Bicí do začátku..?

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
Fořt

Re: Bicí do začátku..?

Příspěvek od Fořt »

Nedá mi to, abych se po čase nezapojil. :twisted:
Začátečník potřebuje kvalitní a hlavně stabilní HW, o tom žádná, při tom, co za skopičiny na bicích bude provádět. Tady jsou dva odstrašující příklady:

(doporučuju hlavně pasáž od 0:22, a pak od 1:27)

Criser

Příspěvek od Criser »

Monikad píše:
necibici píše:každopádně se toho někdy bude chtít taky zbavit (ať už proto že zjistí že už bubeníkem chtít nechce - nebo že upgraduje nástroj na lepší) a nic za to nedostane.
s tím rozhodně nesouhlasím - poslední dobou je na bazarech větší poptávka po "šuntech" než po kvalitních nástrojích...bohužel lidi nemají peníze...
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Criser píše:poslední dobou je na bazarech větší poptávka po "šuntech" než po kvalitních nástrojích
A jak to víš? Není to náhodou nabídka? O poptávce (pokud není výslovně psáno "koupím") přece nemůžeš vědět...?
A těch je tam úplné minimum.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Criser

Příspěvek od Criser »

zzbar píše:
Criser píše:poslední dobou je na bazarech větší poptávka po "šuntech" než po kvalitních nástrojích
A jak to víš? Není to náhodou nabídka? O poptávce (pokud není výslovně psáno "koupím") přece nemůžeš vědět...?
A těch je tam úplné minimum.
inzeráty typu "koupím" se taky často objevují a vím když já nebo moji známí prodávájí staré věci (mosazné činely apod.) tak jsou hned pryč...a pokud vidím nějakej inzerát a za dva dny už tam není, tak očekávám že se ho prodejce zbavil...
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

Fořte,co to mělo být? Čekal jsem nějakou totální demolici bicích a mezitím jsi nám nabídl ukázku z pravěku...nic proti Bonhammovi,ale dneska se hraje metal daleko techničtěji,rychleji atd. :lol:

Moniko,někdy mi přijde že si schválně proti všem,na kopáku samozřejmě nemám litý ráfky a těch 8 šroubů je naprosto dostačujících,vím že lepší bicí mají 10,ale taky se vyskytovaly kopáky jen se 6 šrouby a to je málo!!! Bavíme se tu o bicích DO ZAČÁTKU,já už nevim jak to napsat.Většinou půjde o děcka,která chodí do ZUŠ-ky a prostě chtějí na něco začít hrát,tak sem prosimtě pořád nedávej ty tvoje profi rady mimo mísu.To je jako se vším,malej přišel že bude hrát floorball,jdem koupi hůl,koupim mu nějakou za 1,5-2t.? NE! Koupim mu za 500,jsou i za 300,ale nebudu mu kupovat hračku,tak asi tak... :wink:
Já jsem mladýmu předělal zbytky Amátek do použitelný podoby,k tomu dokoupil levný stojánky a mosazný činely a čemu to vadí,když na to zkouší 2x týdně? Jasně,že furt otravuje,že chce velký bicí s dvojšlapkou,ale až si na ně vydělá,tak si je koupí,jako já. :twisted:
Z tohodle pohledu jsou Tornáda přímo luxus a dál se na toto téma nebudu bavit,protože to nemá smysl. :evil:
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Necibici, já sem ta videa přece dal z úplně stejného důvodu, o které píšeš teď ty! :twisted:
Protože jsme v tématu o prvních bicích pro začátečníka (jmenuje se to Bicí do začátku ...?), ne? A tady se už řeší nákupy ramp, HW pro technické metalisty, který se bude 2x týdně skládat a rozkládat při hraní na kšeftech, bříza snad jako jediný akceptovatelný materiál na korpusy, bronzové činely, ale až ručně tepané, protože ty levnější v sadě jsou opět nepoužitelné, lité ráfky, ale aspoň s 10 šrouby, atd., atd. atd. A to se nedá pořídit ani za 30000, to skončíme už skoro na 50000!
A když to začátečníka přestane bavit, tak s jakou slevou to prodá na bazaru? Myslím, že musí slevit aspoň 1/5. Zatímco u soupravy, kterou třeba já pořídil i s tou první mosaznou sadou činelů za 10300, bych věřil tomu, že to prodám komplet za 7000-8000 a tratím tedy tak 3000, tak u drahé sady tratím 10000!
A bude mi tam dlouho ležet, protože začátečníkovi (snad kromě někoho zmasírovaného tady na fóru) se to bude zdát drahé a jako zbytečný luxus, a profík si bicí z bazaru nekoupí.
Tady se o kus vedle řeší, že činely, a i dobrý nebo alespoň průměrný HW, mají určitou životnost, u činelů docela kritickou, protože počítadlo úderů na sobě nemají, abych poznal, kolik mají naboucháno, a kdy se začne projevovat únava materiálu a hrozit riziko ztráty zvuku nebo praskliny. A tady se pak radí začátečníkům kupovat činely z bazaru.
Chtěl jsem už držet hubu, ale tady je to pořád stejná písnička, tak jsem to už nevydržel. Už nejsem Rádce, tak si ji můžu pouštět na špacír, jak chci. Kdyžtak prosím sám předem o zabanování ... :mrgreen:

