Ahoj,
tak se podělím, mám doma tu novinku D 21 SO. Zvuk se samozřejmě popisuje těžko, ale moje představa byla smrk + palisandr, hraju spíš country, bluegrass (teda snahu o něj

, více méně trsátkem, občas nějakej něžnej folk

, taková klasika pro radost. Jenže nejlevnější od Furcha je v téhle kombinaci D22SR, což je někde kolem 26K. Takže jsem se smířil s D20CM (cedr + mahagon), což je sice úplně něco jinýho, ale za ty peníze (13K) mi přišla výrazně kvalitnější, zvukově pestřejší a dynamičtější, než konkurence v materiálu SR. D20 hraje výborně středy, měl jsem v ruce za poslední rok asi 5-6 ks a každej byl trochu jinej, dva mi přišli na můj vkus "to ono" co do středů, silnějších basů, ale se slabšími výškami (což mi nevadilo). Poslední kousek měl krásný znělý a čitelný vejšky, ale velmi rychlej útlum hlubokejch alikvotů v basech, což mi nesedělo. To jen pro zajímavost, sedm lidí, sedm chutí
Pak jsem ale vzal do ruky D21SO a byl jsem velmi mile překvapenej! Zvukově mi přijde blíž kombinaci smrk palisandr, jen ten zvuk není tak plnej a řekl bych stoprocentně to ono (ale srovnával jsem s D34

. D21 není tak hlasitá, jako D20CM, ale tóny jsou čitelnější (asi hlavně díky tomu smrku), basy maj krásnej pomalej dozvuk, středy jsou plný, ale nevyčníaj tolik jako u D20, myslím vcelku čitelný jednotlivý tóny a vejšky zvonivý. Čili hezky vyvážená kytara s plnym zvukem, celkem i dost hlasitá, halsitější než třeba Martin D28 (neplést ale s HD28!), řekl bych o level výš, než ta D20CM. Zvuk je čitelnější, jemnější, podle mě zase o kousek kultivovanější, učesanější, uhlazenější.
Takže za mě povedenej mezičlánek mezi CM a SR od Furcha za 18K (bohužel jen gag-bag), zvukově za mě opravdu někde uprostřed mezi CM a SR co do kvality a barvy, byl jsem velmi příjemně překvapen, no mám ji doma
Jinak zpracování tradičně super, přístup a péče pana Humla stabilně 1*, takže pokud o ní uvažujete, určitě zkuste a uvidíte sami!