Dobrý den.
V roce 1995 jsem v Plzni na Americké kupoval kytaru a řekl jsem, že chci tu co má nejlepší zvuk. Přinesli mi kytaru Meipet. Byla velká a asi nejdražší jakou tenkrát měli - na tu dobu za neuvěřitelných 11.5 tisíce. Zkoušel jsem i jiné, ale žádná už se jí nemohla rovnat tak jsem jí nakonec koupil. Nemohl jsem na ní sehnat pouzdro tak jsem zavolal pana Meindlsmida. Byl příjemný, řekl mi, že jsem se u něj měl zastavit když jezdím do Chebu, že bych měl větší výběr,nebo možnost výroby dle přání a poradil mi firmu kde mi pouzdro vyrobili během jednoho dne. Kytaru mám dodnes, moc jsem na ní nehrál, takže vypadá hnedle jako nová. Horní deska je cedr, boky a záda palisandr a krk je z více vrstev - z mahagonu a asi palisandru. Je to Déčko ale větší než třeba Yamaha FG 730 S ( o 10 mm hlubší, o 10 mm širší a o 30 mm delší tělo i celková délka). Krk je jako obvykle u Meipetů 47 mm. Je to pěkná ruční práce, mám na ní od mistra i pasport.
Je škoda že už nežije, ale aspoň po něm zůstaly pěkné věci. Protože si na ní zahraju jen párkrát do roka a nejsem žádný velký umělec mám za to, že jí je pro mě škoda, tak bych jí asi prodal ..i když se mi bude stýskat. Pro informaci přiložím pár fotek.
Přeji všem hezký den