Edit: Á propos, stolička Millenium drží, ani se nehne, celé to bylo v tom, jaký jsem trubka. Nevšiml jsem si, že má clampy 2, které mají do sebe zapadnout. Ten horní byl přisunutý až k sedátku a bránil tak mj. jeho nepovolování se. Přišel jsem na to náhodou, když jsem chtěl ještě trochu zdrsnit tu trubku. Myslím, že nebylo potřeba ani to první zdrsnění, asi by to drželo, s těmi 2 clampy. vše je dotažitelné holou rukou a vydrželo bez povolení 4-hodinovou zkoušku s 90 kilovým bubeníkem. A není to začátečník. Ale zase nehrajeme technický metal... :wink:
Mimochodem, bící zatím drží, po mém cvičení ani zkoušce se nic ani nepovolilo (ani držáky tomů, ty se nehnuly ani o mm), a všem v kapele se jejich zvuk líbí. A to je pro mě podstatné, ne, co si o nich tady kdo myslí ...
rikl70

Příspěvek od rikl70 »

Dobrý den pánové. Oba vaše komentáře se mi líbí. Jako začínající bubeník jsem se soustředil na toto téma, ale ty rady co tu proběhly a poté spočítání finančních nákladů mi vyšla cifra někde kolem 25.000 a to ještě, když se mi podaří koupit souprava ve slevě. A to, že se levnější věc prodá s menší ztrátou než drahá, tak to je snad všeobecný pravidlo, mnozí vytknou, že ty levný se nezbavím, ale mě to pořád vychází na levnější variantu toho, když ji nakonec třeba i vyhodím, protože na ty dražší budu tratit pořád ještě víc.
Naposledy upravil(a) rikl70 dne 6.11.2013 0:50, celkem upraveno 1 x.
EB Roland HD3, Balbex 5A hikory, sluchátka Roland RH-200, bicí monitor Roland PM-03, Software Roland DT-1 V-drums Tutor.
Medák
Bandzone: http://bandzone.cz/prvnihore
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Medák »

