Paličky

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět

Z jakého materiálu jsou paličky nejkvalitnější.

Z Hikoru
55
81%
Z javoru
5
7%
Z habru
4
6%
Z dubu
4
6%

Celkem hlasů: 68

R - stick
Kontaktovat uživatele:

Re: Paličky

Příspěvek od R - stick »

Tre drum Cool píše:Ale já jsem se ptal jestli mají paličky u elektrických bicích vliv na zvuk. Nebo jestli je to jenom u akustických.
Elektronické bicí tvoří zvuk tak, že pad po úderu pošle do modulu impuls, který ti sepne příslušný zvuk. Takže na zvuk vliv nemají. Trochu jiné je to na dynamiku zvuku - tam záleží, jakou ránu dáš - a na to jsou některé modely uzpůsobené tak, aby jsi mohl hrát s větší razancí. Samozřejmě na akustické soupravě je tomu jinak, tam ovlivňuje výsledný zvuk jak samotné vyvážení paličky a její hmotnost, tak tvar a tvrdost špičky - to má zase velký význam při hře na činely pro tvorbu výsledného zvuku.

Jestli ti radil prodavač v obchodě model 5A, tak to ti radil dobře - to jsou univerzální paličky vhodné pro vše a hlavně vhodné pro začátečníka. Až si je ošaháš, tak pak můžeš zkusit něco jiného.
www.rstick.com - bubenické paličky
www.sferabubeniku.info - největší bubenické diskusní fórum na českém webu
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

Zajímalo by mne,proč je tenhle economy pack najednou o 76kč dražší,když jsem ho kupoval před půl rokem za 419Kč?? To už vychází pár skoro stejně draho jako Nova... :?:
http://kytary.cz/balbex-hec2b-2b-hickor ... /HN132773/
http://kytary.cz/vic-firth-nova-rock/HN101173/
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
necibici
Moderátor

Točení paličkama

Příspěvek od necibici »

Umíte točit paličkama? Já akorát kolem ukazováku..Tak se koukněte,jak to dělaj borci... :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=5tEJbvwyumY
necibici
Moderátor

Re: Točení paličkama

Příspěvek od necibici »

Tady je humornější lekce.. :lol:
Windy

Re: Točení paličkama

Příspěvek od Windy »

Hlásím že to už od včerejška zkouším a výsledek se pomalu dostavuje.
Už mám několik modřin na noze od padající paličky :-D
Ale jinak bezva, senzační video!
R - stick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od R - stick »

papír podražil ....
www.rstick.com - bubenické paličky
www.sferabubeniku.info - největší bubenické diskusní fórum na českém webu
Windy

Příspěvek od Windy »

necibici:
já jsem je také koupila za 419 ale upřímně mě ta sada dost zklamala.
Dva páry z toho jsou lehce křivé a jeden úplně nepoužitelný.
Čili hratelné jsou z těch pěti párů pouze dva.
Každá palička má jiný zvuk. Takže jsem je odložila až bude potřeba "něco -jedno co"
a vrátila se zpět k premium hickory... ovšem u balbexu zůstávám. Ty premium nemají chybu...
edit: za 495 ? no ta cena se mi prostě už moc economy nezdá - pokud jsou všechny sady jako ta moje
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

R - stick píše:papír podražil ....
:D :D
Ne vážně, tohle mě upřímně rozesmálo :D :D A naprosto souhlasím....
Cenová politika je jednou z věcí, co se mi na té firmě od Benešova nelíbí. nezpochybňuji kvalitu paliček Balbex, ani šířku jejich sériových modelů, celý roky jsem je používala, každopádně právě balení paliček do toho (jak kdysi psali na svém webu hrdě), patentovaného papírového obalu po párech - to mě přijde zbytečné.
Mevím jak kdo, ale já obal a krabici vždy vyhodím a jde mi především o užitnou hodnotu výrobku.

