Cvičení - Začátky

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
Windy

Re: Začátky

Příspěvek od Windy »

Pehve: včera se mi povedlo to do té nohy nějakým zázrakem nacpat. Najednou mě začala poslouchat, chtělo to laborovat s tím jak na pedálu pracuje, při tom druhém úderu trošku víc zapojit i špičku nohy. Je je to jen takový mikro pohyb. A přitom je noha uvolněná, jen se mi zapojí to chodidlo a tím pádem také trošku víc tibialis anterior a personeus longus. (obrázek přikládám :-D)
Lépe to fakt nedám :-D

Ale i tak- za cvičení moc moc děkuji! Mimochodem, tu levou... Ehm. Asi hodím světlovlasý dotaz, ale:
To mám cvičit s hi-hat a nebo na kopáku? :oops: :?:
a druhý dotaz? A co je úder ze špičky a paty?
Přílohy
lytko_noha_zevni_pohled.jpg
pehve

Příspěvek od pehve »

ha...anatomie :shock: to je španělsky? :mrgreen:

no ten pohyb co si ta noha našla to je super a to cvičení to více rozvíjí. Údery z paty jsou když máš patu položenou, ze špičky to je když máš patu ve vzduchu.

Pokud opravdu chceš vycvičit poctivě obě nohy současně a tímto se do budoucna vyvarovat "hříchů z mládí" (když po letech přejdeš na dvojpedál a zjistíš že kopat vlastně umí pouze jedna noha) je to potřeba cvičit na kopákovém pedálu. Pro začátek stačí střídat ty nohy na jednom, do budoucna tě to jistě brzy naštve a ježíšek dotáhne nějakou dvojšlapku, To je potom cvičeníčko.

Cvičit tohle cvičení na obě nohy ale s jednou nohou na hi-hatce nejde protože je důležitý sledovat vyrovnanost v tempu a dynamice. Navíc noha na hi-hatce má mít zažitý ten jiný pohyb.
Windy

Příspěvek od Windy »

pehve píše:ha...anatomie :shock: to je španělsky? :mrgreen:

no ten pohyb co si ta noha našla to je super a to cvičení to více rozvíjí. Údery z paty jsou když máš patu položenou, ze špičky to je když máš patu ve vzduchu.

Pokud opravdu chceš vycvičit poctivě obě nohy současně a tímto se do budoucna vyvarovat "hříchů z mládí" (když po letech přejdeš na dvojpedál a zjistíš že kopat vlastně umí pouze jedna noha) je to potřeba cvičit na kopákovém pedálu. Pro začátek stačí střídat ty nohy na jednom, do budoucna tě to jistě brzy naštve a ježíšek dotáhne nějakou dvojšlapku, To je potom cvičeníčko.

Cvičit tohle cvičení na obě nohy ale s jednou nohou na hi-hatce nejde protože je důležitý sledovat vyrovnanost v tempu a dynamice. Navíc noha na hi-hatce má mít zažitý ten jiný pohyb.
Byla to latina :oops: :shock: :D (tedy doufám :-D)
Včera jsem se pokusila to moje hýbání trošku natočit ale nepovedlo se mi zachytit celou nohu, takže dnes zkusím repete jestli to zase půjde a když tak hodím odkaz.
Jinak moc díky za cvičení, levou nohu asi začnu zapojovat také. Dvojšlapka je skvělý nápad. Jo a Ježíškovi si asi napíšu - pohledám tady na fóru a pak si pojedu něco vyzkoušet. Zatím nevím ani kam a ani jakou. No to se uvidí... rozhodně to hodlám ale řešit v jiném vlákně :-D

Mimochodem, včera jsem si všimla jedné zajímavosti... když to všechno co mám hrát hraju správně, asi už to poznám. Bubínek začne "zpívat" :-) Normálně se rozezní takovým sotva slyšitelným zvukem. Když přestanu hrát zmizí to. A objeví se to teprve až když zase chytím správný rytmus. Je fuk jakou dynamikou a jakou rychlostí. Tedy pochopitelně ta rychlost roli hraje - šestnáctiny kolem 90... a začne zpívat. Zmizí mi klikání metronomu a slyším jen paličky a ten zpěv. Jsem z toho úplně unešená! Neskutečně mě to baví :-D
Bohužel je to zpívání slyšet jen když si sundám hluchátka. (a to dělám jen když hraju piano a nebo cvičím například crescendo a decrescendo abych slyšela jestli je znát rozdíl...)
A pak že cvičit na bubínek je nuda. Ani omylem.

