Napodobenina Les Paul od GIBSONA?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Re: Napodobenina Les Paul od GIBSONA?

Příspěvek od bubucci »

a dá sa tam objednat, aby to hrálo jak Gibson ?
Mastr

Příspěvek od Mastr »

otázka za 10 bludišťáků :D já ti položím podobnou, jak hraje gibson? :D specifikuj mi to. Podle mě hraje každý jinak kus co kus...
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

tak pokud ti musím vysvětlovat, jak hraje např. LP Standard s klasikou 498T-490R, tak to potom asi nemá moc smysl řešit...
Mastr

Příspěvek od Mastr »

hrál jsem na několik variant LP (různých cenových kategorií) s výše zmíněnou kombinací snímačů. A hrálo každé trochu jinak. Takže otázka typu jak hraje gibson = tak jaké kusy stromů zrovna mají na skladě :) a odkážu se znova na názor z videa crimson guitars, které už jsem tu postoval.
Pod toto 11:18 tvrzení o Gibson a jiných velkých firmách, v jednom z posledních videí Crimson Guitars, bych se podepsal a každý by se nad ním měl zamyslet!
https://www.youtube.com/watch?v=Cv31uv0 ... page#t=678
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
grock

Příspěvek od grock »

Hoši, nač hned ta zloba. Tahle kombinace vždy hraje PODOBNÉ, ale zas ne úplně STEJNĚ, to je jasné a X krát ověřené...Já nikdy neměl 2 stejné kytary (zvukově) a to mám všechny už jen od těch 2 firem...
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Gitaros: Další Vintage na bazaru, věděl jsem, že tam je, ale nedařilo se mi ji předtím dohledat.

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... =25&order=

Ale záleží, jak bys to měl daleko, je ze Slovenska.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
del

Příspěvek od del »

Kinx píše:
Tohle bych zase netvrdil. Brácha koupil za 7 tisíc Epi z bazaru made in USA a solidní kytara...
epi made in usa za sedmicku? co to je zac?
To bych se musel zeptat. Nevyznám se v LP, ale mám dojem, že je to nějaký custom model vyššího věku.
Yorkee
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/york
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yorkee »

Souhlasím s Mastrem. Pokud jsem hrál na origo Gibsonky, vždy hrály podobně, nikdy stejně. Takže asi co kus, to jinej strom :D Na šikmoočka je tu averze, ale buďme upřímní, co se tam nevyrábí ? Hrál jsem na fake LP a docela jsem valil oči jak Bártoš Simsnú. Faktem je, že se to dá pořídit do 10 klacků a našinec musí mít připraveno dalších 5 na upgrade: nulťák, kobylka, snímače. A je to samozřejmě o riziku, protože nevíš co ti přijde...ale jak se říká, Jericho nezná riziko..a kdo má rád adrenalin, tak do toho. A jak říká Mastr, ten vzhled si můžeš navrhnout jak chceš. A mám dojem, že zde zmiňovaný Fokusky vznikají též u šikmooček :shock: Neřeším co kdo má na hlavě kytárky, ale jak to hraje...ó Velebnosti, co už jsem viděl Diamantek se známým kosočtvercem :D
Kytary: Ereley "Abigail" Jurča Guitars, B.C.Rich Warlock, Gibson LP Standard 50´s, Jackson Kelly X Series KEXQ
Aparáty: ESH Amps RAPTOR III
Boxy: ESH GX412-280HX
Efekty: TC Electronic G System, vysílačka Line 6 G30 Relay, Volume/Expression pedal Dunlop Mini...
Mikrofon: Lewitt MTP540, Senheiser E906
torchie!