Otázka do pléna:
Nebo se snad najde bubeník který si ty krabičky někde obdivně schovává?? :shock:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
rikl70

Příspěvek od rikl70 »

Zatím jsem si ještě nepořídil držák paliček, takže bych se přimlouval, aby na zadní straně toho obalu, bylo ještě poutko, abych si ho mohl zavěsit.. :D :D
Jinak je to ale klasika, obal prodává zboží.. Tenhle způsob prodeje patří do supermarketů.
EB Roland HD3, Balbex 5A hikory, sluchátka Roland RH-200, bicí monitor Roland PM-03, Software Roland DT-1 V-drums Tutor.
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Premium hickory za 169 pár? To už je luxus..Já jsem si nevšiml,že by každá jinak hrála,to asi ty špunty v uších :lol: Už těch 100 je hodně a to je po nás ještě chtějí po koncertě faninky.. :twisted:
O habru už neuvažuju,taky jsem ho zkoušel,není to ono.
K těm obalům,můj táta,nebo ještě děda,sbírali cizí krabičky od cigaret a rozložený je lepili do sešitu,teď jsi mi to připoměla.. :wink:
Moniko,na kolik tě vychází pár,když je máš navíc signovaný?
R-sticku,máte nějakou variantu podobnou Balbex 2B a kolik stojí?
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Tak samozřejmě že obal prodává zboží, nicméně myslím si že u tohohle druhu zboží to není tak kritické. POkud by šlo o to PRODAT obalem, myslím že víc tím udělá výrobce, pokud svoje logo natiskne přímo na paličku. To pak vydrží po celou dobu hry....... ta papírová potisknutá patentovaná věc celopotištěná stojí možná i 10 korun, o které můžou být paličky na páru levnější..... stejně paličky nejsou nikde na regálech marketů, a už vůbec ne vystavené krabičkou směrem k lidem..... a ty si to koupíš a ihned z rozbalením už krabička letí do koše :wink:

Co se týče toho hecu (doufám že chápu správně že to myslíš jako srandu) s poutkem na té papírové věci od paliček Balbex....... věř že papírový držák by vydržel míň než samotné paličky...... naopak z ušetřených korun kdyby sis nemusel kupovat paličky v krabičce si na pouzdro ušetříš hravě za pár neděl;)
http://kytary.cz/sonor-ssb/HN089798/

Nebo dvakrát déle, chceš-li tam logo té paličkové firmy
http://www.balbex.cz/cz/product-detail/ ... rovane/190

To není nic proti firmě BALBEX, ale prostě tenhkle obchodní tah nechápu..... respektive odmítám akceptovat a proto jsem zvolila konkurenční firmu, kde mám osobní přístup, neplatím nepodstatné zbytečnosti a kde výrobci záleží na každém bubeníkovi, nejen na těch několika TOP hráčích s komerčně provařeným jménerm.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

necibici píše:.....
Moniko,na kolik tě vychází pár,když je máš navíc signovaný?
R-sticku,máte nějakou variantu podobnou Balbex 2B a kolik stojí?

Stojí mě to o hodně míň;) každopádně nevím kolik stojí R-STICK varianta 2B (hledej na webu).... moje zákaznická palička a její cena..... no myslím že to je obchodní záležitost mě a Bořka Rektoříka..... tuhle možnost vzájemné domluvy má myslím ale každý další zájemce, takže kontaktuj Bořka přímo;)
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Nejblíž je asi hickory Pro-2,který jsem už taky měl,rozměr je stejnej 420/16 a stojí 140,což je pořád dražší i než Nova rock,leda že by byla nějaká economy sleva na 5 párů :)).Rozhoduje cena,v kvalitě rozdíl nevidim..když má prasknout,tak praskne.
Jo a když pouzdro,tak s poutkem,ať ho můžeš pověsit na hajtku a mít paličky při hraní po ruce,na to je dobrá ta postranní kapsa. :wink:
Proto je dobrý,když je hlubší jako tady:
http://kytary.cz/meinl-msb-1/HN091239/
Naposledy upravil(a) necibici dne 9.11.2013 12:04, celkem upraveno 1 x.
rikl70

Příspěvek od rikl70 »

Jasně, že to byl hec! :-) Díky za tipy.
EB Roland HD3, Balbex 5A hikory, sluchátka Roland RH-200, bicí monitor Roland PM-03, Software Roland DT-1 V-drums Tutor.
Windy

Příspěvek od Windy »

necibici píše:Premium hickory za 169 pár? To už je luxus..Já jsem si nevšiml,že by každá jinak hrála,to asi ty špunty v uších :lol: Už těch 100 je hodně a to je po nás ještě chtějí po koncertě faninky.. :twisted:
...

