Homemade kytara

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
Ralan

Re: Homemade kytara

Příspěvek od Ralan »

Tak netuším jestli ta "všehochuť" je špatně nebo dobře ;)

Já ale vycházel z nějakého výkresu, který jsem našel na googlu (má i KL hlavu), pojmenovaný je ESP Explorer. Hlava byla ale moc malá, takže dle oka sem ji zvětšil. Ještě několik věcí jsem upravil ku obrazu svému. Umístění snímačů mi taky nesedělo, tak podle fotek jsem je zhruba umístil. To samé platí i pro šachtu, kde jsou potenciometry. Líbily se mi v řadě za sebou, ale rovnoběžně se spodní hranou. Takže to jsem taky upravil. Sice dát tam všecky dráty byl porod, ale podařilo se.
Další věc je plynulý přechod těla na krk. Hranu jsem nechtěl mít, lepený krk třeba příště, tak jsem to udělal alespoň takhle. Pak například mám malý rádius zaoblení kolem celého obvodu těla. No rozdílů je tam fůra :)

Je to jak říkáš trochu všehochuť, ale s tím jsem to stavěl, že to postavím jak se mi bude líbit :lol:

Jakou děláš vůbec tloušťku tvých Expů a kolik je zhruba celková hmotnost kompletu?

Jak jsem říkal, zpětně to teď oměřuju a dělám výkres + budu dělat celou dokumentaci až bude čas. Tak pak to časem někde hodím.
Přílohy
11.png
Mastr

Příspěvek od Mastr »

k tomu výkresu vzdálenost mezi R10 a R45 by měla být o dost delší podle mě. A naopak hrod pod krkem je brutálně dlouhý. Nevím kde jsi ten výkres našel, ale tohle nemá s proporcema KL expu nic moc společného i ta hlava kteoru jsi dělal je o dost jiná. Ale jeslt ijsi to chtěl personalizovat tak v pohodě :-)
Tady jsem ti na rychlo črtnul kde máš nějvětší rozdíly v proporcích.
Obrázek
Přílohy
11.png
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Ralan

Příspěvek od Ralan »

Konkrétně tento výkres, který jsem tady dal, je oměřený můj explorer a je to výkres toho mojeho expa. Výkres co jsem našel, z kterého jsem původně vycházel někde tady mám, zkusím to najít.
Právě že o to šlo, nechtěl jsem udělat přesnou kopii, to záměr rozhodně nebyl. Chtěl jsem si to postavit tak jak se mi to líbí, jak mi to vyhovuje. Už proto pozměněný tvar těla. Rozhodně to není stavěno podle nějakého výkresu KL expa. To co jsem použil proporce KL nemá, jen má jeho vzdálený tvar hlavy (taky není přesná).

Takže jsem vyšel z toho tvaru, pár drobností, nějaké rádiusy si upravil dle sebe (s něčím jsem počítal předem, u něčeho zas ujela ruka :lol: ) a jen jsem si dovolil použít vzdáleně tvar KL hlavy. Jak říkám, tu jsem zvětšoval dle toho, jak to lahodilo oku :D

Ač jsem Expa naživo viděl akorát pověšeného v obchodě (Bach), tak mi na tom právě neseděl ten spodní krátký a dost zakulacený cíp, u KL z fotek se mi zas moc nelíbí ten pravý horní roh, takový moc ostrý :)
Kdybych dělal přesně nějakou kopii, to jsem si zrovna toho Bacha mohl koupit. Co se komu líbí, to už je individuální.

Tady je výkres, z kterého jsem původně dělal šablonu.
Přílohy
xxxxx.png
Naposledy upravil(a) Ralan dne 24.10.2013 20:50, celkem upraveno 1 x.
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Jop tyhle cady s expama jsem na netu našel taky byly tam 3 různé a žádný mi úplně nevyhovoval
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
p0spec

Příspěvek od p0spec »

Doufám že jsem zvolil správné téma, ale měla by smysl kytara s TO'M a zamykacím nulťákem? Teda, jestli by líp drželo ladění a hlavně by se dala ušetřit nejedna koruna na mechanikách.
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Téma to asi není nejvhodnější a nápad taky. Snad jen kdybys tam dal struník s jemnými dolaďováky àla FR, což tě asi ve finále vyjde dráž než slušné mechaniky, možná i zamykací.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

