Kytary MEIPET

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
shoooter

Re: Kytary MEIPET

Příspěvek od shoooter »

krysak píše: ... ty kobylky s posuvnymi kameny
delaji Meipetku Meipetkou.
To máš pravdu, přesto je to ale trochu nešťastné (a zbytečné) řešení.
Ta úprava o které jsem psal byla hlavně z důvodu, že nešel snížit dohmat. Byly 2 možnosti - resek krku, a nebo úprava kobylky. Takže jasná volba.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
krysak

Příspěvek od krysak »

Tak to potom jo. Kazdopadne by me taky zajimalo, co vedlo pana Meindsmidta
k tomuhle reseni. Spousta lidi rika, ze s normalni kobylou by ty kytary hrali jeste
mnohem lip. Ja tedy se zvukem nemam problem. Nejsem zadnej profi hrac, ale neco
uz jsem v ruce drzel a ta moje Meipetka mi naprosto vyhovuje a padla mi skvele do ruly.
Zvuk ke silnej, vyvazenej, pekny basy, dohmat trochu vyssi, ale me vyhovuje. Asi vec nazoru
, kazdopadne za me spokojenost.
George H.
last.fm: Horak

Příspěvek od George H. »

Zdravím všechny!
Též sháním kameny ke kobylce pro Meipet,může někdo poradit?
Předem díky!
George H.

Příspěvek od George H. »

DSCF2800.JPG
DSCF2829.JPG
[attachment=1]
Se svojí první kytarou Meipet jsem si dost "máknul",prasklá přední deska,výměna pražců
a opravy děr v hmatníku, odstranění nástřiku lodním lakem atd., ale ten zvuk je prostě
fantastickej:-) Rok výroby 1995.
George H.

Příspěvek od George H. »

IMG_1290.jpg
A minulý týden se mi podařil další úlovek...
Výroba 2001.
mirda

Příspěvek od mirda »

Pěkná!!...můžu se zeptat co tě stála??
George H.

Příspěvek od George H. »

Stála mne 5000,-Kč, a je to dělo...
mirda

Příspěvek od mirda »

Tak to je myslím velice solidní cena.
Jelikož se už nevyrábí-nabyl jsem dojmu, že by za ní někdo zaplatil výrazně více.... třeba i 15.000,-..........
shoooter

Příspěvek od shoooter »

mirda píše:Tak to je myslím velice solidní cena.
Jelikož se už nevyrábí-nabyl jsem dojmu, že by za ní někdo zaplatil výrazně více.... třeba i 15.000,-..........
Oni to zase až takový zázraky nejsou, a za 15.000,- v ojetinách už se dá koupit lecos.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
mirda

Příspěvek od mirda »

JJ- asi je to pravda..... :) Ale i tak, za 5 tis bych ji koupil taky....
George H.

Příspěvek od George H. »

No je to asi subjektivní, ale moje Meipetka hraje fakt skvěle, jedna z nejlepších akustik,
co jsem měl v ruce.
mirda

Příspěvek od mirda »

Zkus hodit nějaký zvukový video na youtube..................
mirda

Příspěvek od mirda »

George H. píše:
DSCF2800.JPG
DSCF2829.JPG
[attachment=1]
Se svojí první kytarou Meipet jsem si dost "máknul",prasklá přední deska,výměna pražců
a opravy děr v hmatníku, odstranění nástřiku lodním lakem atd., ale ten zvuk je prostě
fantastickej:-) Rok výroby 1995.

Můžeš prosím napsat (třeba soukromě..) pár rad a věcí , na který bych si měl dát pozor při výměně pražců? Taky mě to čeká- sice u starší el. baskytary- ale rád bych si to zkusil sám. Tak abych se vyvaroval základních chyb a průserů....
jak tedy na to-polopaticky... :wink:

Nakonec-třeba to bude zajímat více lidí.
Dík

Mira
George H.

Příspěvek od George H. »

Tak jsem dal zvukovou ukázku svojí kytary Meipet na youtube
je to zde :

http://www.youtube.com/watch?v=YbvwXmkRyhI

ale je to přes mikrofon na notebooku, takže se mi to moc nelíbí:-)

O výměně pražců na kytarách sem něco dám, jen co budu mít čas najít nějaký
fotky
krysak

Příspěvek od krysak »

ahoj všichni.
Delší dobu jsem tu nebyl a po přečtení par příspěvků jsem se rozhodl zase napsat.
K dotazu na kameny na Meipetku: v Plzni u Kaštanka jsou běžně k mani. Sam tam pro ne
chodim.
Jinak mám Meipetku 2003, D-cko. Taham 12-taky Elixiry a upřímně, mám ted doma
na zakázku stavěnou celomasivku, ale Meipet je Meipet.
Jinak mám kontakt na jednoho kytarare, ktery p. Meindelschmidta osobně znal a
kytary s nim taky stavěl.
Na závěr mám na Vas všechny dotaz. Nemáte nebo nevíte o nějaký Meipetce na prodej?
D-cko nebo Jumbo, to je fuk. Mel bych zájem.
Díky, mějte se Ahoj.
Vildman
Nový uživatel

Příspěvek od Vildman »