Myslím, že nejde o to kupovat pro začátečníka věci pro profíky za 50 litrů (a ani tu nikdo nic takovýho nedoporučoval!), ale jde o to, aby nekoupil na krámě šunt za 10 litrů, který se mu za půl roku rozsype a mosazné činely popraskají. A hrát to taky moc nebude.
Vzpomínám, jak jsem se mořil na Amátkách, které nehrály, hardware nedržel, atd, atd...
Dnes můžeš koupit za cenu těch Amátek solidní bicí. Při troše hledání se dá na bazaru koupit solidní nádobíčko za dobrou cenu, což je pro začátečníka ideální. Buď ho to přestane bavit a s menší ztrátou se toho zbaví nebo se do toho naopak zakousne a koupí lepší. Jak už tu padlo milionkrát, nové levné věci jsou špatnou investicí!
Když například vidím na bazaru Rockstary v super stavu za 5 tisíc, říkám si, co bych za to v době svých začátků dal!! A když k tomu koupíš za 5 tisíc klidně nové činely (hi-hat + crash, časem ride, doporučuju něco z turecké produkce), za 10 tisíc máš parádní komplet bicí i s činely, které ti budou sloužit tisíckrát líp, než když si koupíš nějakou "výhodnou" sadu pro začátečníky typu Millenium s mosazným šrotem.

Toto fórum by mělo sloužit k radám, jak se vyhnout začátečnickým omylům, rozhodně Ti tu nebude nikdo nic nutit - každý svého štěstí strůjce :twisted:
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Tak hurá. Jen směle do nákupu levných a šmejdových bubnů. Užijte si jich. A plácejte se po ramenou, jak jste dobře koupili. Ty vtipy o bubenících nejsou, zdá se, až tak daleko od pravdy...
Nikdo vám nic nevnucuje, každý se tu snaží sdělit jen svůj názor na základě větších, či menších zkušeností.
Nikdo z vás není negramotný a snad nekupujete (jakékoli) věci jen na základě názorů z fóra.
Nečekejte ale, že vám člověk, který třeba hraje 30 let na bicí bude doporučovat cestu levných a neznačkových nástrojů.
Nezapomínejte že se stále jedná o hudební nástroj, který by měl být znělý, dobře laditelný a (v případě bicích obzvlášť) i designově dobře zpracovaný. Co z toho splňují ty vaše hrůzy?
S Medákem souhlasím, napsal to přesně. A například ty Rockstáry jsou skvělé bubny za ty prachy. Hrál jsem na ně několik let. Jako startovací bicí z druhé ruky pro dítka - luxus. Pokud by dítko u toho vydrželo, může s nimi směle do kapely a nebude muset honem něco shánět. A když ne, s min. ztrátou se prodají.
Fořte, rikle70 i ty necibici - pletete se. I za pár peněz lze koupit slušnou sadu. Stačí sledovat slevy, akce, bazary a postupně dokupovat. Ale vy máte svoji pravdu (nebo zkušenosti).
Fořte, je mi tě líto s tím incidentem s Pehvem. Ale jestli tady někdo někoho masíruje, tak jsi to ty svými demagogickými názory.
riklovi70 se příspěvky líbí. Bodejť by ne. Někdo mu právě pověsil pěkného bulíka na nos.
Přečtěte si prosím příspěvky od Windy. Dle mého by tady měla dostat metál. Za zdravý rozum.

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

NECIBICI.... nejsem proti všem, jak by se ti zdálo, i když protože ty tu píšeš nejaktivněji, a jsme v mnohém v názorovém rozporu, tak to tak vypadá. Snažím se jen ze svých zkušeností těžit a alespoň někoho odradit od neuvážené koupě srágory.
pravdam, je to boj proti větrným mlýnům, a tak jen smutně musím, i když nechci, přihlížet jak si zase další a další mla´doši nabíjejí hubu a utrácejí to málo peněz co v začátku má asi každý za nekvalitu. nechci rezignovat a je mi z toho smutno.... ale "kdo chce kam..." každopádně prosím všechny začínající hráče kteří zakoupili brak a poznali jak zbytečně utratili, aby pak nechodili hubovat mě....... jsou tu jiní kteří právě tohle podporují! těm je třeba pak děkovat!
mě do toho fakt už může být šuumák!
bere mi to dost chuť tu už cokoliv psát a říkat... NECIBICI a jiní jsou ti co zjevně vědí co je správné....
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
rikl70

Příspěvek od rikl70 »

