Zdravim,
chci se zeptat. Mam kytaru Epiphone les paul standard, vyměnil jsem snímač u kobylky, dal sem tam Duncena SH4. Hraje parádně ale jak to víc vokouřim tak strašně vazbí a píská. Kombo mam Fender frontman. Bassy jsem ztlumil a nic. Drive mam na 70%. Ten snímač mam od strun 4 milimetry.
Nevíte kde je problém?
Díky .
Bodejť. Basy přece nepískají, takže ti jejich ztlumení těžko nějak pomůže. Vazba je normální, toho se jen tak nezbavíš. U ní je dle mých zkušeností nezanedbatelný vliv aparátu (v podstatě co jsem zatím měl: Roland Cube 30X vazbil dost, stejně tak jako Blackstar HT-5, Blackstar HT-Club 40 míň a teď Laney mi nevazbí prakticky vůbec, resp. ne víc, než bych já chtěl).
Uber drive a výšky, snímač zkus dát o něco dál, případně ho zkus v šachtě trochu upevnit, aby tam měl co nejmenší vůli. To pomáhá i při mikrofoničnosti.
Drive se mi ubìrat nechce, to už pak nebude ono. Výšky zkusim ubrat teda. Jinak o vazbenì mi tolik nejde. Ale když chytim struny tak to furt hrozne píská. Upevnit snímáč? Jak to udělám?
Mě právě nějak zůstalo v hlavě, že vazba vzniká právě u nižších kmitočtů (cca 100-300Hz), takže basy mají větší vliv než výšky.
Další možnost je mikrofonický snímač.
Tak sem na kytaře ubral vejšky a už to konečně nepíská. Ale furt to dost vazbí, i když držím struny. To je normální? Starej snímáč, co tam byl původní, to nedělal.
SH4 - 6 Jsou pořád to nejlepší pro rockovou hru co existuje. Rozhodně si nemyslím že tato debata se odvíjí správně směrem k snímači ohledně vazby. Pokud chceš být nadále vlastníkem Fender frontman budeš si muset hlídat volume a vzdálenost kytary od komba.
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Měnil sis ho sám? Jsi si 100% jistý, že je snímač dobře uzemněný. Zelený a holý stříbrný vodič by měl být dobře přiletovaný na plášť potenciometru a pospojený na zemnící pin JACK konektoru. Mrknul bych se taky jestli si při výměně neutrhnul uzemnění kobylky. Mohlo by ti do toho jít rušení. Předpokládám, že máš na kytaře dva snímače. Druhý to nedělá? Pokud jsi si jistý, že je to napískávání od vazby může být snímač špatně zavoskovaný. I když u Duncana se mi to nikdy nestalo a to jsem SH4 slyšel už hodněkrát pěkně vytavenou .Zkusil bych jinou místnost a jiný aparát u nějakého kámoše a chodit s kytarou po místnosti co to bude dělat. Kouknul bych se i na stínění. SIlnější snímač by na nedostatečné odstínění mohl reagovat. Každopádně než to budeš reklamovat, nejdřív bych si zametl na dvorku.
Aha tak to s reklamací nebude problém. Pokud to zvorali, měli by si to dát do pořádku. A jestli je vada ve snímači tak by měli reklamaci uznat. Vycházel jsem z té věty VYMĚNIL JSEM SNÍMAČ. Předpokládal jsem, že přímo ty V tom případě padá utržené nebo odpájené zemnění kobylky jako možný pachatel. Dělaly by to oba snímače.