz aranz, i kdyz pih na krase by se naslo dost od nadměrné délky, přes ultraploché SW drive kytary ale hlavně plantážníku ten refrenový KNOVÍM me bude pronasledovat jeste dlouho!
Takze tvrdě zamakat na frazovani at to je příště česky! a ne ty hruzy, ktere tam ted tak často zaznivaji.

a jeste v soutezich kategorie nazyvana Honorable mention:
Gambini je fajn, vzhledem k dosavadnim ucastnikum je to i svym zpusobem netradicni (i kdyz... ale to vite sami nejlip), zpevacka prijemna barva ve vyšším rejstříku, tomu spodnímu bych se doporučil vyhnout (nebo vic trenovat), ale ten již výše zminovany antirytmus, uff. To uz je na me příliš vysoké intelektuální umňení :)
Blechy a Směr jsou taky OK, až na ty zpěvy :(
neznamená že když tahle dýchavičná "emo"manýra prochází klusovi, tak by tuto slepou uličku měli následovat nějací epigoni (blechy) ani nízkoenergetický "krajčo" taky není příliš elegantní řešení (směr), bohužel.

největší škoda je Mirror..... VYNIKAJICI zpev!!! + strašlivá kytara a ještě horší parodie na rytmus.... fakt škoda. Zkus najít někoho kdo s tebou bude hrát, ten hlas ma potencial jak prase.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

hyenik píše: největší škoda je Mirror..... VYNIKAJICI zpev!!! + strašlivá kytara a ještě horší parodie na rytmus.... fakt škoda. Zkus najít někoho kdo s tebou bude hrát, ten hlas ma potencial jak prase.
Tak teď je jen otázka, jestli to registroval zpěvák nebo kytarista a osobně mám představu o tom, co je pravděpodobnější (nejsem si jistý, kdo to registroval, ale mám tušení...) :)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
DJ Murano
Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam

Příspěvek od DJ Murano »

hyenik píše:Murano za power ballad, prijemny hlas, nalada, jakztakz aranz, i kdyz pih na krase by se naslo dost od nadměrné délky, přes ultraploché SW drive kytary ale hlavně plantážníku ten refrenový KNOVÍM me bude pronasledovat jeste dlouho!
Takze tvrdě zamakat na frazovani at to je příště česky! a ne ty hruzy, ktere tam ted tak často zaznivaji.
Díky za konstruktivní kritiku, ale nevím, co je špatně na -k novým-? :)
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

DJ Murano píše:Díky za konstruktivní kritiku, ale nevím, co je špatně na -k novým-? :)
s cestinou si nemuzes delat co se ti zlibi, tech obracenych prizvuku a spatne nafrazovanych slov tam mas příliš. Je to na podrobny rozbor, ktery bych ti klidne udelal (kinx by mohl vykladat ;), ale jednak ted nemam moc casu a druhak se nezname, takze nevim jestli bys to psychicky unesl.
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Já dávám hlas Gambini a Žádný směr.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

hyenik píše: ale jednak ted nemam moc casu a druhak se nezname, takze nevim jestli bys to psychicky unesl.
:D kolik lidí si už rozbrečel češtinářským rozborem?
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

tele.kom píše:
hyenik píše: ale jednak ted nemam moc casu a druhak se nezname, takze nevim jestli bys to psychicky unesl.
:D kolik lidí si už rozbrečel češtinářským rozborem?
to neni cestinarsky rozbor (ale nevim jaky presny termin se na to hodi), a nekolik lidi samozrejme nejdriv rozbrecelo me ;) Nikomu neni prijemne kdyz vec nad kterou stravil spoustu prace, se mu vrati napr. s 20 cervenyma poznamkama. Zvlast kdyz mu nejaky jeho kamos rekne ze to je dobry a ze mu to nevadi.Teprve potom jsem si toho zacal vic vsimat. Ovsem v zemi kde může 100x za den zaznít z éteru Raaadijo imPUls, to nejlepsi z české hudby, ..... je to tak trochu donkichotština.
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Zatím hlasuju pro Dextret, ačkoli mi tam vůbec nesedí zpěv, chtělo by to trochu zabrat odspod, zdrsnit. Je to moc melancholický vůči spodku... a trochu mi vadil i akcent nebo výslovnost. Druhý hlas (zároveň nejlepší výkon) jde kapele Žádný směr.
hyenik píše: největší škoda je Mirror..... VYNIKAJICI zpev!!! + strašlivá kytara a ještě horší parodie na rytmus.... fakt škoda. Zkus najít někoho kdo s tebou bude hrát, ten hlas ma potencial jak prase.
To byla ironie nebo navážno!?
Podle mě to hraje a zpívá jedna osoba, ale v hlase jsem opravdu žádný potenciál nespatřil, intonace, frázování, výslovnoust i barva a prezentovaný rozsah 3 tóny? Písnička slaboučká, nedodělaná, nerozvedená... S trochu lepším feelem bych to viděl jako pasáž do filmu.
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
Potok
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/potok01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Potok »

