Vox Amplug AC30

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Vox Amplug AC30

Příspěvek od Nero »

Zajímavá věc, to jsem úplně minul. Zkušenost nemám, ale laicky bych to viděl takhle:

Výhody: Vše v jednom - taháš jen 1 věc, řešení 4 v 1 - několik modelů AmPlugu k dispozici + efekty.
Nevýhody: Ovládání na uchu, potenciální nepohodlí kvůli vyšší hmotnosti sluchátek.

Diskutabilní bez ozkoušení je kvalita zvuku - pokud to pro Vox dělá Audio-Technika, jak píšou, mohlo by to být dobré. Zajímavé by bylo, kdyby ta sluchátka byla nějak vyladěná pro zvuk AmPlugu, ale to těžko říct. Osobně bych navíc považoval za "risk" to, jak budou sluchátka pohodlná, každému přece jen sedí na hlavě něco jiného.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
jastud

Příspěvek od jastud »

Nero píše:několik modelů AmPlugu k dispozici
Jsi si tím jistý? Já jsem to pochopil tak, že jedny sluchátka = jeden typ zesilovače. Ne, že jsou v jedněch sluchátkách všechny 4 typy.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Máš pravdu, beru zpět.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Ty jo, to vypadá ( pro mě) ještě zajímavěji než samotné Amplug co se týče cestování a domácího cvičení. Problém by u mě ale byl, že mi vždycky sluchátka moc dlouho nevydržela, vždycky jsem ničil kabely, takže moc cestování by se mnou asi nevydržela.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

No, na cestování právě že pořád dost velké. AmPlug a pecky do uší zaberou nejméně místa. Navíc poslední dobou zjišťuji, že mít na hlavě delší dobu nasazená velká sluchátka je celkem záhul na krční páteř (nj, už nejsem nejmladší :?).
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

http://www.voxamps.com/amphone/
Koncept se mi líbí.
Jak jsou podle vás dělané nahrávky? Podle popisu nemají sluchátka žádný výstup (podle mě velká škoda), takže buď museli nahrávat tak, jak to není umožněno konzumentovi, anebo to snímali mikrofonem (o tom velmi pochybuji).
Zní to skvěle, obzvláště druhá nahrávka amPhones Bass.

S peckama je podle mě cvičení na prd.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

S peckama je cvičení úplně v pohodě, toť zase můj názor. Neomezují tak v pohybu jako velká sluchátka.

PS: Ta kytarová sluchátka mají oproti AmPlugu IMHO jediné plus v zabudovaných efektech (chorus, delay, reverb).
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Sorry, zapomněl jsem zmínit, že je podle mě na prd cvičit s peckama a zkreslením.
Trochu jiné to možná bude u in ear monitorů, které používají movití a profíci.
S pohybem souhlasím.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Každému vyhovuje něco jiného, každá věc má svého kupce, takže asi tak.
Jak zní zkreslení z AC30 v peckách nwm, já mám pouze Bass verzi a tam je zvuková kvalita naprosto dostačující (AC30 možná pořídím až bude na bazaru za dobrý peníz).

Výhoda normálního AmPlugu je i v tom, že má výstup, tudíž se z něj dá vyvést signál. To ze sluchátek půjde jedině tím mikrofonem.
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Ta sluchátka budou naprd. Měl jsem Amplug AC30 a měl jsem ho zapojený do efektu a ne do kytary - tu jsem měl zapojenou až na konci pedalboardu. Takže jsem mohl v pohodě přepínat mezi efekty a ampluga mít na čistý zvuk.
U sluchátek žádný vývod nevidím.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Nějak mi uniká, proč by to nešlo použít tak, jak popisuješ, speede. Konektor sluchátek nedáš do kytary, ale do posledního efektu, a je to...

PetrPeter 1975 - 2008
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Tak to vyzkoušej, jestli to tak funguje. Protože já tomu nevěřím.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Proč by nemělo? To zařízení by měl být pouze amplug schovaný do škeble, do kterého je napevno připojený kabel vedoucí k měničům...

