Kombo na doma - LAMPA

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
torchie!

Re: Kombo na doma - LAMPA

Příspěvek od torchie! »

Potřeboval bych poradit, sháním nějakou malou lampu na doma, chci hrát hlavně rock, pěknej čistej zvuk výhodou, ale nějakej brutální hi-gain potřebovat nebudu. Nesmí to moc řvát, poněvadž bych chtěl hodně tavit lampy pro ten pěknej crunch á la AC/DC a nechci moc riskovat nas*ané sousedy. Headroom mě moc nezajímá, cleanu se budu věnovat možná tak při učení něčeho novýho. Mám na to takových 4000-4500 Kč, víc ne. Bazar mi nevadí.
Díky za rady. :)
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
Ladas66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladas66 »

Doporučuji : Blackstar HT1 osobně vlastní a sem sním na domácí hraní nadmíru spokojen.
FENDER 60th Anniversary Telecaster® (Dimarzio Chopper + Gibson P100)
Orange Rocker 30 head
torchie!

Příspěvek od torchie! »

Na ten jsem se díval, akorát mám trochu strach, jestli nebude problém případně vyměnit lampy, kdyby odešly. Taky mi přijde, že je trochu těžší to vybudit.
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
Ladas66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladas66 »

Nemyslím že by výměna měla být problém jsou tam jen 2 je pravda že přístup k nim bude horší ale nic neproveditelného.Navíc myslím si že když to budeš používat na donací cvičení 2-3 roky vydrží.S tím vybuzením problém není je tam gain a hlasitost gain doplna a při troše volume už to kreslí navíc na zkresleném kanálu je gainu až až.
Orange Rocker 30 head
torchie!

Příspěvek od torchie! »

S těma lampama jsem měl na mysli hlavně ten přístup k nim, no. Nebýt té udržby, skoro bych neváhal.
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Já bych rozhodně zvážil i Laney CUB nebo Vox AC4TV. Je to dost jinak než HT1, ale třeba ti sednou víc.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Ladas66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladas66 »

Ju ten VoxAC4TV mě taky lákal :)
Orange Rocker 30 head
torchie!

Příspěvek od torchie! »

Jeden Cub se válí dole v hudebninách, tuším 10 a i za obstojnou cenu, jsem rozhodnutý ho někdy zkusit. O AC4 jsem uvažoval taky, ale prý to řve jako kráva, což se s mojí představou o maxování volume moc neslučuje. Možná bych to i přežil, ale nemám ho kde vyzkoušet a kupovat naslepo si v tomhle případě netroufnu.
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
Ladas66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladas66 »

Podívej ta HT1 je 1 wat to nevím co jiného když chceš lampu?(myslím tím výkonově)
Co nějaký lampový preamp a sluchátka?
Orange Rocker 30 head
torchie!

Příspěvek od torchie! »

Nějak jsem tvůj post nepochopil, o HT1 jsem se v předchozím příspěvku nezmiňoval. Prostě rád mívám na výběr, třeba se najde něco podobného jako HT1, akorát s jiným charakterem zvuku, který by mi nakonec mohl i víc vyhovovat. :)
Sluchátkové řešení u mě z mnoha důvodů nepřichází v úvahu, zkrátka při hraní rád blbnu, občas hraju rodině a mám v plánu časem hrát s kámošem basákem.
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Vox AC4TV 10" můžu doporučit, zvuk je krásný, dá se pěkně vytavit na menší hlasitost, bohužel ten můj skončil v servise :-/ Jinak dnes jsem hrál na nějaké VHT s 10" reproduktorem.. Taky fajn kombíčko, taky to umí hrát potichu, ale to už se mi tak zvukem nelíbilo
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Když jsou tady majitelé AC4TV, dovolím si jeden dotaz. Jak moc funguje ta výkonová brzda, prosím vás? :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

moc...moc dobře:) na 1/4 W při plném volume mi to příjde až moc potichu, na ten 1W už to má celkem koule, ale před 22:00 mi to přijde snesitelné v bytě...na 4W už to je kravál
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Děkuju :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

McKozias píše:moc...moc dobře:) na 1/4 W při plném volume mi to příjde až moc potichu...
No, mi ani ne ;).
Sice to v bytě občas ohulím na max volume (na 1/4 W), ale v rámci dobrých sousedských vztahů jsem pořídil ještě OD krabku na kreslení při nižším volume. Na výkon 1W nebo 4W přepínám jen kvůli čistému zvuku, zkreslení bych z toho dostal až při pořádném kraválu (na bytové poměry).
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

No, je pravda, že ode mě to není moc objektivní, jsem v takovém divném bytě (v místnosti vedle se hraje i na bicí, o místnost dál na trumpetu:D)
Roky

Příspěvek od Roky »

Také vlastním HT-1, zatím asi týden. Výkon je na doma dostačující, na zkreslený kanál jsem se ještě neodvážil hrát na maximum. Chci se zeptat majitelů toho komba, zda nemají problém s příliš přebasovaným zvukem? U mého komba je to až nepříjemné.
Ladas66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladas66 »

spíš to dělá jeho konstrukce pak to celé brní nevím proč ho neudělaly polootevřené :( doporučuji si k tomu postavit 1x12 palcovou bednu hraje to pak o 100% lépe.(ono to ten ten vnitřní reproduktor odpojí)
Orange Rocker 30 head
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Jo, HT-1 má basů dost. Obzvlášť na britský straně ISF. Na tý amerikánský už to tak hrozný není, ale zvuk je zase poměrně tenkej, nejlepší je střed a pak to hraje ok i při volume na max (tohle asi vyznělo jako kravina, bylo to myšleno v rámci přebasovanosti). Navíc pokud s ním chceš crunchovat na clean kanálu, můžu jen doporučit, skvělej zvuk. Sice mi tam chyběly klasický třípásmový korekce, ale s každou kytarou se tam dal najít dobrej zvuk.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
torchie!

Příspěvek od torchie! »

Malej update, shrabal jsem nějaký prachy navíc a můžu do toho vrazit nějak kolem 5500, mění se něco? Nemusí to být nutně kombo, klidně hlavu + box pokud se to vyplatí. Jinak pořád platí to, co jsem napsal v postu nahoře. Líbil se mi Lil' Night Train, ale nenapadá mě žádná alternativa.
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“