První lampová hlava okolo 10 000

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
KuřeCz

První lampová hlava okolo 10 000

Příspěvek od KuřeCz »

Zdravím, 2 roky hraji s kapelou na pozici zpěv/kytara a řeším, že pokud se aktivně rozjedeme (hrajeme koncerty když bůh dá 5x do roka, dost nepravidelně) tak že si koupím Lampu. Zatím hraju na tranzistorového Marshalla, což mi je zatím na to naše hraní dostačující, ale přecijen, chci vědět na co si mám šetřit. Nehrajeme žádnej moderní styl, ale Hard rock cca 90. let. Jelikož jsem stále student, tak hledám do budoucna něco opravdu levného, ale vím spíše co nechci, než co chci. Miluju zvuk Marshallu a hrozně rád bych se mu chtěl přiblížit. Zvukem se mi zamlouvá například Marshall YJM 100 (Malmsteenův signature) a celkově ten starej nakřáplej Marshallovskej zvuk, žádný moderní zvuky. Díval jsem se na Bugeru 1960,1990, V55HD, ale furt z toho nejsem nějak skopojenej.

Je mi jasný, že dejme tomu do 10 000 kč neseženu aspoň 50watoovýho marshalla (aspoň jsem nesehnal :lol: ), ale chci se prostě co nejvíce tomu zvuku přiblížit. Nemám vůbec ani typ značky, všechny ty levný mi přijdou hrozně umělý, přece musí být zesilovač v nízký cenový relaci, co by se mi aspoň trochu líbil. Možná nějakej Blackstar. Nevím...

Ps: Hraju jak na kytaru s Humbuckerama, tak na kytaru se Single coilama, rád si chraju s charakterejm zvuku, takže ohledně typu kytary bych se neohlížel, beztak si budu shánět zase nějakou novou.

Děkuji za případné doporučení
Mejla

Re: První lampová hlava

Příspěvek od Mejla »

Zkus kouknout na Thomann.de na Jet City JCA50h zesík, nebo kombo. Zvuk alá Soldano, je to Soldano designed a má to fakt pěknej zvuk na rock. Stojí kolem 8000/9000 Kč (zesilovač). V týhle cenovce, aspoň je to můj subjektivní názor, lepší nepohledáš. Bugera se tomu nevyrovná. Jet City 100 HDM je co se týče vyloženě rocku asi nejlepší, ještě víc takovej vintage zvuk, ten JCA50h má takovej modernější.
Naposledy upravil(a) Mejla dne 30.08.2013 17:21, celkem upraveno 1 x.
torchie!

Příspěvek od torchie! »

Zkus se podívat na Vox Night Train, mně osobně se ten zvuk dost líbil a cenově je na tom celkem slušně, tak třeba by vyhovoval i tobě. Nový 50W stojí necelých 15 na kytarách.cz, v bazaru bys ho mohl sehnat podstatně levněji. Případně ještě 15W, ale nevím, jestli by ti to stačilo. :)
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
KuřeCz

Příspěvek od KuřeCz »

15W je mi asi málo, když už lampu, tak abych nemusel hned měnit ;-) . Ale nehraje teda vůbec špatně! díky za dobrej typ. Jelikož hraju na kombo tak nevim - ovlivňuje hlasitost i repro? Jako jestli se třeba 100w zesilovač s 8´reprákem dá srovnat s 15w s 12´ (třeba,, omluvte mě za nesmyslné příklady)
vlk004

Příspěvek od vlk004 »

repro hlasitost ovlivňuje,ale řekl bych, že plocha (průměr) reproduktoru není rozhodujicí. Tím je citlivost- laicky řečeno- "jak repro hraje nahlas,když do něj pustím 1W, ve vzdálenosti 1 metr"
Kdybych moooc kecal, opravte mě ;)
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

KuřeCz píše:15W je mi asi málo, když už lampu, tak abych nemusel hned měnit ;-) . Ale nehraje teda vůbec špatně! díky za dobrej typ. Jelikož hraju na kombo tak nevim - ovlivňuje hlasitost i repro? Jako jestli se třeba 100w zesilovač s 8´reprákem dá srovnat s 15w s 12´ (třeba,, omluvte mě za nesmyslné příklady)
Pokud bude 15W lampa a reprák bude citlivý, myslím si, že se to dá takhle srovnat (v rámci příkladu)
vlk004

Příspěvek od vlk004 »

