boost/jump na zkreslený kanál
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: boost/jump na zkreslený kanál
Zjednodušeně řečeno: zapojení do smyčky zvyšuje jem hlasitost, zatímco zapojení před aparát může měnit i sílu a charakter zkreslení a vliv na hlasitost může být omezen.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Tak jsem to ozkousel a uz se mi vali doma. Musim rict ze je to prave to co jsem hledal. Zapojeni mam klasicke a ty sola to nakopne presne tak jak sem chtel. Dekuju
Kytara: ESP VIPER CAMO, LTD 600 VIPER
Aparat: EVH 5150 III 100W, Mesa Boogie oversized 4x12
Efekty: ???
Aparat: EVH 5150 III 100W, Mesa Boogie oversized 4x12
Efekty: ???
Ahoj, mám podobný problém, hrajeme rock, metal. A potřebuji něco, co nakopne signál. Např. z rockové zkreslení na sólové a nebo z lehkého crunche na pořádnej rock.
Nechci nic, co nějak příliš mění charakter zvuku.
Ideální mi připadá asi Blackstar HT Booster a nebo MESA Boogie Tone Burst, ale to už je celkem drahá hračka.
Nechci nic, co nějak příliš mění charakter zvuku.
Ideální mi připadá asi Blackstar HT Booster a nebo MESA Boogie Tone Burst, ale to už je celkem drahá hračka.
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
- Nero
- Rádce
Poslouží jakýkoli OD - ale jaký konkrétně, to těžko radit, protože to je docela chemie. Univerzální rada je něco vycházející z TS, ale možností je nepřeberně.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Nevím, jestli bych doporučil přistředovací TS, když nechce měnit charakter zvuku. Co zkusit třeba nějaký clean boostry od LPB1 od EHX po Tombtones, který tuším, že krasty prodává na bazaru..Teda jestli to valíš do toho VHT. Na druhou stranu ono to TS přistředění je podle mě největší ,,zázrak,, toho efektu a určitě bych ho vyzkoušel na porovnání..
Ok, ale celkem se toho OD bojím, prostě už mi ten zvuk potom nepříjde moc naturální, prostě, že to kombo jakoby ztrácí na lampovosti.
Ono to chce asi k tomu v obchodě sednout, ideálně vzít svou kytaru a kombo a zkoušet...
Na ty clean boostery se podívám.
Nad TS jsem přemýšlel, ale rychle jsem ho zavrhl, právě kvůli tomu, že relativně mění charakter.
Ono to chce asi k tomu v obchodě sednout, ideálně vzít svou kytaru a kombo a zkoušet...
Na ty clean boostery se podívám.
Nad TS jsem přemýšlel, ale rychle jsem ho zavrhl, právě kvůli tomu, že relativně mění charakter.
Třeba tombtones jsou české butik efekty víc se můžeš dočíst někde tady. Odkaz na bazar tu.
- Nero
- Rádce
To je blbostRadagabi píše:Ok, ale celkem se toho OD bojím, prostě už mi ten zvuk potom nepříjde moc naturální, prostě, že to kombo jakoby ztrácí na lampovosti.
Každopádně jsou i OD, které jsou frekvenčně vyrovnanější. Ale to TS je populární z nějakého důvodu - i když samozřejmě ne všem musí sednout.
PetrPeter 1975 - 2008
Zdravím muzikanti, Radagabi abys zachoval lampový zvuk přicházejí v úvahu jen (jak už napsal Elkesar) LPB1 nebo LPB2 od Electro Harmonix. Možná (spíš určitě) existují i novější, ale tyto znám a mohu se zaručit, že zvuk žádným způsobem neovlivní kromě mírného zesílení (typicky 2 až 3), což s běžnými snímači je to pravé pro dosažení úrovně potřebné k přebuzení elektronkového předzesilovače. Tube Screamery zkreslují samy o sobě a stejně tak overdrivery od fy Boss. Tímto netvrdím, že to někomu nemůže vyhovovat, ale přebuzuje elektronky již zkresleným signálem
.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Nevím jak LPB2 (dnes už je k dispozici jen lampová verze, ne?), ale LPB1 neutrální moc není. Posun je trošku jiný než u TS, možná naopak trochu do V, protože mi připadne, že posílí basy a zároveň se zvuk stane "ukřičenější" (ale nebudou to výšky, spíš vyšší středy).