1. Zamykací mechaniky určitě budou levnější.
2. Dobrý nápad to je, Ibanez dělá několik kytar se zámky a fixní kobylkou s dolaďovači. Pro extrémní hráče a bending to může být velká výhoda.
Zvolil bych struník jako má Epiphone Lucille (Schaller), k tomu kobylku s rolnama "roller bridge" Schaller nebo Wilkinson, a na krk zámky. Je to o stupeň tvrdší, než zamykací mechaniky, protože eliminuješ tření ořechu.
Obrázek
+
Obrázek
+
Obrázek
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

...přesně tohle jsem měl na mysli. Mělo to jedno LP studio, které dlouho viselo na bazaru.
Ale pokud chce šetřit na mechanikách, pochybuju, že bude kupovat struník Schaller za 3 litry (odhad).
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Za 3 by to mohlo být komplet. Líbí se mi i kombo Schaller 456, což je teď asi http://www.thomann.de/cz/schaller_bridge_sh_fs_bc.htm
p0spec

Příspěvek od p0spec »

S tím jemným dolaďováním mi to nějak nedošlo. Vlastně jsem ani netušil že něco takového FR má. Zamykací Gotohy od Šivčáka začínají na nějakých 60€ za všech 6, což je pořád levnější než ta kobylka od Schallera. A nějaké ty noname už od 36€ za všech šest. A samotný zámek na ebayi klidně za dvě kila.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

p0spec píše:.. A samotný zámek na ebayi klidně za dvě kila.
Klidně i pod stovku, ale nestojí to za to. Raději koupit taky od Sivčáka za 10,5E.
frenk54

Příspěvek od frenk54 »

Zdarec , prosim potřeboval bych poradit . Chtěl jsem začít s výrobou kytaru typu explorer http://kytary.cz/epiphone-1984-explorer-ex-eb/HN116258/ , ale nemám si kde obkreslit tvar, proto se chci zeptat jestli je nutnost aby to vše sedělo úplně přesně, nebo jestli tam můžou být nějaké odchylky.
Díky za odpověď :D
p0spec

Příspěvek od p0spec »

V případě korpusu nějaké odchylky určitě vadit nebudou, ale například v umístění kobylky, pražcích, "díře" pro krk apod. už nemluvě.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Tvar je čistě jen na tobě, takže když si nějaký roh zvětšíš nebo zmenšíš, tak je to jen tvoje věc :). Hlavně bude záležet na poloze kobylky, lože krku nebo snímačů, ale to už si musíš vyměřit a ne obkreslit.
Chceš jen ten Epi tvar? Explorerů se tu už dělalo víc, takže tu určitě najdeš hotové výkresy a nebo potom: nastroje/technicke-vykresy-kytar-t17871.html
frenk54

Příspěvek od frenk54 »

J dík moc dost smi pomohl :D tam už jsem si to procházel, ale hodně odkazů už je nefunkčních :D
Ralan

Příspěvek od Ralan »

Tady máš v ZIPu různé výkresy explorerů, z kterých jsem vycházel při stavbě svého. Něco je podobné, ale stejně jsem svého trochu upravil, viz diskuse o stránku dříve a tady nahoře. Pokud bys chtěl, tak ti pošlu i ten můj výkres. Ten tvar je prakticky jedno, jestli máš někde o milimetr víc nebo míň, pokud neděláš kopii :wink: Taky jsem si plno věcí upravil. Hlavně dodržet důležité rozměry.
Přílohy
explorer.zip
(3.21 MiB) Staženo 102 x
frenk54

Příspěvek od frenk54 »

J dík ty nákresy sou přesně to co sem potřeboval :D
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Pod toto 11:18 tvrzení o Gibson a jiných velkých firmách, v jednom z posledních videí Crimson Guitars, bych se podepsal a každý by se nad ním měl zamyslet!
https://www.youtube.com/watch?v=Cv31uv0 ... page#t=678
každopádně pokud neznáte Crimsom Guitars - vřele doporučuji. Jedny z nejlepších tutorialů.
Naposledy upravil(a) Mastr dne 6.11.2013 9:11, celkem upraveno 1 x.
jipaa

Příspěvek od jipaa »

Taky sleduju, taky doporučuju. Akorát bych chtěl vidět víc šroubovaný krky.
Affinity Strat, Harley Benton GA5H, 112 box (Eminence Texas Heat) | Epi Viola, Hocke Bass 100
frenk54

Příspěvek od frenk54 »

Zdarec prosim máte někdo skušenosti se snímači na kytaře epiphone les paul studio ? -http://www.music-city.cz/epiphone-les-p ... -2585.html .
Nikde nemůžu najít schéma zapojení snímačů a to jak pro typ - 2X Volume , 2X Tone tak ani pro 1X Volume a 1X Tone. Budu rád za jakoukoliv užitečnou radu.
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“