Peavey ValveKing 100 - praskání

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
sentir
Kontaktovat uživatele:

Peavey ValveKing 100 - praskání

Příspěvek od sentir »

Zdravim,
Mám bazarovou hlavu Peavey VK100 (kupovaná asi před dvěma lety, při čemž její celkové stáří netušim), cca. před rokem jsem měnil lampy hlavně kvůli tomu že začal aparát vydávat praskavý zvuk, při hraní nic nejde slyšet ale jakmile je ticho šumí (což se ještě dá pochopit když mam zapnuté zkreslení), ale do toho se ozývá docela hlasité praskání a někdy také jiné rušivé zvuky (i když nemám vůbec zapojenou kytaru), to stejné i když nemám zapnuté zkreslení, akorát o něco méně hlasitěji. Nové lampy co jsem kupoval před rokem tomu dá se říct trošku pomohly, ale stále to praskalo i když asi míň, po půl roce to začalo praskat tak jako dřív.

Zkoušel jsem spoustu věcí okolo čím by to mohlo být a začal jsem vylučovat, jiný propojovací kabel s bednou nepomohl, jiná bedna také nepomohla, jiná kytara nepomohla, jiný kabel ke kytaře nepomohl, zkoušel jsem spoustu takovýhle věcí a nic nepomohlo, tak jsem se chtěl zeptat jestli někdo nemá podobné zkušenosti, nebo neví co s tím... měnit lampy se mi teď moc nechce, protože tam je stále možnost že bych sice koupil nové lampy, ale bylo by to zase stejné.

Zde je odkaz na video, praskání je zřetelné přibližně od 0:16, někdy praská intenzivněji, někdy méně a ve skutečnosti to zní také mnohem hlasitěji :D

Kód: Vybrat vše

http://www.youtube.com/watch?v=Od6Oo4SbRHE
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Re: Peavey ValveKing 100 - praskání

Příspěvek od rain »

sentir píše:Zdravim,
... zkoušel jsem spoustu takovýhle věcí a nic nepomohlo...
Jakou spoustu jakých věcí? Třeba vyndat lampy a prostříknout patice, případně je prohodit/vyměnit, půjčit si jiné od kámoše... zjistit jestli není někde studeňák - já nevím třeba v input jacku, nebo ve výstupním ... nebo v těch v efektové smyčce... nebo v některém konektoru co jsou uvnitř... co potenciometry... , zkusit jestli to dělá i jinde (jestli jsou el. rozvody v domě v pořádku, u sousedů nejede mrazák, na stropě zářivka...) a kolik ty lampy mají vlastně najeto, třeba je některá před smrtí? Preampovky jsi taky měnil? A co elektrolitické kondenzátory.... ? Někomu to radši odnes a bastafidli.
sentir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sentir »

díky za typy, zkusim ještě co zvládnu z toho a kdyžtak to někomu odnesu do servisu
Korytt33

Peavey ValveKing 100

Příspěvek od Korytt33 »

Zdravím, věděl by někdo jak vyřešit můj problém s Peavey ValveKing 100?
Po připojení kytary s aktivními snímači EMGX je slyšet hlasité, nepravidelné řekl bych až gradující praskání (prdění), které však nejde slyšet při hře. Po připojení kytary s pasivními snímači EMG-HZ se hlava chová normálně. Můj názor je ten, že signál který jde do zesilovače je moc silný díky aktivním snímačům. Jestli se nemýlím, dá se tento problém nějak řešit? Nebo je ten důvod jiný?

Díky za odpověď.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Téma jsem ti sloučil. Praskání této hlavy se tady už řešilo i když příčina bude u tebe asi jiná.
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

vyndej si telefon z kapsy
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“