Furch vaše poznatky a názory

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
tom.blaza

Re: Furch vaše poznatky a názory

Příspěvek od tom.blaza »

Zduŕ
Prispeju do mlyna se svoji zkusenosti...
Vybiral jsem Furcha tusim ze to je OM neco.. Kopie Martinky 18 tusim ??(Bluegrass vintage)
u Huml music v Praze...
Vystavenej kus me zklamal, a uz jsem se chystal ho vratit na zed a odejit
ale priskocil pan prodavac ( pan Huml byl za kasou ;))
a prinesl z utrob skladu dalsi kus... jakej rozdil!!
Zvukove diametralne odlisny..
Mam ho doma, s kufrem a pak i s Fismanem nainstalovanym od Humlů

Takže : zkoušet, zkoušet a ptát se jestli neni ještě
nějakej vydařenej kus pod pultem ...;( českomoravská klasika..

Tomas
pbla4024

Příspěvek od pbla4024 »

To bude OM-32. Neměla ta vystavená na zakázku ebenový hmatník a širší krk?
tom.blaza

Příspěvek od tom.blaza »

pbla4024 píše:To bude OM-32. Neměla ta vystavená na zakázku ebenový hmatník a širší krk?
jojo OM-32 to je :wink: já mam na ta označení děsnou paměť...
aly byly to oba stejné kusy, palisandr hmatník, 43mm.....
jorix

Příspěvek od jorix »

Ahoj,

tak se podělím, mám doma tu novinku D 21 SO. Zvuk se samozřejmě popisuje těžko, ale moje představa byla smrk + palisandr, hraju spíš country, bluegrass (teda snahu o něj :-), více méně trsátkem, občas nějakej něžnej folk :-), taková klasika pro radost. Jenže nejlevnější od Furcha je v téhle kombinaci D22SR, což je někde kolem 26K. Takže jsem se smířil s D20CM (cedr + mahagon), což je sice úplně něco jinýho, ale za ty peníze (13K) mi přišla výrazně kvalitnější, zvukově pestřejší a dynamičtější, než konkurence v materiálu SR. D20 hraje výborně středy, měl jsem v ruce za poslední rok asi 5-6 ks a každej byl trochu jinej, dva mi přišli na můj vkus "to ono" co do středů, silnějších basů, ale se slabšími výškami (což mi nevadilo). Poslední kousek měl krásný znělý a čitelný vejšky, ale velmi rychlej útlum hlubokejch alikvotů v basech, což mi nesedělo. To jen pro zajímavost, sedm lidí, sedm chutí :-)

Pak jsem ale vzal do ruky D21SO a byl jsem velmi mile překvapenej! Zvukově mi přijde blíž kombinaci smrk palisandr, jen ten zvuk není tak plnej a řekl bych stoprocentně to ono (ale srovnával jsem s D34 :-). D21 není tak hlasitá, jako D20CM, ale tóny jsou čitelnější (asi hlavně díky tomu smrku), basy maj krásnej pomalej dozvuk, středy jsou plný, ale nevyčníaj tolik jako u D20, myslím vcelku čitelný jednotlivý tóny a vejšky zvonivý. Čili hezky vyvážená kytara s plnym zvukem, celkem i dost hlasitá, halsitější než třeba Martin D28 (neplést ale s HD28!), řekl bych o level výš, než ta D20CM. Zvuk je čitelnější, jemnější, podle mě zase o kousek kultivovanější, učesanější, uhlazenější.

Takže za mě povedenej mezičlánek mezi CM a SR od Furcha za 18K (bohužel jen gag-bag), zvukově za mě opravdu někde uprostřed mezi CM a SR co do kvality a barvy, byl jsem velmi příjemně překvapen, no mám ji doma :-)

Jinak zpracování tradičně super, přístup a péče pana Humla stabilně 1*, takže pokud o ní uvažujete, určitě zkuste a uvidíte sami!
tom.blaza

Příspěvek od tom.blaza »

Kdo chcete slyšet Furch "dreada" jak zni i jak na sucho tak ve studiu najdete si na Youtube
Madarskyho kytaristu -Miki Birta

Hraje na Furcha.. jen to nema moc v tagu, tak ho moc pri vyhledavani na Furcha nenajdete myslim..
Navic na nej hraje nalevo. a obcas ladi komplet do kvarty vsechny struny od D(bass)
Proto ty silene prstoklady...;)
Je proste vybornej...;) no ne ??
T.
pbla4024