No možná by bylo dobrý, když sem někdo příjde žádat o radu, tak se ho nejprve zeptat kolik je ochoten do vybavení vůbec investovat, na jak dlouho a na co bude ta začátečnická výbava primárně sloužit.
Zrovna tohle vlákno by mělo podle mě sloužit pro úplný neználky a podle toho by se k nim mělo přistupovat.
Pokud chcete radit o koupi bazarových záležitostí, tak ho seznámit i s riziky.
to zzbar: Jo a máš pravdu o Wíndy, ta to tu popsala precizně, držela se tématu a mimochodem mám podobnou soupravu jak ona.. vámi opovrhovaný topol pro začátečníky..
EB Roland HD3, Balbex 5A hikory, sluchátka Roland RH-200, bicí monitor Roland PM-03, Software Roland DT-1 V-drums Tutor.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

zzbar píše: Fořte, rikle70 i ty necibici - pletete se. I za pár peněz lze koupit slušnou sadu. Stačí sledovat slevy, akce, bazary a postupně dokupovat. Ale vy máte svoji pravdu (nebo zkušenosti).
Fořte, je mi tě líto s tím incidentem s Pehvem. Ale jestli tady někdo někoho masíruje, tak jsi to ty svými demagogickými názory.
A já se tu celou dobu nesnažím o nic jiného, než podat objektivní fakta o levné soupravě, se kterou mám dobrou zkušenost. Dobrá, zatím dobrou. To tvrdím na základě objektivních a nijak nezkreslených skutečností, které jsem tady všechny popsal. Nic nezamlčuju a jak jsem slíbil, budu o případných problémech informovat. Problém se stoličkou, který byl jen mou blbostí, se nakonec se vyřešil. Kdo z vás mi, kromě Necibiciho(?), dal nějakou radu, co s tím? O to se nikdo nesnažil. Vyhodit a koupit něco nad 2000? Dík za takovou radu ...
Já jsem objektivně napsal, že jsem o pár týdnů sestavoval bicí stejné značky, ale nižší řady, a napsal, že je to šunt, který rozhodně nebrat. Kde je ta hranice (u téhle značky), pod kterou nejít. A udělal kalkulaci, že se to nakonec po dokoupení alespoň funkčních činelů a chybějícího HW ani nevyplatí.
Srovnával jsem vedle sebe mosaznou a nejlevnější bronzovou sadu činelů (tady si nejsem jistý, zda jsem to po vypuzení mě odsud nekonzultoval jen s někým po SZ) a došel k závěru, že to, pro úplného začátečníka na učení zcela jistě, není zas takový rozdíl. Jasně, nemám uši bubeníka (po letech hraní vystavenému nadměrnému akustickému tlaku... :twisted: ), ale na kytaru hraju v kapelách skoro 30 let. Možná mám starobní hudební vkus (hardrock 70. let), ale vadí to při učení se na bicí?
Objektivní fakta, že souprava Millenium MX720 má lakované březové korpusy, volně zavěšené tomy s držáky s kulovými hlavami (tady je upgrade oproti fotkám na webu Thomanna), použitelné blány Remo UT, nikoho nezajímají. U vámi doporučovaných značek je to plus, tady jen marketingový tah. K čemu taková duálnost v objektivním pohledu?
Mrzí mě, že musím jít teď proti Necibicimu, ale když tu vystavoval tipy na levné soupravy na Kytarách, tak jsem se snažil naznačit, že je to tak na úrovni těch nižších řad Millenium (podle fotek vypadají úplně stejně), a že za stejné peníze bych doporučil ty (nej)vyšší řady Millenium. Odpovědí bylo, že je třeba podporovat Kytary a ne Thomanna. Jsme tu snad od toho?
