Pravdu máš.ZH6 píše:Ale tím je asi myšlena zásuvka, co
WAH-WAH
Pravidla fóra
Re: WAH-WAH
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
JJ, děti, učte se ingliš, nebudete tápat, jak napájet efekt
.
Tak jo, tátoHendrek píše:JJ, děti, učte se ingliš, nebudete tápat, jak napájet efekt.
Hodí se Dunlop GCB95 Crybaby na Hendrixe?
Proč bys házel na Hendrixe kvákadlo?
Hodí
Hodí
Jak jsem tak přemýšlel, dospěl jsem k VOX 847-A. Je lepší než Dunlop Crybaby GCB95?
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
To se tu už několikrát řešilo, pohledejTruhlin píše:Jak jsem tak přemýšlel, dospěl jsem k VOX 847-A. Je lepší než Dunlop Crybaby GCB95?
Jo, sorráč... DíkyMcKozias píše:To se tu už několikrát řešilo, pohledejTruhlin píše:Jak jsem tak přemýšlel, dospěl jsem k VOX 847-A. Je lepší než Dunlop Crybaby GCB95?
Ahoj, chtěl bych se zeptat. Mám wah wah pedal VOX V847 - A pokaždé když ho zapnu ozve se takové dost hlasité cvaknutí (když mám k tomu ještě zapnutý delay, tak se opakuje). Je to normální, nebo to může být nějaká vada? A co by se s tím popřípadě dalo udělat, dík.
Nic proti, ale tenhle pedál má tady svoje téma - kytarove-efekty/wah-wah-vox-v847-t11059.html 
Když nicproti, tak odpovím.
Je to normální. A nejen u tohoto efektu, ale u spousty. Nic bych s tím nedělal.ZH6 píše:Mám wah wah pedal VOX V847 - A pokaždé když ho zapnu ozve se takové dost hlasité cvaknutí (když mám k tomu ještě zapnutý delay, tak se opakuje). Je to normální, nebo to může být nějaká vada? A co by se s tím popřípadě dalo udělat, dík.
| Cruel YT | Cruel sptf
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj. Mám problém s tím, že když z wahem pustím fuzz, moc to nekváká.. Dočetl jsem se, že to řeší hodně lidí, ale jak, z toho moudrý nejsem.. Někdo dělal něco s bufferem nebo tb, jiný tm zase měnil rezistory atd atd.. Prostě pokud je to nějak lehce řešitelné, nemám problém tam něco vyměnit, přidat, ale potřebuji vědět co.. Nechci to celé rozvrtat.. Nějaké nápady?:)
Zdar, a zkoušel jsi zapojit WAH až za fuzz? Zkus 
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Jistě že zkoušel
ale ten zvuk je šílený, jakože technicky to funguje ale zní to na pytel 
Přidat ovladač (dovnitř otočný trimr třeba) pro nastavení vyšší výstupní úrovně "zfuzzovaného" signálu?
Ještě mě napadlo, jestli jsou vstupy a výstupy těch všech efektů důsledně stejnosměrně odděleny kondenzátory. Když je např. na výstupu Wah(u) nějaká ss úroveň - stačí pár mV, může posunout pracovní bod následující krabičky (třeba toho fuzzu) a pak se to může chovat různě a nepředvídatelně. Zkus si změřit ss napětí na výstupu Wah(u), měla by tam být čistá nula bez nějakých mV. Jestli to tak není vlož do cesty signálu kondenzátor takové kapacity, aby Ti neutlumoval nízké kmitočty. Obecně by každý vstup jakéhokoliv efektu měl začínat kondenzátorem a na výstupu by měl být kond taky. Pak by nedocházelo k tomu, že by si spolu krabičky "nerozuměly".
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Jasný, mrknu na to 
Jde o to, že wah před fuzzem jakoby nezabírá, skoro nejde poznat, že vůbec kvákám.. U big muffa to je trošku lepší, je to hodnější efekt.. Četl jsem někde něco o bufferu, mezi wah a fuzz.. Nebo pár drobných úprav, které by zvětšily sweep u wahu a ten by lépe "zabíral" na fuzz. Mohlo by to fungovat, netušíte?
Jde o to, že wah před fuzzem jakoby nezabírá, skoro nejde poznat, že vůbec kvákám.. U big muffa to je trošku lepší, je to hodnější efekt.. Četl jsem někde něco o bufferu, mezi wah a fuzz.. Nebo pár drobných úprav, které by zvětšily sweep u wahu a ten by lépe "zabíral" na fuzz. Mohlo by to fungovat, netušíte?
Zdravím, nedělá tu někdo náhodou servis/údržbu wah-wah pedálů? Po delší době jsem vytáhnul ze šuplíku CryBaby 535Q a mám dojem, že by si to zasloužilo omrknout někým, kdo tomu rozumí. ( Tedy za žádnou cenu mnou
) Když dám šlapku do jakkékoliv pozice a pohnu s ní dolů, tak je tam asi centimetr skok a pak teprve začne klást odpor. Taky se mi zdá že až moc šumí a na clean kanál hrozně bere signál, ale nevím jestli to není normální. Kdyby někdo věděl, tak dejte vědět, díky 
- yeeshkul
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
McKozias: Wah přestává fungovat pořádně, když ho připojíš před fuzz s malým vstupním odporem - Fuzz Face, Tonebender, atd. Malý vstupní odpor signál z wahu táhne do země a wah ztrácí dech a někdy i osciluje - proto se na výstup wahu dává buffer, ten má obrovský vstupní odpor.
Problém je, že když použiješ buffer samostatně mezi wahem a fuzzem (např. když tam strčíš nějaký bossácký efekt - ty mají v sobě buffer permanentně i když jsou vypnuté), bude zvuk samotného fuzzu stát za houby - buffer ho hrozně nabrousí. Proto se dává buffer přímo do wahu, aby se zapínal jen dohromady s wahem.
Můžeš to vyzkoušet takhle - dej si mezi wah a fuzz bossácký efekt, nech ho vypnutý a zapni jen wah a fuzz. Mělo by to hrát líp. Pak můžeš dát např. ten wah a boss do smyčky a připojovat to společně sešlápnutím smyčkové krabičky.
Problém je, že když použiješ buffer samostatně mezi wahem a fuzzem (např. když tam strčíš nějaký bossácký efekt - ty mají v sobě buffer permanentně i když jsou vypnuté), bude zvuk samotného fuzzu stát za houby - buffer ho hrozně nabrousí. Proto se dává buffer přímo do wahu, aby se zapínal jen dohromady s wahem.
Můžeš to vyzkoušet takhle - dej si mezi wah a fuzz bossácký efekt, nech ho vypnutý a zapni jen wah a fuzz. Mělo by to hrát líp. Pak můžeš dát např. ten wah a boss do smyčky a připojovat to společně sešlápnutím smyčkové krabičky.
Diamantka - uni-vibe - treble booster - kvákadlo - VOX AC15.
web: http://www.electronicorange.cz, kapela: http://www.vejfuk.cz
web: http://www.electronicorange.cz, kapela: http://www.vejfuk.cz
přehled mini wahu na usetreni mista na PB - http://tonereport.com/blogs/tone-tips/5 ... your-board
jeste jim z toho vypadl cerstvy Mooer

PS: jeste jeden promo dodatek

jeste jim z toho vypadl cerstvy Mooer

PS: jeste jeden promo dodatek

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