Souhlasím že pokud máš spotřebu řekněme 5 a víc párů za měsíc, tak je 169kč opravdu luxus.

Já s jedním párem vydržela v pohodě 3 měsíce a tak mi to až tak nevadilo. Přesto jsem se pokusila (a myslím že o dpodobných pokusů jsme prozatím nadlouho upustila) sehnat nějakou economy sadu.
Opravdu jeden z párů hraje tak, že každá palička á jiný zvuk a je to slyšet i přes hluchátka :-(
další dva páry jsou no... řekněme nevyvážené.
Tím nechci říct že nejsou hratelné.
Jen já zatím potřebuji mít kontrolu nad paličkami nejen tím jak je držím ale hlídám si i zvuk (jako začátečník neumím pokaždé odhadnout jestli hraju stejně silne levou i pravou a tak poslouchám)
V případě, že každá palička hraje jinak, mi jsou uši k ničemu. :-) Takže proto ten návrat k prémium hickory.

V okamžiku kdy bych začala hrát koncerty a podobně, rozhodně za tuto cenu paličky kupovat nehodlám!

Ohledně obalů... já po celou dobu co paličky používám, celý pár ukládám zpět do papírového obalu. Dělám to proto, aby se nekutálely po poličce a nebo aby se mi při přenášení v tašce nerozběhly někam do bezedných hlubin... Samozřejmě bych mohla mít tašku na paličky - dětem jsem už takové taštičky "na míru udělala" jenže kam s tím pak doma... Takže pro mě je obal na paličky užitečný i pokud bych koupila economy set. Aspoň bych vzala pokaždé celý pár! :)
Mimochodem, viděla jsem pořad o tom jak se paličky vyrábí a jeden z výstupních testů bylo i skládání párů ze stejně znějících paliček. Nebyla to ale žádná továrna tady u nás.
Takže dotaz na kolegu r-sticka:
je to tak i tady, nebo je podobné třídění paliček v našich podmínkách pouhé sci-fi?
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

WINDY: :shock:
Paličky jsem nikdy snad na poličce, nebo vlastně doma, neměla :twisted:

Vlastně doma jeden pár s cvičítkem mám...... zbytek nových mám ale ve zkušebně a asi 5-6 párů pochopitelně ve futrálu u bubnů nachystaných vyrazit...... nemám čas před každým kšeftem někde něco sbírat, hledat a třeba i zapomínat.... proto má vše své místo ve futrálech... nakonec jako to mají i mí spoluhráči se svými cajky od kytar a kláves;) 8)

Ty ale jak píšeš, po koncertech nejezdíš zatím...... takže vlastně i nějak chápu...... no přesto... ten papír..... myslím že se to dá účelněji řešit i bez toho :wink:

Co se týče třídění stejně znějících paliček....... dovolím si odpovědět....... to asi podle zvuku přímo třídit nejde, nicméně se paličky párují podle přesné váhy. U Bořka Rektoříka jsou pak zavařeny v páru do igelitu.

V praxi mi tohle přijde tedy trošku zbytečné, nicméně je to jen můj pohled a respoektuji že někomu jinému to vyhovovat může. Několikero paliček za měsíc odpravím, proto je u mě běžná praxe, že si objednám větší balík paliček, několik těch párů rozdělám ze všech těch obalů a nastrkám do futrálu odkud si pak na zkoušce nebo na koncertě prostě vezmu libovolné dvě a prostě hraju...... nějaký rozdíly ve hře "nepárovanými" nepociťuji a zvukově myslím se nic nepozná. O moc víc ten zvuk ovlivní třeba technika hry, síla úderu, blány a ladění, mikrofony a vůbec celý zvukový řetězec aparátu....
Windy

Příspěvek od Windy »

Monikad píše: Co se týče třídění stejně znějících paliček....... dovolím si odpovědět....... to asi podle zvuku přímo třídit nejde, nicméně se paličky párují podle přesné váhy. U Bořka Rektoříka jsou pak zavařeny v páru do igelitu.