Tedy doufám že to tak je správně...
A zajímalo jestli to slyším jen já a nebo jestli to tak zní i někomu jinému.

a ještě
necibici: zapomněla jsem poděkovat za to video tady nahoře na stránce. Je úplně super :-D :-D je to skvělý jak bubnuje u toho má ty řeči :-D Jo! Je to showman do morku kostí :-D
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

Čau,to zpívání je přeznívání korpusu a záleží na naladění blan,já to rád nemám,ale v kraválu zkušebny to stejně neslyším..A ty máš virbl plech,nebo dřevo? Protože plecháče zpívají víc :lol:
Technika heel-toe se tak jmenuje proto,že ten úder vychází z odrazu paty na špičku,hrozně se to vysvětluje a ještě hůř cvičí,ale uvidíš že to časem dáš :wink:
Já jsem taky doháněl levou nohu,protože byla zvyklá akorát na hajtkový čtvrtky,teď už zvládnu i h-t a to je masakr, ve 160 už hraju dvojšlap jenom takhle,sice to není jako od Kreatoru,ale alespoň to nějak zahraju..
http://www.youtube.com/watch?v=EApMitnsXgg
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Windy

Příspěvek od Windy »

mám dřevo :-) a netušila jsem že to je vedlejší nežádoucí efekt :-D

Mimochodem, ten pohyb nohy... https://www.youtube.com/watch?v=WI_hZ7Tyuqk
nesedí mi zvuk - trošku se to posunulo když jsem se pokusila to v mobilu oříznout aby to nebylo tak dlouhé. Ale je aspoň maličko vidět noha :-D
Prosím, pokud byste měli kdokoliv nápad jak mi poomoct vylepšit techniku, sem s tím!
Video je druhý den kdy zkouším tyhle dvojkopy v triolách. Ještě to šmajdá... :-(

-Komentáře na "vysoké ponožky v nízkých botách" rovnou nepište. Nosím je proto abych měla kotníky v teple :-)
-Boty nejsou cvičky, jsou to luxusní lehounké a přesto silně trvanlivé celokožené ťapky společnosti MARC a vřele je doporučuji, pokud by snad některá z dam zatoužila po opravdu trvanlivé a lehounké obuvi.
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Pěkně hraješ ty dvojkopy.Cvičení na nohy je např.,že si stoupneš špičkama na vyvýšené místo(schod) a pouštíš dolu paty a pak zas na špičky.. H-t si pomalu nacvičíš,že zvedneš nohu nad šlapku,odrazíš se patou a přiklepneš špičku,tak aby to poskočilo. :lol:
P.s.:pěkný cvičky!
A ještě moje ukázečka H-T:
http://www.youtube.com/watch?v=4cVqcacg ... e=youtu.be
necibici
Moderátor

Re: Cvičení - Začátky

Příspěvek od necibici »

Objevil jsem v práci tuhle gumu,tak jsem jí zkusil místo tý karimatkový pěny na cvič.pad a tím jak je to tvrdší matroš,můžu silněji cvičit prstovou techniku.Kdyby měl někdo zájem,můžu zaslat kus cca.20x20cm za poštovný. :wink:
Přílohy
11102013780.jpg
Windy

Příspěvek od Windy »

NECIBICI: moc hezké video! Děkuji. to hodně pomůže. Jednou vidět je lepší než stokrát o tom číst!
tromr

Příspěvek od tromr »

Ahoj,
mám problém - když se snažím hrát nějakou oblíbenou skladbu, tzn. vezmu notebook, pustím do sluchátek a začnu hrát, tak i při maximálním volume to prostě přes ty bicí neslyším a začínám se ztrácet.
Vím, že bych měl umět hrát dynamicky ale u některých skladeb prostě nejde hrát potichu a je potřeba do toho fakt "říznout" aby to znělo jak má a já si to opravdu vychutnal.
Je ještě nějaká možnost, krom slabších úderů, jak zamezit přehlušování? :D
rikl70

Příspěvek od rikl70 »

EB Roland HD3, Balbex 5A hikory, sluchátka Roland RH-200, bicí monitor Roland PM-03, Software Roland DT-1 V-drums Tutor.
tromr

