Seymour Duncan SH4 - vazbí

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Orbitall

Seymour Duncan SH4 - vazbí

Příspěvek od Orbitall »

Zdravim,
chci se zeptat. Mam kytaru Epiphone les paul standard, vyměnil jsem snímač u kobylky, dal sem tam Duncena SH4. Hraje parádně ale jak to víc vokouřim tak strašně vazbí a píská. Kombo mam Fender frontman. Bassy jsem ztlumil a nic. Drive mam na 70%. Ten snímač mam od strun 4 milimetry.
Nevíte kde je problém?
Díky :-).
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Seymour Duncan SH4 - vazbí

Příspěvek od Bummer »

Bodejť. Basy přece nepískají, takže ti jejich ztlumení těžko nějak pomůže. Vazba je normální, toho se jen tak nezbavíš. U ní je dle mých zkušeností nezanedbatelný vliv aparátu (v podstatě co jsem zatím měl: Roland Cube 30X vazbil dost, stejně tak jako Blackstar HT-5, Blackstar HT-Club 40 míň a teď Laney mi nevazbí prakticky vůbec, resp. ne víc, než bych já chtěl).

Uber drive a výšky, snímač zkus dát o něco dál, případně ho zkus v šachtě trochu upevnit, aby tam měl co nejmenší vůli. To pomáhá i při mikrofoničnosti.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Orbitall

Příspěvek od Orbitall »

Drive se mi ubìrat nechce, to už pak nebude ono. Výšky zkusim ubrat teda. Jinak o vazbenì mi tolik nejde. Ale když chytim struny tak to furt hrozne píská. Upevnit snímáč? Jak to udělám? :-D
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Mě právě nějak zůstalo v hlavě, že vazba vzniká právě u nižších kmitočtů (cca 100-300Hz), takže basy mají větší vliv než výšky.
Další možnost je mikrofonický snímač.
Orbitall

Příspěvek od Orbitall »

Ten snímač je tejden starej. Koupenej novej ...
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Orbitall píše:Ten snímač je tejden starej. Koupenej novej ...
to na tom nic nemění...
Orbitall

Příspěvek od Orbitall »

Chyba výroby? Mam ho reklamovat?
torchie!

Příspěvek od torchie! »

Nemůže bejt něco se zalitím vinutí?
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
Orbitall

Příspěvek od Orbitall »

Samozřejmě že může. Já nevim. Připomínám že snímač je tejden starej.
Orbitall

Příspěvek od Orbitall »

Tak sem na kytaře ubral vejšky a už to konečně nepíská. Ale furt to dost vazbí, i když držím struny. To je normální? Starej snímáč, co tam byl původní, to nedělal.
Orbitall

Příspěvek od Orbitall »

? nikdo nevíte?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No heleď jde o to, jakým způsobem to vazbí. S normální vazbou nic neuděláš a naproti tomu mikrofoničnost je důvod k reklamaci.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

SH4 - 6 Jsou pořád to nejlepší pro rockovou hru co existuje. Rozhodně si nemyslím že tato debata se odvíjí správně směrem k snímači ohledně vazby. Pokud chceš být nadále vlastníkem Fender frontman budeš si muset hlídat volume a vzdálenost kytary od komba.
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaskra »

Měnil sis ho sám? Jsi si 100% jistý, že je snímač dobře uzemněný. Zelený a holý stříbrný vodič by měl být dobře přiletovaný na plášť potenciometru a pospojený na zemnící pin JACK konektoru. Mrknul bych se taky jestli si při výměně neutrhnul uzemnění kobylky. Mohlo by ti do toho jít rušení. Předpokládám, že máš na kytaře dva snímače. Druhý to nedělá? Pokud jsi si jistý, že je to napískávání od vazby může být snímač špatně zavoskovaný. I když u Duncana se mi to nikdy nestalo a to jsem SH4 slyšel už hodněkrát pěkně vytavenou :D .Zkusil bych jinou místnost a jiný aparát u nějakého kámoše a chodit s kytarou po místnosti co to bude dělat. :D Kouknul bych se i na stínění. SIlnější snímač by na nedostatečné odstínění mohl reagovat. Každopádně než to budeš reklamovat, nejdřív bych si zametl na dvorku.
Orbitall

Příspěvek od Orbitall »

Snímač mi měnily přímo v servisu. Příští tejden tam jedu že se mi na to ještě kouknou. Tak snad .. Snímač vazbí jen ten jeden.
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaskra »

Aha tak to s reklamací nebude problém. Pokud to zvorali, měli by si to dát do pořádku. A jestli je vada ve snímači tak by měli reklamaci uznat. Vycházel jsem z té věty VYMĚNIL JSEM SNÍMAČ. Předpokládal jsem, že přímo ty :D V tom případě padá utržené nebo odpájené zemnění kobylky jako možný pachatel. Dělaly by to oba snímače.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“