Kurt to několikrát říkal v interview. Říkal lidem že možná jsou dobrá skupina ale že je zde spousta lepších a ať zajdou do obchodu hudbou a poslechnou si kapely, které např. neběží v každým rádiu nebo televizi (napsal bych underground ale tím pojmem si nejsem jistej takže radši totoB3CK píše:Tak Nirvana super věc, ale občas mi přijde, že zbytečně vrhla stín na ostatní v té době dobré kapely jako např. Sonic Youth, Mudhoney a spol. (je to čistě jen můj názor, pravda je, že jsem v té době byl na houbách). Co je to dobrej kytarista? Na umění je nejlepší to, že si ho každej dokáže interpretovat jinak a málokdo vždy souhlasí s druhým. Já jeho hru beru tak, že to, co v hudbě Nirvany mělo být slyšet tam slyšet bylo, možná to nebylo nic extra, ale byla to Nirvana a ne cokoliv jiného. A jak tu je napsané několikrát, s tím zpěvem to zvládat není úplně jednoduché. Ale na 100% bych netvrdil, že je nejhorší.
btw. objevil se tu názor že v Nirvaně šlo hlavně o text, to je omyl, Kurt prvně skládal hudbu, o ni šlo, až pak do ní vkomponoval nějakej text.