Příspěvek od pbla4024 »

Tohle je taky prima inzerát :-)
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum
Prý cena se pohybuje přes 30,000 :-D
Naposledy upravil(a) pbla4024 dne 6.09.2013 13:15, celkem upraveno 1 x.
gembec

Příspěvek od gembec »

kolko stoji normalne? neorientujem sa v tychto cenach.
pbla4024

Příspěvek od pbla4024 »

Nová OM-32 25,000.
jastud

Příspěvek od jastud »

pbla4024 píše:Nová OM-32 25,000.
Kde ji mají za tak hezkou cenu?
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
pbla4024

Příspěvek od pbla4024 »

U Humla
prenoska

Příspěvek od prenoska »

tak jsem následoval jorixe a koupil furch D21SO a s kytarou jsem spokojený, měl jsem trochu obavy z toho ovangkolu, ale zvuk má podle mě opravdu blíž k palisandru, je takový barevný, je radost na ní hrát, byl jsem mile překvapený z toho, jak měla z výroby seřízený dohmat a přitom nikde nic nedrnčí, má trochu slabší krk, než má moje předchozí kytara, ale drží se dobře, taky jsem ocenil šírší hmatník, nevěřil bych že dva milimetry budou znát, ale můj pocit je, že se moje silnější prsty na hmatník lépe poskládají a netlumí sousední struny, prostě mám s kytary celkově dobrý dojem
crespi

Příspěvek od crespi »

Ahojte,

neviete nahodou, ako zistit priblizny rok vyroby a zakladne informacie podla modelu gitary?

Nasiel som na inzerate starsi model Furch, konkretne Z-61-8 a neviem k nej nic najst. :?

Je to lavacka gitara s hlavou na sposob superstratu.

Dekuju
Přílohy
furch2.jpg
furch.jpg
DCZ

Příspěvek od DCZ »

Pokud to je rounback, tak podle tvaru hlavy bych to odhadl max. do roku 1994.
crespi

Příspěvek od crespi »

DCZ píše:Pokud to je rounback, tak podle tvaru hlavy bych to odhadl max. do roku 1994.
Diky,

ano, ide o round back. O taku staru gitaru teda zaujem nemam a musel by som kvoli nej dost daleko cestovat (len osobny odber) a to sa mi neoplati. Predavajuci sa do gitar nevyzna a nema k nej ziadne info.

Ponukana cena je inac 60 eur.
jastud

Příspěvek od jastud »

60 eur? To asi nebude pravda.
DCZ

Příspěvek od DCZ »

V té době byly kytary dle typu Ovation celkem v módě, stavěl to tady kde kdo. Akusticky to ani nijak závratně nehrálo, přes aparát byl zvuk přijatelný. Ovšem i elektronika a piezo snímače používané v té době se s dnešními systémy Fishman nebo LR Baggs nedají srovnávat. Bylo to takové home-made experimentování. Pokud chceš kytaru na běžné akustická hraní, tak bych tuto rozhodně nedoporučil.
crespi

Příspěvek od crespi »

jastud píše:60 eur? To asi nebude pravda.
Vela, malo?

http://hudba.bazos.sk/inzerat/31501111/ ... lavaka.php
crespi

Příspěvek od crespi »

DCZ píše:V té době byly kytary dle typu Ovation celkem v módě, stavěl to tady kde kdo. Akusticky to ani nijak závratně nehrálo, přes aparát byl zvuk přijatelný. Ovšem i elektronika a piezo snímače používané v té době se s dnešními systémy Fishman nebo LR Baggs nedají srovnávat. Bylo to takové home-made experimentování. Pokud chceš kytaru na běžné akustická hraní, tak bych tuto rozhodně nedoporučil.
Diky moc. Skor na hranie „na sucho“ a pripadne ju zobrat na chatu a nebat sa, ze sa jej nieco stane.
jastud

Příspěvek od jastud »

crespi píše:
jastud píše:60 eur? To asi nebude pravda.
Vela, malo?
http://hudba.bazos.sk/inzerat/31501111/ ... lavaka.php
Furch byť starý s nějakou prastarou elektronikou za 60euro mi připadá jako velice nízká cena.
crespi

Příspěvek od crespi »

Mne sa ta cena zda takisto byt viac ako dobra.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“