Takamine 12strunka
Pravidla fóra
-
horacek.hans
Takamine 12strunka
Zdravim, v sobotu jsem měl tu možnost si v krámě zahrát na tuhle elektroakustiku.
Stála 9600 kč a zvukově i zpracováním to byla velice zajímavá kytara. Tak se ptám jestli s touhle kytarou máte někdo zkušenosti a nebo s touhle značkou. Výroba je to korejská, ale tenhle typ byl z číny
Stála 9600 kč a zvukově i zpracováním to byla velice zajímavá kytara. Tak se ptám jestli s touhle kytarou máte někdo zkušenosti a nebo s touhle značkou. Výroba je to korejská, ale tenhle typ byl z číny
Re: takamine g series 12 ti-strunka
Nekupoval jsi ji náhoodu v Music data v Brně.? Já před vánoci sháněl 12tku a taky jsem tam testoval jednu elektroakustiku Takamine s podobné cenové relaci. A byl jsem s tím moc spokojenej. Asi bych ji určitě koupil, ale pro kamaráda to byl už moc drahé a elektroniku nepotřeboval. Ale zvukově to bylo fakt moc pěkný.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
-
horacek.hans
Náhodou jo
Opravdu nezněla špatně a ikdyž já na vzhled moc nedám tak i krásně vipadala
nakonec jsem šáhnul po osvědčené klasice a koupil si yamahu fg 720 cca 8000 kč a hraje jak varhany, je teda bez elektroniky,ale to se nechá do budoucna celkem snadno řešit. Jinak teda oprava- takamine je japončík,ale až od vyšších financí
Opravdu nezněla špatně a ikdyž já na vzhled moc nedám tak i krásně vipadala
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ta FG720 je dobrá volba - je to hodně povedený model, hraje moc hezky.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
12strunná akustika
Zdravím, vybírám si novou dvanáctistrunnou kytaru. Do oka mi padla tato. Vzhledově se mi líbí hodně, zvuk podle recenzí (a videí, ale z těch to nemůžu moc posoudit) skvělej, navíc je to taky nějaká značka (Takamine), takže by mohla být fajn. Pre-amp taky nevypadá špatně, navíc má (pokud dobře koukám) uchytávka na popruh, což moje momentální kytara nemá a pěkně mně to vadí. Nerad bych do toho pak vrtal (nebo nechal někoho se v ní vrtat), aby to tam dával po koupi. Bohužel ji nemají v žádném blízkém obchodě na vyzkoušení, takže si hodlám jít vyzkoušet tuto, měla by být ze stejných materiálů (kompletně), od stejného výrobce, nejblíže co se asi můžu dostat.
Máte nějaké zkušenosti z tou kytarou? Popř. návrhy na jiné? (Cenová kategorie - spíš míň, než víc.)
A jak je to s výměnou nultého a sedlového pražce (plast) za kost, odkud to objednat (potažmo koho to nechat vyměnit)?
Díky za odpověd, tragram
P.S.: Sorry za mini-sloh, ale lepší víc informací než míň.
Doufám, že jsem na nic nezapomněl. 
Máte nějaké zkušenosti z tou kytarou? Popř. návrhy na jiné? (Cenová kategorie - spíš míň, než víc.)
A jak je to s výměnou nultého a sedlového pražce (plast) za kost, odkud to objednat (potažmo koho to nechat vyměnit)?
Díky za odpověd, tragram
P.S.: Sorry za mini-sloh, ale lepší víc informací než míň.
Re: 12ti-strunná akustika
No hlavně "déčko" bude hrát úplně jinak než jumbo, tak moc nechápu k čemu Ti bude to zkoušení?
Re: 12ti-strunná akustika
Lepší, než nic. ZKusím pár Takamine a pokud budou hrát obstojně, tak to zkusím. No mám jinou možnost? 
Re: 12strunná akustika
Vím,že 16k není zase tak horentní suma ale já bych to cestování zkousnul a jel si vyzkoušet ten konkrétní kus. Spojil bych to s nějakou kulturou nebo výletem ať to tak nebolí... Můžeš si ji zarezervovat ať nejedeš zbytečně. Přece jen bude sloužit x let tak bych si ušetřil zbytečné zklamání z nepovedeného nebo jen neseřízeného kusu objednaného přes e-shop.
Já jsem hrál na Takaminku dvanáctku z levnější řady(cca 8.000,-) a to žádná sláva nebyla. Ale Tebou vybraný kus by již mohl být úplně o něčem jiném. Pěkná kajtra. Třeba vyzkoušet!
Já jsem hrál na Takaminku dvanáctku z levnější řady(cca 8.000,-) a to žádná sláva nebyla. Ale Tebou vybraný kus by již mohl být úplně o něčem jiném. Pěkná kajtra. Třeba vyzkoušet!
No, ještě si ji můžu objednat přes e-shop, hned jak ji dostanu, tak jí vyzkoušet a teoreticky vrátit, budu na to mít 14 dní, ne?
Možnost to je. Asi bych v tomto případě objednal dvě naráz (klidně na dvě adresy) a pokud bych byl spokojený tak bych vrátil jen tu "horší".
Zajímavý a chytrý, to mě ani nenapadlo.
Každopádně zítra už mám naplánovanou cestu k nim na Anděl, takže možná vyberu nějakou úplně jinou. 
Když tak se tam zkus poptat jestli by Ti ji nepřevezli z OVy do Prahy na vyzkoušení.
Jojo, napsal jsem někdy po obědě, uvidíme co odepíšou.
Re: Takamine 12strunka
Sloučeno s duplicitním vláknem.
- Nero
- Rádce
Ohledně Takamine je třeba si uvědomit, že ta firma má hodně dobré jméno zejména kvůli nástrojům z výrazně vyšší kategorie. Neříkám, že tyhle konkrétní budou špatně, neznám je, ale není dobře se nechat uchlácholit jen jménem.
Alternativně bych doporučil zkoušet Seagully, pokud vyhovují dreadnoughty.
Alternativně bych doporučil zkoušet Seagully, pokud vyhovují dreadnoughty.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
No, co se týče Seagullů, tak jediný co jsem našel maj v kytary.cz, nicméně ten nemá cutaway, což už bych za tuhle cenu chtěl. Neříkejte, že ho nevyužiju, protože já vím, že ano.
Byl jsem si zkoušet na Děkance v kytarách.cz a nejlíp z těch co tam měli zněly Cortky. http://kytary.cz/cort-ad-810-12e-ns/HN122402/ http://kytary.cz/cort-earth-70-12e-ns/HN102542/ Sice bez cutawaye, ale za tu cenu...
- Nero
- Rádce
Seagull je dost jiná kategorie než tyhle Cortky... Každopádně by mě fakt zajímalo, jak často se na akustické dvanáctce používají polohy nad 14. pražcem 
PetrPeter 1975 - 2008
Není otázka jak často se používají, ale jak často je používám já.
Já původně měl v plánu kytaru jen za 7-10 tisíc, ale pak se mi zalíbila tamta.
Prostě proto, že to byla přesně jakou jsem chtěl - natural provedení, věc (jak se tomu vlastně říká?) na popruh, jumbo, dvanáctka, cutaway, elektroakustika. Plus se mi zalíbilo značení pražců.
Asi to bude "rolna"... Tedy alespoň nejpoužívanější výraz.tragram píše: věc (jak se tomu vlastně říká?) na popruh
Ano, a taky třeba obyčejně "závěs popruhu".Tengli píše:Asi to bude "rolna"