Napodobenina Les Paul od GIBSONA?
Pravidla fóra
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Re: Napodobenina Les Paul od GIBSONA?
a dá sa tam objednat, aby to hrálo jak Gibson ?
otázka za 10 bludišťáků
já ti položím podobnou, jak hraje gibson?
specifikuj mi to. Podle mě hraje každý jinak kus co kus...
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
tak pokud ti musím vysvětlovat, jak hraje např. LP Standard s klasikou 498T-490R, tak to potom asi nemá moc smysl řešit...
hrál jsem na několik variant LP (různých cenových kategorií) s výše zmíněnou kombinací snímačů. A hrálo každé trochu jinak. Takže otázka typu jak hraje gibson = tak jaké kusy stromů zrovna mají na skladě
a odkážu se znova na názor z videa crimson guitars, které už jsem tu postoval.
https://www.youtube.com/watch?v=Cv31uv0 ... page#t=678Pod toto 11:18 tvrzení o Gibson a jiných velkých firmách, v jednom z posledních videí Crimson Guitars, bych se podepsal a každý by se nad ním měl zamyslet!
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Hoši, nač hned ta zloba. Tahle kombinace vždy hraje PODOBNÉ, ale zas ne úplně STEJNĚ, to je jasné a X krát ověřené...Já nikdy neměl 2 stejné kytary (zvukově) a to mám všechny už jen od těch 2 firem...
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Gitaros: Další Vintage na bazaru, věděl jsem, že tam je, ale nedařilo se mi ji předtím dohledat.
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... =25&order=
Ale záleží, jak bys to měl daleko, je ze Slovenska.
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... =25&order=
Ale záleží, jak bys to měl daleko, je ze Slovenska.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
To bych se musel zeptat. Nevyznám se v LP, ale mám dojem, že je to nějaký custom model vyššího věku.Kinx píše:epi made in usa za sedmicku? co to je zac?Tohle bych zase netvrdil. Brácha koupil za 7 tisíc Epi z bazaru made in USA a solidní kytara...
- Yorkee
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/york
- Kontaktovat uživatele:
Souhlasím s Mastrem. Pokud jsem hrál na origo Gibsonky, vždy hrály podobně, nikdy stejně. Takže asi co kus, to jinej strom
Na šikmoočka je tu averze, ale buďme upřímní, co se tam nevyrábí ? Hrál jsem na fake LP a docela jsem valil oči jak Bártoš Simsnú. Faktem je, že se to dá pořídit do 10 klacků a našinec musí mít připraveno dalších 5 na upgrade: nulťák, kobylka, snímače. A je to samozřejmě o riziku, protože nevíš co ti přijde...ale jak se říká, Jericho nezná riziko..a kdo má rád adrenalin, tak do toho. A jak říká Mastr, ten vzhled si můžeš navrhnout jak chceš. A mám dojem, že zde zmiňovaný Fokusky vznikají též u šikmooček
Neřeším co kdo má na hlavě kytárky, ale jak to hraje...ó Velebnosti, co už jsem viděl Diamantek se známým kosočtvercem 
Kytary: Ereley "Abigail" Jurča Guitars, B.C.Rich Warlock, Gibson LP Standard 50´s, Jackson Kelly X Series KEXQ
Aparáty: ESH Amps RAPTOR III
Boxy: ESH GX412-280HX
Efekty: TC Electronic G System, vysílačka Line 6 G30 Relay, Volume/Expression pedal Dunlop Mini...
Mikrofon: Lewitt MTP540, Senheiser E906
Aparáty: ESH Amps RAPTOR III
Boxy: ESH GX412-280HX
Efekty: TC Electronic G System, vysílačka Line 6 G30 Relay, Volume/Expression pedal Dunlop Mini...
Mikrofon: Lewitt MTP540, Senheiser E906
Neházel bych všechny "šikmoočka" do jednoho pytle. Třeba Vintage vyrábí značnou část svých kytar ve Vietnamu a kvalitativně jsou ve svojí cenové kategorii u špice. Fokus taky.