PetrPeter 1975 - 2008
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Hendrek píše:No, na cestování právě že pořád dost velké.
Ale zabiješ dvě mouchy jednou ranou. Cvičítko na kytaru i sluchátka na cestu. :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Wardog

Příspěvek od Wardog »

No mě to příjde taky jako zajímavý řešení, mít schovaný vše ve sluchátkách. Ale všimnul jsem si toho až když jsem koupil klasický amplug a ten mi na cvičení stačí. Je to až neuvěřitelný, ale fakt z toho ta lampa je cítit. Mám klasickou AC30 a spokojenost. Reaguje to na dynamiku hry i na volume na kytaře - super.
A tak se vracím k mojemu prvnímu dotazu :) Jaký sluchátka k tomu používáte z hlediska dosažení co nejlepší kvality zvuku. Mám doma několik, spíš levnějších sluchátek a v každých to má samozřejmě úplně jiný zvuk. Tak co koupit, aby jsem si mohl užít Vox naplno? :D
Fokus-H Les Paul Standard / Ibanez EX Series EX170 * ENGL E330 Screamer 50 Combo
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Řekl bych, že univerzální rada, na které by se shodli všichni neexistuje. Každému bude vyhovovat něco jiného. Jak už jsem zmínil, používám pecky od AKG, z důvodu, že mě při cvičení neomezují v pohybu a netrpí krční páteř, se kterou mám problém, ale ty budeš potřebovat spíše upřednostnit kvalitu zvuku, tedy kvalitní uzavřená nebo polouzavřená sluchátka.
Tady bych ti doporučil vzít kytaru a Amplug do obchodu a poprosit prodavače, jestli si můžeš nějaká sluchátka vyzkoušet. Ne všechna sluchátka, která mají dobré parametry na papíře, ti pak sednou v reálu. Také ti tu každý můžeme doporučit své favority, což mohou být ale pro jiné zase outsideři. Vkus každého jedince je jedinečný a tak nejlepší úsudek si uděláš skutečně v obchodě při vyzkoušení různých modelů.
Jaký je cenový limit?
Wardog

Příspěvek od Wardog »

Hendrek píše:Řekl bych, že univerzální rada, na které by se shodli všichni neexistuje. Každému bude vyhovovat něco jiného. Jak už jsem zmínil, používám pecky od AKG, z důvodu, že mě při cvičení neomezují v pohybu a netrpí krční páteř, se kterou mám problém, ale ty budeš potřebovat spíše upřednostnit kvalitu zvuku, tedy kvalitní uzavřená nebo polouzavřená sluchátka.
Tady bych ti doporučil vzít kytaru a Amplug do obchodu a poprosit prodavače, jestli si můžeš nějaká sluchátka vyzkoušet. Ne všechna sluchátka, která mají dobré parametry na papíře, ti pak sednou v reálu. Také ti tu každý můžeme doporučit své favority, což mohou být ale pro jiné zase outsideři. Vkus každého jedince je jedinečný a tak nejlepší úsudek si uděláš skutečně v obchodě při vyzkoušení různých modelů.
Jaký je cenový limit?
Je mi jasný, že žádná univerzální rada neexistuje. Sto lidí, sto chutí. Jen mě zajímá jaký sluchátka k tomu používají ostatní majitelé Amplugu. Čistě ze zvědavosti :)
Já mám nějaký levný Panasonic RP-HT 161. Ale zvuk v nich je o hodně lepší než v peckových, který jsem měl zatím možnost zkusit.
Řekněme, že do toho chci vrazit asi 2000 kč.
Fokus-H Les Paul Standard / Ibanez EX Series EX170 * ENGL E330 Screamer 50 Combo
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Když osobní zkušenosti, tak teda:
AKG K309BRN - levné pecky s dobrým zvukem. Jsou lehké (neomezují v pohybu, nezatěžují krční páteř), nepotí se v nich celé ucho, tudíž "fyzicky" neunavují a vydržím v nich cvičit déle než v jakýchkoliv uzavřených sluchátkách. Sednou mi dobře do ucha. To je čistě můj názor na věc. Doporučuji zkusit si někdy cvičit třeba hodinu přes uzavřená sluchátka. To není moc komfortní. Odvádí to soustředěnost a unavuje to.
Ale třeba na to tak trpím jen já, vzhledem ke špatnému stavu páteře vlivem sedavého zaměstnání. Proto mám jiné priority, co se sluchátek týče.
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Ja to mam treba presne naopak, z pecek me po delsi dobe boli usi, proste neprijemny pocit z ciziho predmetu v uchu.
Na poslech i cviceni pouzivam KOSS UR-40. Zvuk dobry a jsou lehoucka.
Hraju výhradně na šrot.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Já používám Shure DJ 750.. Velké zavřené sluchátka, problém je, že z toho fakt po pár hodinách bolí za krkem, výhody jsou ty, že i tramvaji když mám tekna na plné koule nikoho s tím neotravuju a hlavně zvuk, všechny spektra jsou vyvážené, není to jen přebasovaná koule jak Koss porta pro. Zvuk je hodně věrný, nevšiml jsem si žádného zkreslení. Na cvičení super, když si člověk třeba v GR vyladí preset, ten zvuk je potom fakt kulervoucí :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“