Sorry, nechal jsem se opět unést a zatáhnout do něčeho, co jsem nechtěl. Já zcela kašlu na nějaká označení typu bubenický dobytek, ignorant, bezpáteřní neználek, nebo demagog. Ta mi jsou všechna hluboko pod zakončením zad. Chtěl jsem jen podle svého nejlepšího svědomí sdělit zkušenost, která se někomu třeba mohla hodit. Všech, kterých se to dotklo a které jsem blbými radami při výběru prvních bicích poškodil, se omlouvám.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Ještě něco k tomu musím dodat. Sorry Moderátoři, že needituju do předch. příspěvku, už se mi psaný text nezobrazuje.
Proč jsem asi dával výše ta 2 videa? Aby bylo vidět, s jakým HW se před 40 lety hrálo, a jak! Dobře, dnes se hraje jinak, ale proč pak chodí (nebo chodili) všichni dobří bubeníci na hodiny k prof. Veselému? Učí je tam nějaké moderní řezničiny, při kterých by se jim souprava "archaického" typu rozpadla? Čtu tady argumenty, jak ty levné soupravy nejdou v těch současných trendech, jako jsou lité ráfky apod., jak ten jejich HW už od pohledu poddimenzovaný... Viděli jste ten HW ma obou videích?
Mně to silně připomíná situaci kolem operačních systémů od Windows. Já si spokojeně (no, samozřejmě relativně) jedu léta na XP, proč bych měl teď upgradovat? Budu muset, kvůli ukončené podpoře. Nároky na HW bych pak asi přirovnal k tomu, jak se vaše nároky na kvalitní a robustní HW projeví na požadavcích na přepravní prostor, prostor pódia, fyzickou zdatnost bedňáků (které začátečníci, kteří mají na kvalitní bicí, jistě budou mít :twisted: ). Taky na akustiku, protože kvalitní velké bicí budou hrát nahlas, to je potřeba, i na pódiu v umrněném klubíku nebo dětském pokojíku, nic se nesmí tlumit, to je hřích. A u bubeníka-začátečníka to jistě vypěstuje nějaké ohyzdné návyky, kterých se pak nezbaví, podobně jako mu způsobí újmu mlácení do mosazných činelů. Ale hlavně ho přejde chuť do hraní.
Nemyslete, páni a dámy bubeníci, že my kytaristi neřešíme podobné problémy. Jen je zajímavé, že my si toho, na co hráli naši předci, nějak víc ceníme ...
Ještě jednou omluva těm, kterým se mé názory příčí. Ale jen formální! :twisted:
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Fořt:
Ale houby. Reagoval jsem až na tu tvoji slohovou práci o tom, jak se tady na fóru masíruje a jak sis jako rádce nemohl pustit hubu na špacír. To je podle mě ta demagogie.
Jestli máš vynikající zkušenosti se zn. Millenium a s mosaznýma činelama, to je tvůj problém, na který jsem reagoval pouze svým názorem. Nijak pejorativním.
Zkus si příspěvky po sobě číst.
Fořt píše:A já se tu celou dobu nesnažím o nic jiného, než podat objektivní fakta o levné soupravě
Když už tak velmi subjektivní fakta, nevíc omezená téměř nulovými zkušenostmi a žádným srovnáním.
Přesně díky takovým lidem (a Fořte nejsi zdaleka sám) spousta dětí nehraje na bicí, ale na napodobeniny podobné krabicím od bot.
rikl70 píše:Pokud chcete radit o koupi bazarových záležitostí, tak ho seznámit i s riziky.
to zzbar: Jo a máš pravdu o Wíndy, ta to tu popsala precizně, držela se tématu a mimochodem mám podobnou soupravu jak ona.. vámi opovrhovaný topol pro začátečníky..
Z toho je vidět, že jsi četl až konec tohoto vlákna. Mimochodem - topolových sad jsem měl několik.

a spousta No name...
Fořt

Příspěvek od Fořt »

