Díky za rady.
Kombo na doma - LAMPA
Pravidla fóra
Re: Kombo na doma - LAMPA
Potřeboval bych poradit, sháním nějakou malou lampu na doma, chci hrát hlavně rock, pěknej čistej zvuk výhodou, ale nějakej brutální hi-gain potřebovat nebudu. Nesmí to moc řvát, poněvadž bych chtěl hodně tavit lampy pro ten pěknej crunch á la AC/DC a nechci moc riskovat nas*ané sousedy. Headroom mě moc nezajímá, cleanu se budu věnovat možná tak při učení něčeho novýho. Mám na to takových 4000-4500 Kč, víc ne. Bazar mi nevadí.
Díky za rady.
Díky za rady.
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
Vintage VS6
Blackstar HT1
Doporučuji : Blackstar HT1 osobně vlastní a sem sním na domácí hraní nadmíru spokojen.
FENDER 60th Anniversary Telecaster® (Dimarzio Chopper + Gibson P100)
Orange Rocker 30 head
Orange Rocker 30 head
Na ten jsem se díval, akorát mám trochu strach, jestli nebude problém případně vyměnit lampy, kdyby odešly. Taky mi přijde, že je trochu těžší to vybudit.
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
Vintage VS6
Blackstar HT1
Nemyslím že by výměna měla být problém jsou tam jen 2 je pravda že přístup k nim bude horší ale nic neproveditelného.Navíc myslím si že když to budeš používat na donací cvičení 2-3 roky vydrží.S tím vybuzením problém není je tam gain a hlasitost gain doplna a při troše volume už to kreslí navíc na zkresleném kanálu je gainu až až.
Orange Rocker 30 head
Orange Rocker 30 head
S těma lampama jsem měl na mysli hlavně ten přístup k nim, no. Nebýt té udržby, skoro bych neváhal.
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
Vintage VS6
Blackstar HT1
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Já bych rozhodně zvážil i Laney CUB nebo Vox AC4TV. Je to dost jinak než HT1, ale třeba ti sednou víc.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ju ten VoxAC4TV mě taky lákal 
Orange Rocker 30 head
Orange Rocker 30 head
Jeden Cub se válí dole v hudebninách, tuším 10 a i za obstojnou cenu, jsem rozhodnutý ho někdy zkusit. O AC4 jsem uvažoval taky, ale prý to řve jako kráva, což se s mojí představou o maxování volume moc neslučuje. Možná bych to i přežil, ale nemám ho kde vyzkoušet a kupovat naslepo si v tomhle případě netroufnu.
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
Vintage VS6
Blackstar HT1
Podívej ta HT1 je 1 wat to nevím co jiného když chceš lampu?(myslím tím výkonově)
Co nějaký lampový preamp a sluchátka?
Co nějaký lampový preamp a sluchátka?
Orange Rocker 30 head
Orange Rocker 30 head
Nějak jsem tvůj post nepochopil, o HT1 jsem se v předchozím příspěvku nezmiňoval. Prostě rád mívám na výběr, třeba se najde něco podobného jako HT1, akorát s jiným charakterem zvuku, který by mi nakonec mohl i víc vyhovovat. 
Sluchátkové řešení u mě z mnoha důvodů nepřichází v úvahu, zkrátka při hraní rád blbnu, občas hraju rodině a mám v plánu časem hrát s kámošem basákem.
Sluchátkové řešení u mě z mnoha důvodů nepřichází v úvahu, zkrátka při hraní rád blbnu, občas hraju rodině a mám v plánu časem hrát s kámošem basákem.
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
Vintage VS6
Blackstar HT1
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Vox AC4TV 10" můžu doporučit, zvuk je krásný, dá se pěkně vytavit na menší hlasitost, bohužel ten můj skončil v servise :-/ Jinak dnes jsem hrál na nějaké VHT s 10" reproduktorem.. Taky fajn kombíčko, taky to umí hrát potichu, ale to už se mi tak zvukem nelíbilo
Když jsou tady majitelé AC4TV, dovolím si jeden dotaz. Jak moc funguje ta výkonová brzda, prosím vás? 
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
moc...moc dobře:) na 1/4 W při plném volume mi to příjde až moc potichu, na ten 1W už to má celkem koule, ale před 22:00 mi to přijde snesitelné v bytě...na 4W už to je kravál
Děkuju 
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
No, mi ani neMcKozias píše:moc...moc dobře:) na 1/4 W při plném volume mi to příjde až moc potichu...
Sice to v bytě občas ohulím na max volume (na 1/4 W), ale v rámci dobrých sousedských vztahů jsem pořídil ještě OD krabku na kreslení při nižším volume. Na výkon 1W nebo 4W přepínám jen kvůli čistému zvuku, zkreslení bych z toho dostal až při pořádném kraválu (na bytové poměry).
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
No, je pravda, že ode mě to není moc objektivní, jsem v takovém divném bytě (v místnosti vedle se hraje i na bicí, o místnost dál na trumpetu:D)
Také vlastním HT-1, zatím asi týden. Výkon je na doma dostačující, na zkreslený kanál jsem se ještě neodvážil hrát na maximum. Chci se zeptat majitelů toho komba, zda nemají problém s příliš přebasovaným zvukem? U mého komba je to až nepříjemné.
spíš to dělá jeho konstrukce pak to celé brní nevím proč ho neudělaly polootevřené
doporučuji si k tomu postavit 1x12 palcovou bednu hraje to pak o 100% lépe.(ono to ten ten vnitřní reproduktor odpojí)
Orange Rocker 30 head
Orange Rocker 30 head
- Alternátor
Jo, HT-1 má basů dost. Obzvlášť na britský straně ISF. Na tý amerikánský už to tak hrozný není, ale zvuk je zase poměrně tenkej, nejlepší je střed a pak to hraje ok i při volume na max (tohle asi vyznělo jako kravina, bylo to myšleno v rámci přebasovanosti). Navíc pokud s ním chceš crunchovat na clean kanálu, můžu jen doporučit, skvělej zvuk. Sice mi tam chyběly klasický třípásmový korekce, ale s každou kytarou se tam dal najít dobrej zvuk.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Malej update, shrabal jsem nějaký prachy navíc a můžu do toho vrazit nějak kolem 5500, mění se něco? Nemusí to být nutně kombo, klidně hlavu + box pokud se to vyplatí. Jinak pořád platí to, co jsem napsal v postu nahoře. Líbil se mi Lil' Night Train, ale nenapadá mě žádná alternativa.
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
Vintage VS6
Blackstar HT1