Kurt cobain

Vše o kapelách a hudebnících ...
Odpovědět
Kosci

Re: Kurt cobain

Příspěvek od Kosci »

B3CK píše:Tak Nirvana super věc, ale občas mi přijde, že zbytečně vrhla stín na ostatní v té době dobré kapely jako např. Sonic Youth, Mudhoney a spol. (je to čistě jen můj názor, pravda je, že jsem v té době byl na houbách). Co je to dobrej kytarista? Na umění je nejlepší to, že si ho každej dokáže interpretovat jinak a málokdo vždy souhlasí s druhým. Já jeho hru beru tak, že to, co v hudbě Nirvany mělo být slyšet tam slyšet bylo, možná to nebylo nic extra, ale byla to Nirvana a ne cokoliv jiného. A jak tu je napsané několikrát, s tím zpěvem to zvládat není úplně jednoduché. Ale na 100% bych netvrdil, že je nejhorší.
Kurt to několikrát říkal v interview. Říkal lidem že možná jsou dobrá skupina ale že je zde spousta lepších a ať zajdou do obchodu hudbou a poslechnou si kapely, které např. neběží v každým rádiu nebo televizi (napsal bych underground ale tím pojmem si nejsem jistej takže radši toto :D ), aby se neúčastnili mainstreamu. Myslím že skvělá náhrada za ty obchody s hudbou je dnes bandzone. Skvělá to věc plná úžasných kapel. (Ovšem z grunge je to tam většinou za prd :/ )

btw. objevil se tu názor že v Nirvaně šlo hlavně o text, to je omyl, Kurt prvně skládal hudbu, o ni šlo, až pak do ní vkomponoval nějakej text.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Kosci píše: btw. objevil se tu názor že v Nirvaně šlo hlavně o text, to je omyl, Kurt prvně skládal hudbu, o ni šlo, až pak do ní vkomponoval nějakej text.
Což ale vůbec neznamená, že nešlo o text... Nejsem žádný velký znalec, ale třeba skladby jako Rape Me nebo Polly jsou hlavně o textu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kosci

Příspěvek od Kosci »

Nero píše:
Kosci píše: btw. objevil se tu názor že v Nirvaně šlo hlavně o text, to je omyl, Kurt prvně skládal hudbu, o ni šlo, až pak do ní vkomponoval nějakej text.
Což ale vůbec neznamená, že nešlo o text... Nejsem žádný velký znalec, ale třeba skladby jako Rape Me nebo Polly jsou hlavně o textu.
To je pravda. Mluvil sem spíš obecněji.
muffi99

Příspěvek od muffi99 »

Je pravda, že on nebyl ani úchvatný kytarista ani úchvatný zpěvák, ale něco v něm bylo.:) Osobně si myslím, že kdyby se nezastřelil asi by nyní nebyl ani tak známý a ani tak populární. On Nirvanu jako celek doplňoval...bez něho by Nirvana nebyla Nirvanou(on byl Nirvany součástí jako každý jiný člen...tím chci říct, že nejen bez něho by Nirvana nebyla Nirvanou :wink: :D ) Nebyl úchvatný kytarista, ale světu něco dal :) !
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“