Čistá nakopávadla se dost pořešily zde:
kytarove-efekty/boost-ktery-co-nejmene- ... ml#p601429
kytarove-efekty/boost-ktery-co-nejmene- ... ml#p601429
| Cruel YT | Cruel sptf
Děkuji za typ, nicméně tam jde uživateli spíše o zkreslení, mě jde o nakopnutí.
Nicméně se mi líbí myšlenky prostého zesílení a ne zkreslení.
Když to nedám do smyčky, ale před kombo, tak to bude ale kreslit, ne zesilovat?
EDIT: Celkem mě zaujali krabičky vhrelief http://www.vhrelief.com, co si o nich myslíte?
Nicméně je to trošku OT, není to přesně to co hledám, asi.
EDIT2: Ty LPB asi už nové neseženu, že?
EDIT3: Ještě se mi velmi zalíbilo toto http://www.audiotek.cz/product-26127-du ... linedriver
Nicméně se mi líbí myšlenky prostého zesílení a ne zkreslení.
Když to nedám do smyčky, ale před kombo, tak to bude ale kreslit, ne zesilovat?
EDIT: Celkem mě zaujali krabičky vhrelief http://www.vhrelief.com, co si o nich myslíte?
Nicméně je to trošku OT, není to přesně to co hledám, asi.
EDIT2: Ty LPB asi už nové neseženu, že?
EDIT3: Ještě se mi velmi zalíbilo toto http://www.audiotek.cz/product-26127-du ... linedriver
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Na bazaru staré verze, v obchodech nová verze LPB-1.Radagabi píše:Ty LPB asi už nové neseženu, že?
Děkuji.Opravdu za 750 Kč? Až budu v Brně, tak se stavím do kytar, ale moc tomu nevěřím, nevím.Hendrek píše:Na bazaru staré verze, v obchodech nová verze LPB-1.Radagabi píše:Ty LPB asi už nové neseženu, že?
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jinak já jej mám bazarový za 500,-. Občas se tam za podobnou cenu objeví. Za ty prachy jsem s ním spokojen.
Zdar, LPB-1 obsahuje jen jeden tranzistor, čtyři odpory, jeden potenciometr, dva kondenzátory a dva konektory + nožní spínač. Proč by měla být tato "velmi kvalitní elektronika" dražší než těch 750Kč. Ovšem vzhledem k jednoduché funkci (trochu lineárně zesílit signál z kytary, aby stačil k přebuzení předzesilovače aparátu) ji splňuje dokonale. Samozřejmě nemá smysl jej zapojit před tranzistorový zesilovač
.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Děkuji za upřesnění
.
Nabízí se otázka: Proč tedy stojí ta krabička od MXR 3000, když je její úkol stejný?
Asi nemá cenu o tom moc diskutovat, chce to zkusit no
Nabízí se otázka: Proč tedy stojí ta krabička od MXR 3000, když je její úkol stejný?
Asi nemá cenu o tom moc diskutovat, chce to zkusit no
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak rozdíl bude asi v kvalitě. LPB-1 IMHO trochu šumí, což se může projevit u vyšších hlasitostí. Chce to vzít obě krabky, dát vedle sebe, a vybrat tu, která bude mít víc plusů než mínusů.
Dobře, jedna není v kytarách a druhá není v audioteku ( ale jsou relativně blízko sebe v Brně ) .
Budu sebou tahat kytaru, myslíte, že mám i kombo?
Není to ani tak problém váhy, trochu se bojím nějakého poškození.
Budu sebou tahat kytaru, myslíte, že mám i kombo?
Není to ani tak problém váhy, trochu se bojím nějakého poškození.
- Nero
- Rádce
Když už, tak bych spíš bral to kombo, kytaru tam nějakou srovnatelnou najdeš.
PetrPeter 1975 - 2008