Příspěvek od tromr »

necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Možná tyhle fungujou,to nevim,ale mám vyzkoušeno,že normální velký sluchátka to nepřehluší,spíš jsou lepší kvalitní špunty a silnej zdorj signálu,ale to je o uši..
Spíš bych radši tlumil ty bicí,vycpat kopák(pro tohle cvičení) a na blány kroužky Remo O-ring,nebo Evans E-ring ;))
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

http://www.music-city.cz/behringer-micr ... 13088.html
+ nějaké schopné špuntové sluchátka. Hlasitost budeš mít dostatečnou.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Fakt je to o sluchátkách,kolega(slovák) mi dal v práci počuť tyhle bomby a já myslel,že mi praskne hlava,ty hrajou snad od 10Hz.. :lol:
http://www.zbozi.cz/vyrobek/koss-pathfinder/
rikl70

Příspěvek od rikl70 »

Tak jasně je to také i o pohodlí, já jsem kdysi mel Koss the plug a v uších mi vůbec nechtěly držet a ani jedna z přiložených velikosti. A silikonovy spunty prakticky toho moc neutlumi. Jinak zvuk bomba.
Je fakt, ze ty Víc Firth okolní zvuk zatlumi hodné, spis jen na cvičeni.
EB Roland HD3, Balbex 5A hikory, sluchátka Roland RH-200, bicí monitor Roland PM-03, Software Roland DT-1 V-drums Tutor.
rikl70

Příspěvek od rikl70 »

Zkouším program Guitar Pro 6. Mám zatím jen jeden soubor s cvičením a zjistil jsem, že se mi podle toho dobře cvičí. Ty soubory jsou s příponou .gpx, .gpp. Nějaké další cvičení nebo cokoliv pro bicí v tomto formátě?
Díky P.
pehve

Příspěvek od pehve »

Cokoliv pro bicí v tomto formátu, tedy gp tabs, najdeš na serverech jejichž seznam je u kytaristů, kdo tam chodí zná to. V bicích tenhle seznam není. Počteš si i o hledání a funkci gp tabů. U většiny songů je i bicí tab.

hrani-na-kytaru-tabulatury/hledam-taby- ... t2909.html

jinak samozřejmě info na stránkách výrobce.
http://www.guitar-pro.com/
Windy

Příspěvek od Windy »

mám na Vás vážení a milí prosbu... jedná se mi o cvičení ručiček
dělá mi problém piano.
Zatímco mezzoforte je vcelku Ok a forte také, při pokusu o piano mi packy škobrtají jako nikdy :-( nemáte nějaký trik jak se s tím poprat? Nějaký cvik na zápěstí?
Třeba dva takty a vyklepat -cokoliv i třeba hloupého - beru. Jsem z toho docela zoufalá. :oops:
pehve

Příspěvek od pehve »

Windy, nauč se využívat celou ruku, pianko hrej více prsty, forte více zápěstím, akcentuj rukama.
Hrej teď více piano než se to usadí, hrát potichu je těžší. Snaž se to až přehánět, hrej superpotichu a hodně pomalu ale přesně v tempu! Tedy s metrem! Když se ti u toho budou kroutit palce u nohou (vlastní pocit když mi něco nejde :) ) je to to správný a tam se to musí propilovat! Vlastně jsi se předběhla a ted se musíš vrátit zpátky, to je vždy bolavější.
Pro příště je potřeba respektovat hlavní zásadu - začíná se odpomala a odpoticha, tempo se mění společně s dynamikou až po zvládnutí tohoto. Tedy - čistě teoreticky bys neměla mít problémy hrát potišeji :)
Na tu techniku od prstů po celou ruku je výuka.
Vydrž! Nejsi sama koho trápí hra pomalu a potichu, když se z toho vyhrabeš hned teď budeš mít vyhráno.
Windy

Příspěvek od Windy »

Palce se mi kroutí už teď. :-D díky moc. Jo asi je je čas to ztišit a pilovat hodně pomalu. je fakt, že když hraju něco hodně dlouho hodně pomalu, pak to jde najednou zahrát rychle úplně samo. když ale začnu moc rychle, trvá to dlouho a pak to pomalu nezahraju ani omylem.
Takže od teď ještě pomaleji a ještě více potichu... no nazdar :-) Tak mi drž palce. :D
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“