no to jsem vsechno testovalTonda píše:Je spíš divný, že nedávaj 500 k humbuckerům rovnou v továrně...
Jinak k tomu původnímu problému - ten tahle výměna asi nevyřeší,
problém je v tom, že zrovna Marshall (stejně jako Dunlop a řada dalších)
není "true" bypass.. To sice píšou prodejci, ale výrobci to mlží pojmama
jako hardwired bypass atd., a není to totéž, signál prostě neobchází
efektovou část úplně.
ProCo jsou TB.
Schválně to zkus jen s jednou a pak druhou krabkou zvlášť - jestli v tom
bude rozdíl..
Nevěřím, že by byl slyšitelný rozdíl mezi 4 a 7 m kabelu.
no vymenim potaky na kytare uz kvuli tomu, ze ikdyz to mam pres 3m kabl, tak ten zvuk neni ono a vsude jsem se docetl, ze se zvuk po vymene potaku na 500K moc moc zlepsi a nikdo nechape, proc tam fender dal 250K :-/ kdyz v puvodnim Tele Deluxe byly dokonce 1M potenciometry! zatim jedu na mezipolohu, ktera je docela v poho, ale krkovy snimac je absolutne nepouzitelny kdyz prepnu jen na nej, kobylkovy je docela v poho, ale mozna by jeste snesl trochu vice "presence". kytara hraje na mezipolohu docela slusne, da se s tim zit, ale chci neco vic.
ten utlum chci resit tim ekvalizerem, nic jineho me zatim nenapadlo. samozdrejme vim, ze vymena potaku nic nezmuze. ted u mel byl kamos se americkym stratem a utlum mel taky... objednal jsem tedy MXR 6-ti pasmovy eq, dle recenzi co jsem cetl by mohl byt ok. me kombo ma navic jen korekce vysek a basu a to jeste spis stredobasu a stredovysek, takze eq. by urcite bodl. mozna se pletu, ale doufam, ez to funguje tak, ze eq signal zesili na nejakou vyssi uroven, ktera pak snadneji projde pres kabl... (???), takze ho kupuji hlavne kvuli tomuhle - doufam, ze me to nejak moc neovlivni signal z kytary, kdyz budu mit korekce rovne (???), hrani si s korekcema bude jakysi bonus, urcite ale neminim nastavovat nejake "vecko" na metal, chci to jen na velmi jemne doladeni a hlavne na zesileni signalu. kdyz se me to nebude libit, tak to vratim a zkusim nejaky jiny figl, zatim me ale vubec nenapada jaky :-/ no uvidime.
pak sem samozdrejme napisu a podelim se se zkusenostma... ono ale asi chvilku potrva nez mi z kytar poslou origo fender potaky, protoze je nemaji vubec skladem a taky jsem zvedavy, jak to tam zvladnu napajet, kdyz jsem zatim pajel tak akorat prepinac snimacu a odpajel dva snimace z affinity stratocasteru :-/ kablu je tam totiz jak nasr.... takze jsem docela zvedavy jak to provedu. kytararum moc neverim, po zkusenostech mych kamosu uz ke kytare nepustim nikoho, vsechno si delam sam.