Příspěvek od torchie! »

Neházel bych všechny "šikmoočka" do jednoho pytle. Třeba Vintage vyrábí značnou část svých kytar ve Vietnamu a kvalitativně jsou ve svojí cenové kategorii u špice. Fokus taky.
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Vono, mezi náma, co se dneska nevyrábí v Asii? Auta, hadry, elektronika... Jsou to holt kluci šikovný. Jako nemyslim si, že to hraje roli, jestli to udělá amík, nebo nějakej rákosník. Roli hraje, jestli to udělá šikula, nebo nemehlo. Nevim o tom, že by bylo prokázaný, že na jedno kontinentě je těch nemehel víc.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

na druhou stranu proc bych si kupoval fake gibson LP za 13-15 (do toho pocitam i cenu jiz zminenych nutnych upgradu snimacu, mechanik a kobyly), kdyz si za tu cenu muzu pohodlne vybrat slusny kus studia ci studia faded? kvuli hezci lemovce na cinanovi?
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Kinx píše:na druhou stranu proc bych si kupoval fake gibson LP za 13-15 (do toho pocitam i cenu jiz zminenych nutnych upgradu snimacu, mechanik a kobyly), kdyz si za tu cenu muzu pohodlne vybrat slusny kus studia ci studia faded? kvuli hezci lemovce na cinanovi?
pro některé je asi pocit, že s tím kapitalistickým xindlem vy**bali k nezaplacení :D
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

kvuli verejnemu mineni ;)
jak je videt Gibson (Boogie, Martin atd), byt klidne "originalni", vnimana kvalita zvuku jde exponencialne nahoru a je uplne fuk ze to muze byt totalni nesmysl, funguje to dokonale :)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Tak co se třeba mě týče hw jsem nechal - kobyla a strunník jsou to samé co epi a je to dostačující. Ladící kolíky nejsou búhvíjaké, ale taky v celku drží. Měnil jsem jen elektroniku a ty původní bláta za EMG což mě bazarově vyšlo na dvojku. takže celkově cca 9500 + 300 přebroušení pražců a seřízení a nevím kde za 9800 seženeš kytaru, kterou si můžeš sám "spolunavrhnout" s ebenovým hmatníkem, EMG a ještě kufrem. Značku gibson na ni stejně nemám takže je mi to u zadku. Je to prostě čistě bílý custom s kapelní grafikou a abalonovým inlayem a jsem happy.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

del píše:
Kinx píše:
Tohle bych zase netvrdil. Brácha koupil za 7 tisíc Epi z bazaru made in USA a solidní kytara...
epi made in usa za sedmicku? co to je zac?
To bych se musel zeptat. Nevyznám se v LP, ale mám dojem, že je to nějaký custom model vyššího věku.
no je to zvlastni, Epi LP z USA jsem jeste nevidel.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Ja videl s visackou Custom shop USA, ale vyroba stejne Samick Korea.
Nemuzu si pomoct, pro zacatecnika je Epiphone Special II skvela vec, viz vedlejsi tema. Sice je to LP jen z velke dalky, ale hraje, drzi, dohmat ok, rve jak tur.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja si furt stojim za tim, ze za stejny penize jde vybrat lepsi kytara. ano, uz jsem taky videl skvely kousek Epi SG G310, ale to byl jeden z hromady opravdu blbych kytar.
honzick_guitarman

Příspěvek od honzick_guitarman »

Kinx píše:
no je to zvlastni, Epi LP z USA jsem jeste nevidel.

epiphone LP z USA je většinou řada elitist... některé údajně doopravdy výroba usa, většina japan, ale k nám dováženy z usa... měl jsem čest jen se dvěma staršími kousky, takže zda-li se dělají i v současnosti, netuším (ale hodně pochybuju...) ale to jen tak naokraj:-)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

o Elitist vim, ale to je prave japonsko - navic jich tu je opravdu malo, pokud vubec nejaka :)
honzick_guitarman

Příspěvek od honzick_guitarman »

to je asi tak jako když moje přítelkyně baskytaristka má spectora dovezenýho z usa, ale vyrobenýho v čr:-) jinak dva kousky elitist epiny má jeden můj dobrý známý, takže jich tady snad bude i povícero... pocitově mi ale hodně přišla jako epina LP limited edition z 96 roku vyrobená u nás v hořovicích kterou jsem kdysi vlastnil:-) ale ke srovnání už dojít nemohlo:-)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“