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
Vintage VS6
Blackstar HT1
- jeleniste
Vono, mezi náma, co se dneska nevyrábí v Asii? Auta, hadry, elektronika... Jsou to holt kluci šikovný. Jako nemyslim si, že to hraje roli, jestli to udělá amík, nebo nějakej rákosník. Roli hraje, jestli to udělá šikula, nebo nemehlo. Nevim o tom, že by bylo prokázaný, že na jedno kontinentě je těch nemehel víc.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
na druhou stranu proc bych si kupoval fake gibson LP za 13-15 (do toho pocitam i cenu jiz zminenych nutnych upgradu snimacu, mechanik a kobyly), kdyz si za tu cenu muzu pohodlne vybrat slusny kus studia ci studia faded? kvuli hezci lemovce na cinanovi?
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
pro některé je asi pocit, že s tím kapitalistickým xindlem vy**bali k nezaplaceníKinx píše:na druhou stranu proc bych si kupoval fake gibson LP za 13-15 (do toho pocitam i cenu jiz zminenych nutnych upgradu snimacu, mechanik a kobyly), kdyz si za tu cenu muzu pohodlne vybrat slusny kus studia ci studia faded? kvuli hezci lemovce na cinanovi?
kvuli verejnemu mineni 
jak je videt Gibson (Boogie, Martin atd), byt klidne "originalni", vnimana kvalita zvuku jde exponencialne nahoru a je uplne fuk ze to muze byt totalni nesmysl, funguje to dokonale
jak je videt Gibson (Boogie, Martin atd), byt klidne "originalni", vnimana kvalita zvuku jde exponencialne nahoru a je uplne fuk ze to muze byt totalni nesmysl, funguje to dokonale
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Tak co se třeba mě týče hw jsem nechal - kobyla a strunník jsou to samé co epi a je to dostačující. Ladící kolíky nejsou búhvíjaké, ale taky v celku drží. Měnil jsem jen elektroniku a ty původní bláta za EMG což mě bazarově vyšlo na dvojku. takže celkově cca 9500 + 300 přebroušení pražců a seřízení a nevím kde za 9800 seženeš kytaru, kterou si můžeš sám "spolunavrhnout" s ebenovým hmatníkem, EMG a ještě kufrem. Značku gibson na ni stejně nemám takže je mi to u zadku. Je to prostě čistě bílý custom s kapelní grafikou a abalonovým inlayem a jsem happy.
no je to zvlastni, Epi LP z USA jsem jeste nevidel.del píše:To bych se musel zeptat. Nevyznám se v LP, ale mám dojem, že je to nějaký custom model vyššího věku.Kinx píše:epi made in usa za sedmicku? co to je zac?Tohle bych zase netvrdil. Brácha koupil za 7 tisíc Epi z bazaru made in USA a solidní kytara...
Ja videl s visackou Custom shop USA, ale vyroba stejne Samick Korea.
Nemuzu si pomoct, pro zacatecnika je Epiphone Special II skvela vec, viz vedlejsi tema. Sice je to LP jen z velke dalky, ale hraje, drzi, dohmat ok, rve jak tur.
Nemuzu si pomoct, pro zacatecnika je Epiphone Special II skvela vec, viz vedlejsi tema. Sice je to LP jen z velke dalky, ale hraje, drzi, dohmat ok, rve jak tur.
ja si furt stojim za tim, ze za stejny penize jde vybrat lepsi kytara. ano, uz jsem taky videl skvely kousek Epi SG G310, ale to byl jeden z hromady opravdu blbych kytar.
-
honzick_guitarman
Kinx píše:
no je to zvlastni, Epi LP z USA jsem jeste nevidel.
epiphone LP z USA je většinou řada elitist... některé údajně doopravdy výroba usa, většina japan, ale k nám dováženy z usa... měl jsem čest jen se dvěma staršími kousky, takže zda-li se dělají i v současnosti, netuším (ale hodně pochybuju...) ale to jen tak naokraj:-)
o Elitist vim, ale to je prave japonsko - navic jich tu je opravdu malo, pokud vubec nejaka 
-
honzick_guitarman
to je asi tak jako když moje přítelkyně baskytaristka má spectora dovezenýho z usa, ale vyrobenýho v čr:-) jinak dva kousky elitist epiny má jeden můj dobrý známý, takže jich tady snad bude i povícero... pocitově mi ale hodně přišla jako epina LP limited edition z 96 roku vyrobená u nás v hořovicích kterou jsem kdysi vlastnil:-) ale ke srovnání už dojít nemohlo:-)