A ty si vážně myslíš, že jsem si za 30 let nesednul za "opravdovou" soupravu? Co z objektivních dat dle údaje prodejce, která jsem zde napsal, jsou subjektivní? Máš s Thomannem negatovní zkušenosti? Proč je nesdělíš???
Víš kam se můžeš odebrat? A teď se už vážně musím snížit ma Pehveho úroveň... Tam, co jsem v předchozím příspěvku anatomicky popisoval...!!!
Jo, a funkcí Rádce jsem se NIKDY nezaštiťoval, a složil jsem ji do 30 min poté, co mi Pehve či kdo její "zneužívání" vyčetl. A Monikad mi pak, týden po složení vyčetla, že jsem Moderátor, "vrchnost" vůči vám obyčejným Rádcům.
Jinak se musím připojit k pochvale Windy a její snahy účinně pomoci začátečníkům. Ona stojí mimo naše žabomyší války. Ale v kalkulaci u její sestavy pro začátečníka skončím skoro na dvojnásobku toho, co jsem dal já, a co by možná byl ochotem dát začátečník nebo jeho rodiče! Možná to všichni myslíme dobře, ale proč si mezi sebou kopeme příkopy?
rikl70

Příspěvek od rikl70 »

zzbar píše:Fořt:
Ale houby. Reagoval jsem až na tu tvoji slohovou práci o tom, jak se tady na fóru masíruje a jak sis jako rádce nemohl pustit hubu na špacír. To je podle mě ta demagogie.
Jestli máš vynikající zkušenosti se zn. Millenium a s mosaznýma činelama, to je tvůj problém, na který jsem reagoval pouze svým názorem. Nijak pejorativním.
Zkus si příspěvky po sobě číst.
Fořt píše:A já se tu celou dobu nesnažím o nic jiného, než podat objektivní fakta o levné soupravě
Když už tak velmi subjektivní fakta, nevíc omezená téměř nulovými zkušenostmi a žádným srovnáním.
Přesně díky takovým lidem (a Fořte nejsi zdaleka sám) spousta dětí nehraje na bicí, ale na napodobeniny podobné krabicím od bot.
rikl70 píše:Pokud chcete radit o koupi bazarových záležitostí, tak ho seznámit i s riziky.
Z toho je vidět, že jsi četl až konec tohoto vlákna. Mimochodem - topolových sad jsem měl několik.
Ty topoly nebyly mireny proti tobě, vim, ze jsi proti nim nenamital.
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

rikl70: fajn, v pohodě.
Fořt: co sem furt pleteš Thomanna? Ten s tím přece nijak nesouvisí. To je jen prodejce. Snaží se prodat. Mnohem důležitější v tomto řetězci je kupující a jeho zdravý rozum.
Mimochodem: my máme od Thomanna půlku aparátu a já bicí.
Ty uvádíš svoje zkušenosti a udáváš je jako objektivní. Pro začínající (mladé) hráče to může být silně zavádějící a to mě na tom velmi štve. Uvádíš lidi akorát v omyl...

Nero prosím, klidně mě zabanuj. A Fořta navrhuji na titul "nedůvěryhodný žvanil". Protože už je to přes míru.

Fořte, chodím sem na fórum se ledacos dovědět a v mnohém mi tady lidi pomohli. Když můžu, taky přispěju svým názorem a nikdy jsem netvrdil, že jen a jen ten je správný. A myslím, že jsem nikdy nikoho neurazil. Můžeš mě posílat kam chceš, mně je to fuk.

a spousta No name...
pehve

Příspěvek od pehve »

božínku, fořte, ty jsi fakt ublíženej blbeček :roll:
kolik ti vlastně je? :lol:

k věci: i já varuji všechny začátečníky před tímto žvanilem a myslím si že čím déle se bude pohybovat mezi bubeníky, tím za většího idiota jej budou míti. Ovšem jen ti kteří už ví. Kteří neví blbě přikecávají.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Nechte toho už. Na stížnosti tu existuje vlákno hudebniforum-cz/stiznosti-na-admina-mod ... t9256.html
Řešte rozpory tam. Tady už dále nepokračujte. Porušení tohoto doporučení budu brát jako sabotáž moderátorské snahy to tu uklidnit a budu nucen nějak to řešit. Děkuji za pochopení.
pehve: nesouhlas s někým se dá vyjádřit i slušně, ne urážením.
pehve

Příspěvek od pehve »

jasný ale v případě tohoto týpka je to nad moje síly, sorry :lol:
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“