Dobrý den.
V roce 1995 jsem v Plzni na Americké kupoval kytaru a řekl jsem, že chci tu co má nejlepší zvuk. Přinesli mi kytaru Meipet. Byla velká a asi nejdražší jakou tenkrát měli - na tu dobu za neuvěřitelných 11.5 tisíce. Zkoušel jsem i jiné, ale žádná už se jí nemohla rovnat tak jsem jí nakonec koupil. Nemohl jsem na ní sehnat pouzdro tak jsem zavolal pana Meindlsmida. Byl příjemný, řekl mi, že jsem se u něj měl zastavit když jezdím do Chebu, že bych měl větší výběr,nebo možnost výroby dle přání a poradil mi firmu kde mi pouzdro vyrobili během jednoho dne. Kytaru mám dodnes, moc jsem na ní nehrál, takže vypadá hnedle jako nová. Horní deska je cedr, boky a záda palisandr a krk je z více vrstev - z mahagonu a asi palisandru. Je to Déčko ale větší než třeba Yamaha FG 730 S ( o 10 mm hlubší, o 10 mm širší a o 30 mm delší tělo i celková délka). Krk je jako obvykle u Meipetů 47 mm. Je to pěkná ruční práce, mám na ní od mistra i pasport.
Je škoda že už nežije, ale aspoň po něm zůstaly pěkné věci. Protože si na ní zahraju jen párkrát do roka a nejsem žádný velký umělec mám za to, že jí je pro mě škoda, tak bych jí asi prodal ..i když se mi bude stýskat. Pro informaci přiložím pár fotek.

Přeji všem hezký den
kytara Meipet 034.jpg
kytara Meipet 024.jpg
kytara Meipet 041.jpg
kytara Meipet 027.jpg
kytara Meipet 016.jpg
krysak

Příspěvek od krysak »

Dobrý den,

jsem rad ze vim o další krasce od pana Meindelschmidta. Mám v okolí 4 kamarády kytaristy, co maji taky Meipetku a všechny jsou krásný. Trochu se při znám, ze mám pro tyhle kytary slabost. Všechny na který jsem hrál měli super zvuk a byly moc pěkně zpracovány. Nu, holt zlatý český ručičky :-)

Shanim jednu takovou pro myho kamaráda. Chtěl jsem se na závěr zeptat, jaká by byla cena k jednání pokud by jste ji chtěl opravdu prodat. Předem bych chtěl jen podotknout, ze by byla svěřena do velmi dobrých rukou člověka, která si kytar velice váží.

Moc děkuji za odpověď, přejí pěkný den. Krysak.
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Pěkná reakce,která potěší i nezainteresovaného... Palec hore! Jen ať se dostane k někomu kdo na ni bude hrát... Show must go on...
wylda

Příspěvek od wylda »

Zdravím
Šestistrunnou kytaru Meipet jsem koupi v r.1993 ve Zlíně u Zelenáče za 7500,-kč. V té době to byla
fůra prachů. Kytara hrála velmi dobře, jenom kamarádkám které ji zkoušely vadila její velikost.
Mě to až tak nevadilo,protože jsem vzrostlejší postavy s rukama dlaždiče.
Přiznám se že jsem kytaru nijak zvlášť neudržoval,struny jsem používal střídavě 10-11 d´Addario,
poslední dobou 11Elixír.
Poslední asi 2-3 roky se mi zdálo že se zvuk ztrácí. Zjistil jsem že se bortí horní deska, za kobilkou je už
dost velká vlna, a taky se mírně kroutí krk.
Momentálně řeším co s ní. Do opravy se mi moc nechce, nemám žádného známého kytaráře, ani si nejsem
jist výsledkem.
Zvažuji koupi nové kytary. Kamarád si koupil Furche a je to pecka. Je sice dražší ale kytaru si nekupuju na rok ani na dva.
Až si opatřím jinou kytaru tak se pokusím milovanou Meipetku někde levně prodat a pokud ne,tak asi pude na půdu.
Nevěděl jsem že je pan Meindelschmidt po smrti. Je to velká škoda. Byl to žák pana Kostky. A to mluví samo za sebe. Kamarád má kytaru od p.Kostky a moje Meipetka je její přesná kopie, i s těmi kameny na kobilce.
Zdar
Wylda
mirda

Příspěvek od mirda »

Holt nic netrvá věčně...i kytary se bortí...-bohužel.

Krk bych zkusil poštelovat výztuhou-pokud možno-pokud se tedy nedělá vrtule..

Celková oprava od kytaráře je otázka- peníze by to rozhodně stálo....Ale nějaký odhad ceny opravy by ti asi kytaráři udělali-pokud by se tedy do toho pustili. Napadá mě se zeptat třeba u Schneidera... myslím, že do teď staví kytary podobné konstrukce- třeba by ti k tomu řekl nejvíce.
Samotnýho by mě to docela zajímalo- kdyžtak to sem napiš.

Jo- a máš vrchní desku cedrovou nebo smrkovou?? Cedr časem opravdu " ohluchne" - měl jsem v ruce asi 15 let starýho cedrovýho Furcha a vůbec to nehrálo !!
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“