V praxi mi tohle přijde tedy trošku zbytečné, nicméně je to jen můj pohled a respoektuji že někomu jinému to vyhovovat může. Několikero paliček za měsíc odpravím, proto je u mě běžná praxe, že si objednám větší balík paliček, několik těch párů rozdělám ze všech těch obalů a nastrkám do futrálu odkud si pak na zkoušce nebo na koncertě prostě vezmu libovolné dvě a prostě hraju...... nějaký rozdíly ve hře "nepárovanými" nepociťuji a zvukově myslím se nic nepozná. O moc víc ten zvuk ovlivní třeba technika hry, síla úderu, blány a ladění, mikrofony a vůbec celý zvukový řetězec aparátu....
Dovolím si trošku nesouhlasit - tady kolega r-stick o vybírání paliček podle zvukové charkteristiky píše tady: bici-nastroje/palicky-druh-dreva-t23852-20.html
Ale možná že jsem to špatně napsala proto třeba nebylo jasné, co myslím. Takže v pohodě. :-)

Ohledně paliček - já je mám jen doma. A někde je mít musím- takže je mám na poličce vedle biccích. Ty co pužívám jsou zapíchnuté v kapsičce v kapsáři a zbytek leží na poličcce.
Upřímně řečeno nechápu, co je na tom špatného. ;-)

Každá máme jiné potřeby a hrajeme jinde. Takže rozumím tomu, že máš třeba tašku kam paličky po párech nastrkáš.
Já pokud jdu třeba na hodinu, nosím jen 1 paličky, hluchátka a noty. Takže se mi papírový obal hodí a vlastně se mi i líbí.
Jasně, stačil by pásek papíru který se roztrhne...
A potom už bych klidně nosila paličky v pouzdře. Klidně si ho i vyrobím. Ale pokud nemusím, nosím ten od výrobce! :wink:

Jinak myslím že ty paličky které mám doma a dala jsem je stranou kvůli rozdílnému zvuku - bys zcela určitě poznala - pokud bys s nimi nehrála na koncertu ale doma v klidu třeba cvičila techniku hry piano! :-)
Když se mi podaří, tak to natočím na video.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

No popravdě doma poměrně potichu na cvičítku cvičím... a nějaký rozdíl ve zvuku paliček neslyším.... spíš tak maximálně v rozdílu síly úderu levou a pravou.... ale přesně proto aby to tak nebylo, to cvičím;)

Kolega R-stick, jakožto výrobce paliček, samozřejmě o tom píše, to vím..... nicméně a popravdě: přijde mi že na to jdete (on i ty) poměrně zbytečně vědecky)...... nic ve zlým, alespoň je vidět zápal pro věc, no mýma očima a po zkušenostech mi to trošku přijde jako plýtvání energií na maličkost........ spíš bych se věnovala podstatnějším věcem. Ale to je můj osobní názor :? :wink:

Na věcech na poličce jasně že nic není.... přišlo mi to úsměvné.... takové roztomilé..... ale v poho :wink: :)

paličky mám ve futrálu přesně jak píšeš, jen je tam nestrkám po párech, ale vezmu jich vždy hrst (10-12 kousků)...... ono na koncertě něco rozbiju, něco rozdám....... spíš mám v jedné kapse futrálu klasické paličky, v jiné filcovky a v další špejle... tak abych dle potřeby během skladby stíhala nahmátnout a hrát. :idea: :wink:
Ono na podiu je to o moc jinačí než ve škole nebo ve zkušebně......... :twisted: :wink:
Windy

Příspěvek od Windy »

pokusila jsem se nahrát ten zvuk paliček...
není to slyšet zdaleka tak hodně jako na bubínku, ale udělala jsem to schválně proto, aby bylo jasné, že ťukám stejnou rukou, na stejný kousek dřeva.

http://www.youtube.com/watch?v=ViPqvFemaQ0
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Windy píše: není to slyšet zdaleka tak hodně jako na bubínku
Ne spíš naopak? Bubínek je hlasitější než stůl, tak bych čekal, že bude o to míň slyšet palička.
Jinak při cvičení na padu mi ty rozdíly taky občas vadí, protože když se snažím hrát co nejvyrovnaněji a stejně to zní jinak, tak to není nic moc.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“