Takamine 12strunka

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
horacek.hans

Takamine 12strunka

Příspěvek od horacek.hans »

Zdravim, v sobotu jsem měl tu možnost si v krámě zahrát na tuhle elektroakustiku.
Stála 9600 kč a zvukově i zpracováním to byla velice zajímavá kytara. Tak se ptám jestli s touhle kytarou máte někdo zkušenosti a nebo s touhle značkou. Výroba je to korejská, ale tenhle typ byl z číny
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Re: takamine g series 12 ti-strunka

Příspěvek od aivn86 »

Nekupoval jsi ji náhoodu v Music data v Brně.? Já před vánoci sháněl 12tku a taky jsem tam testoval jednu elektroakustiku Takamine s podobné cenové relaci. A byl jsem s tím moc spokojenej. Asi bych ji určitě koupil, ale pro kamaráda to byl už moc drahé a elektroniku nepotřeboval. Ale zvukově to bylo fakt moc pěkný.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
horacek.hans

Příspěvek od horacek.hans »

Náhodou jo :)
Opravdu nezněla špatně a ikdyž já na vzhled moc nedám tak i krásně vipadala :D nakonec jsem šáhnul po osvědčené klasice a koupil si yamahu fg 720 cca 8000 kč a hraje jak varhany, je teda bez elektroniky,ale to se nechá do budoucna celkem snadno řešit. Jinak teda oprava- takamine je japončík,ale až od vyšších financí
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ta FG720 je dobrá volba - je to hodně povedený model, hraje moc hezky.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
tragram

12strunná akustika

Příspěvek od tragram »

Zdravím, vybírám si novou dvanáctistrunnou kytaru. Do oka mi padla tato. Vzhledově se mi líbí hodně, zvuk podle recenzí (a videí, ale z těch to nemůžu moc posoudit) skvělej, navíc je to taky nějaká značka (Takamine), takže by mohla být fajn. Pre-amp taky nevypadá špatně, navíc má (pokud dobře koukám) uchytávka na popruh, což moje momentální kytara nemá a pěkně mně to vadí. Nerad bych do toho pak vrtal (nebo nechal někoho se v ní vrtat), aby to tam dával po koupi. Bohužel ji nemají v žádném blízkém obchodě na vyzkoušení, takže si hodlám jít vyzkoušet tuto, měla by být ze stejných materiálů (kompletně), od stejného výrobce, nejblíže co se asi můžu dostat.

Máte nějaké zkušenosti z tou kytarou? Popř. návrhy na jiné? (Cenová kategorie - spíš míň, než víc.)
A jak je to s výměnou nultého a sedlového pražce (plast) za kost, odkud to objednat (potažmo koho to nechat vyměnit)?

Díky za odpověd, tragram
P.S.: Sorry za mini-sloh, ale lepší víc informací než míň. :) Doufám, že jsem na nic nezapomněl. :)
Tengli

Re: 12ti-strunná akustika

Příspěvek od Tengli »

No hlavně "déčko" bude hrát úplně jinak než jumbo, tak moc nechápu k čemu Ti bude to zkoušení?
tragram

Re: 12ti-strunná akustika

Příspěvek od tragram »

Lepší, než nic. ZKusím pár Takamine a pokud budou hrát obstojně, tak to zkusím. No mám jinou možnost? :)
Tengli

Re: 12strunná akustika

Příspěvek od Tengli »

Vím,že 16k není zase tak horentní suma ale já bych to cestování zkousnul a jel si vyzkoušet ten konkrétní kus. Spojil bych to s nějakou kulturou nebo výletem ať to tak nebolí... Můžeš si ji zarezervovat ať nejedeš zbytečně. Přece jen bude sloužit x let tak bych si ušetřil zbytečné zklamání z nepovedeného nebo jen neseřízeného kusu objednaného přes e-shop.
Já jsem hrál na Takaminku dvanáctku z levnější řady(cca 8.000,-) a to žádná sláva nebyla. Ale Tebou vybraný kus by již mohl být úplně o něčem jiném. Pěkná kajtra. Třeba vyzkoušet!
tragram

Příspěvek od tragram »

No, ještě si ji můžu objednat přes e-shop, hned jak ji dostanu, tak jí vyzkoušet a teoreticky vrátit, budu na to mít 14 dní, ne?
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Možnost to je. Asi bych v tomto případě objednal dvě naráz (klidně na dvě adresy) a pokud bych byl spokojený tak bych vrátil jen tu "horší".
tragram

Příspěvek od tragram »

Zajímavý a chytrý, to mě ani nenapadlo. :) Každopádně zítra už mám naplánovanou cestu k nim na Anděl, takže možná vyberu nějakou úplně jinou. :)
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Když tak se tam zkus poptat jestli by Ti ji nepřevezli z OVy do Prahy na vyzkoušení.
tragram

Příspěvek od tragram »

Jojo, napsal jsem někdy po obědě, uvidíme co odepíšou.
MilanT

Re: Takamine 12strunka

Příspěvek od MilanT »

Sloučeno s duplicitním vláknem.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Ohledně Takamine je třeba si uvědomit, že ta firma má hodně dobré jméno zejména kvůli nástrojům z výrazně vyšší kategorie. Neříkám, že tyhle konkrétní budou špatně, neznám je, ale není dobře se nechat uchlácholit jen jménem.

Alternativně bych doporučil zkoušet Seagully, pokud vyhovují dreadnoughty.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
tragram

Příspěvek od tragram »

No, co se týče Seagullů, tak jediný co jsem našel maj v kytary.cz, nicméně ten nemá cutaway, což už bych za tuhle cenu chtěl. Neříkejte, že ho nevyužiju, protože já vím, že ano. :) Byl jsem si zkoušet na Děkance v kytarách.cz a nejlíp z těch co tam měli zněly Cortky. http://kytary.cz/cort-ad-810-12e-ns/HN122402/ http://kytary.cz/cort-earth-70-12e-ns/HN102542/ Sice bez cutawaye, ale za tu cenu...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Seagull je dost jiná kategorie než tyhle Cortky... Každopádně by mě fakt zajímalo, jak často se na akustické dvanáctce používají polohy nad 14. pražcem :)

PetrPeter 1975 - 2008
tragram

Příspěvek od tragram »

Není otázka jak často se používají, ale jak často je používám já. :D Já původně měl v plánu kytaru jen za 7-10 tisíc, ale pak se mi zalíbila tamta. :) Prostě proto, že to byla přesně jakou jsem chtěl - natural provedení, věc (jak se tomu vlastně říká?) na popruh, jumbo, dvanáctka, cutaway, elektroakustika. Plus se mi zalíbilo značení pražců.
Tengli

Příspěvek od Tengli »

tragram píše: věc (jak se tomu vlastně říká?) na popruh
Asi to bude "rolna"... Tedy alespoň nejpoužívanější výraz.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Tengli píše:Asi to bude "rolna"
Ano, a taky třeba obyčejně "závěs popruhu". :)
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“