Dědovy blechy – Betonová
Senza text. Obzvláště .."Televizní vraždy v obývacích hrobech.." se mi líbí moc ! Škoda jen, že je píseň zpívána v nějakém nářečí, snad Žižkovském, nebo nevím jakém, protože za uši mě tahá : Tam kde nááání nííc... :-) přičemž ještě výslovnost je na hranici srozumitelnosti v mnoha pasážích. Hudebně povedené, odpovídá hudba textu tedy i naopak. Má to i dvě tématické hudební vrstvy, což se mi líbí.

Dextreat – Anyway
Tady text hodnotit nemůžu, neboť nerozumím... :-( Co mě u hudební stránky napadlo: Slyším Davida Gilmoura, v začátku skladby. Jak nastoupí hlavní motiv, je to už pořád stejné a nikam se to nevyvíjí. Škoda.

Gambini – Město
Přemýšlím, zda bych v takovém městě chtěl žít. :D Není to ani chvála města, ani jeho nějaký popis, spíš vyslovení pocitu, že v tomto městě prostě žiju a tak s ním jsem nějak spjatý, se všemi svými klady i zápory a pocity.. Náladu ten text má a s hudbou koresponduje. Gratuluji.

Jakub Hurych feat. Jiří Fejfar – Passion
Opět nerozumím textu, tak se vrhám na muziku.. Hmm. Slyším úpravu hlasu mašinkou jako zpěvačka Cher před cca čtvrt stoletím.. Celkově to na mě působí jako pokus nějakého vykročení, ale zatím velmi neohrabaný. O tom svědčí i závěr, který působí spíše jako chyba. Zatím nejslabší z nabídky..

Jefferson – Veselá vdova
Tak takhle uchopený rozchod muže a ženy jsem ještě neslyšel. Zajímavý nápad. Pokud žena muže při rozchodu označuje za klauna a on sám na to přistupuje, to tedy musela být síla, ten vztah :lol: Hudebně trochu monotónní, zpěvy dvou hlavních představitelů ještě mnohdy k sobě neladí, ale to se dá praxí a pílí dovylepšit. Na bod ode mě to ovšem ještě není.

Tarquam – Mnohokrát
Seber sílu k novým zítřkům jít, s novými překážkami se rvát... Píseň plná rad do života.Teď je otázka podání interpreta, jestli je natolik přesvědčivý, aby mu ty rady někdo sbaštil. Já se tady trochu zdráhám, necítím z té skladby, že sdělovatel je už natolik zkušený, aby mi mohl poradit.. To je právě to umění. Hudebně to neuráží, text nejde proti muzice, ale působí to na mě spíš tak nějak mentorsky. S přibývajícím věkem to dozajista uzraje. Chválím za češtinu, ale zamakat na přesvědčivosti..jde-li to ...

The Mirrors – Alice Is Still Inside
Song založený hlavně na textu kterému nerozumím, tak není co hodnotit. Pro mě zcela zbytečná píseň. Snad někdo v zahraničí bude potěšen.

Žádný směr – Nevinná
Hudebně mnoho nápadů neslyším, text je zaplať Bůh v češtině, ale zase to jakýsi nářečí:A dny s tebou bývaj andělé se skrývaj... Ani textově jsem mnoho myšlenek nenašel. Tak jsem to poslechnul, proplulo to, ale stopy ve mně to nezanechává. Škoda.

Body přiděluji skupině Dědovy blechy a druhý bych nejraději rozdělil mezi Gambini a Jefferson. Dám Gambini, o prsa Korejské dorostenky..
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Blahopřeju k postupu kapelám Dextreat a Gambini. Další kolo naleznete zde: vase-skupiny-a-projekty/4-kolo-hlasovan ... 38106.html

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Vaše skupiny a projekty“