Tak ještě doplním moje zkušenosti- kamarád má upraveného 10W Marshalla (výstup na reprobox)- když se zapojí do bedny s 2X12 Celestion (typ nevím), zvukově je to pro mě příjemnější a ano, hraje to víc "nahlas" a hlavně nemusíš mít ucho nalepené na reproduktorku a můžeš stát v podstatě kdekoliv před tím.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Tak jasně, jako můžeš pustit 1000W do 8" repráku a prostě to nebude mít takový akustický tlak jako velké repro
vlk004

Příspěvek od vlk004 »

Když si člověk koupí 4X12, je to sice zvukově hezký, ale kdo se s tím má tahat?! ještě, že mám tak hodný spoluhráče :roll:
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Muzikanti zdar,
a tento: http://kytary.muziker.cz/kytarove-zesil ... ll-MA-50-H by se Ti nelíbil? Cena je celkem příznivá...No, trošku přišetřit :) . Chtělo by to před koupí vyzkoušet jestli Ti bude "sedět", ale mohla by to být vhodná alternativa, jinak koukni po bazaru na nějakou jetou "1987" nebo "2204". Když budeš mít štěstí, najdeš. K tomu pak nějaký box se dvěmi "12 palcáky" (ideálně asi "1936" nebo méně ideálně Harley Benton) a bude spokojenost.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

zrovna MA mi prijde horsi nez vse tady vypsane.

Marshalloidni zvuk mely z tech levnych zesaku i ty celolampy IMG stage line, obcas se to da sehnat na bazaru za par korun.

jinak kdybys trochu pritlacil, tak na bazaru bylo zrovna 2x12 kombo JCM900 asi za 13.
KuřeCz

Příspěvek od KuřeCz »

ten Marshall MA 50 neni vůbec špatný :) .. mě se líbí i to, že má boost. I když nevim jakej. Můžu dyštak na sóla dokreslovat/dolaďovat zvuk SD1čkou od Bosse (jenž používám).
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Re: První lampová hlava okolo 10 000

Příspěvek od McKozias »

Co laney? Mi příjde, že ten se doporučuje každýmu a nikdo ho chudáka nechce :D GHL50 nebo VH
Naposledy upravil(a) McKozias dne 31.08.2013 15:04, celkem upraveno 1 x.
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Nevím no, u toho GH mi příjde, že dost lidem vadí, že je to jednokanál.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Ale ty VHčka nejsou ne?
Stanley Glazoff

Příspěvek od Stanley Glazoff »

To Jet City uz je zase k mani?Videl jsem je na jednom zivaku
Jorna a neznelo to vubec spatne...MAcko opravdu ne,na to jak hraje,je to jeste predrazene...Laney je v pohode,ale to uz je docela velke zkresleni,i kdyz mozna ten stary marshallsky zvuk se tam da nakroutit take...Ze je to jednokanal,aspon to zkresleni je vypinatelne,a kdyz tazateli se libi Malmsteenuv marshall,tak asi ty spolecne korekce u lejna zkousne...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

McKozias píše:Ale ty VHčka nejsou ne?
VH100 má snad 2 kanály. O existenci VH50 vůbec nevím...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Stanley Glazoff píše:To Jet City uz je zase k mani?Videl jsem je na jednom zivaku
Jorna a neznelo to vubec spatne...MAcko opravdu ne,na to jak hraje,je to jeste predrazene...Laney je v pohode,ale to uz je docela velke zkresleni,i kdyz mozna ten stary marshallsky zvuk se tam da nakroutit take...Ze je to jednokanal,aspon to zkresleni je vypinatelne,a kdyz tazateli se libi Malmsteenuv marshall,tak asi ty spolecne korekce u lejna zkousne...
Vypínatelné není, jen lze spínat jeho množství. Jako dvoukanál to moc používat nepůjde, protože by tam byl hlasitostní skok mezi čistým a crunchem.

VH má dva kanály se spínatelným volitelným drive, přičemž clean má navíc pro drive oddělené volume, bright switch a obecně má jiný voicing.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
vlk004

Příspěvek od vlk004 »

McKozias píše:Co laney? Mi příjde, že ten se doporučuje každýmu a nikdo ho chudáka nechce :D GHL50 nebo VH
Zdá se, že proti Laney vládne určitá averze :D IMHO: Když si člověk na aprát zahraje a zvuk se mu líbí a sedne, nezáleží co je tam za logo
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Laney je super, ale ne kazdemu sedne. Jinak VH lze vice ci mene uspesne pouzivat nazivo jako trikanal, aspon kamarad to tak ma a bez problemu (sam jsem na to hral a zvuky mi prisly naprosto v klidu).

ja bych se ze zminovanych aparatu vyhnul akorat tomu MA, jinak vsechno hraje obstojne az dobre :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“