Aktivní vs. Pasivní snímače
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Aktivní vs. Pasivní snímače
Ono ani není třeba řešit jiný aparát. Už jiná hlasitost psychologicky strašně moc ovlivňuje vnímání zvuku.
Navíc že většina kytaristů moc nemusí čistý zvuk aktivů neznamená, že je objektivně horší a platí to pro všechny.
Navíc že většina kytaristů moc nemusí čistý zvuk aktivů neznamená, že je objektivně horší a platí to pro všechny.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
K tomu aparátu... nevím proč ale na kombech co mám v podpisu má ten aktiv dokonale čistý zvuk bez crunche, ale když sem ji vezl kytaráři a zapojil ji do svého zkoušecího komba (tuším že roland) tak ten čistý zvuk nakresloval, i na malou hlasitoust.. 
Navíc ho ještě zhodnotil jako chemické plastové nic a že by si ho do kytary nikdy nedal. Ale to je zase věc názoru
Navíc ho ještě zhodnotil jako chemické plastové nic a že by si ho do kytary nikdy nedal. Ale to je zase věc názoru
Kytary: EPIPHONE LES PAUL BLACK BEAUTY (korea), FOKUS Les Paul (EMG 81 - bridge) AXL HEADLINER
CORT AD810 CREMONA 1971 Dreadnought vlastní výroby
Kombo: PEAVEY BANDIT 112l TRANSTUBE, Crate Flexwave 15w
Krabička: Marshall Jackhammer, Fab Metal Distortion, NuX - Time Core Delay
MULTIEFEKT: KORG AX1500G
http://bandzone.cz/morfetamin
http://bandzone.cz/astaroth
Věř Svému uchu.
- Alternátor
Já ti nevím, plno lidí tu třeba nadává na keramiky, že maj sterilní chemickej zvuk. No a mně se ještě z žádnýho jinýho snímače nelíbil clean zvuk víc, jak z Gibson 496R. Sice tlustej a poměrně mohutnej zvuk, ale zároveň průzračnej. Je to fakt o tom, co ti jak sedne. A je to i o kytaře a aparátu. Nejen o snímači.novic píše: Navíc ho ještě zhodnotil jako chemické plastové nic a že by si ho do kytary nikdy nedal. Ale to je zase věc názoru
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
No mě šlo hlavně o to: ... obě kytary jsou les paul a jedna má u kobylky snímač Gibson (akorát nevím jaký protože jsem ji dostal z druhé ruky a nebylo mi řečeno že tam bylo něco měněno, na to až později přišel kytarář když sem je dával voskovat). a ten gibson má sice pěkný clean ale takový splývavý na větší hlasitosti a s celou kapelou maliko zaniká, kdežto na tom druhém paulovi to EMG zní o dost více čistě a konkrétněji a taky hlasitěji... 
Kytary: EPIPHONE LES PAUL BLACK BEAUTY (korea), FOKUS Les Paul (EMG 81 - bridge) AXL HEADLINER
- irry
- Bandzone: irry
- Kontaktovat uživatele:
aktivní nebo pasivní snímače?
Kluci rozhoduju se jaký snímače pořídit do kytary.Jestli aktiv nebo pasiv.Spíš bych se asi přikláněl k těm pasivním a to SD sh-4 nebo sh-6 kobylka a k tomu sh-2 ke krku.Z těch aktivních asi EMG 81 a 85.Právě že s aktivkama nemam vůbec zkušenost.Nikdy sem ani na ně nehrál.Nemam představu ani jak dlouho vydrží baterka, den, měsíc,dva? Opravdu nemam představu, mam bezdrát a v něm baterka vydrží tak den.Slyšel sem na ty aktivní snímače dost blbejch věcí.Že dost brumí, že nemaj žádnou dynamiku.Pasivky jdou víc za rukou.Aktivní snímače zněj prej tak nějak uměle.Ale zase maj výhodu v tom, že neubejvaj vejšky když stahnu poťák hlasitosti.Neni lepší koupit ty pasivní SD a dát si tam kondík na pot hlasitosti a kompenzovat si úbytek těch vejšek?Opravdu nevim, trochu se těch aktivek bojim, co myslíte vy?Jaký jsou plusy a můnusy aktivních a pasivních snímačů.Dík
Ibanez RG 350EXZ, Cort X-1 DX
Randall RD50he, Randall RX412
ZOOM G3X
Randall RD50he, Randall RX412
ZOOM G3X
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
Re: aktivní nebo pasivní snímače?
čaf , kokso o tomto sú tu fakt mraky , 100 pro to zavrú 
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Nezavřou, jsem tak hodný, že to sloučím s již existujícím vláknem. Příště fakt nejdřív hledej než něco založíš. 8 stránkové vlákno nejde jen tak přehlédnout, tak si ho teď hezky pročti a určitě na většinu otázek dostaneš odpověď
. Poradím ti, že by to chtělo si zajít aktivy vyzkoušet, abys věděl o čem je řeč a taky řekni co hraješ za styl.
Já osobně jsem prostě zastáncem pasivů, úbytek výšek můžeš kompenzovat kondíkem na potu jak jsi sám řekl, ale třeba zjistíš, že s tím tak velký problém nemáš. Tady nebude existovat jednoznačná odpověď. Vyzkoušej si jak pasivy, tak aktivy a sám si musíš říct, které se ti líbí víc na to co hraješ. Ideání je to zkoušet na svém aparátu, abys slyšel jak se chová. Já třeba nevidím v aktivech žádnou výhodu (nával oponentů očekáván
).
Já osobně jsem prostě zastáncem pasivů, úbytek výšek můžeš kompenzovat kondíkem na potu jak jsi sám řekl, ale třeba zjistíš, že s tím tak velký problém nemáš. Tady nebude existovat jednoznačná odpověď. Vyzkoušej si jak pasivy, tak aktivy a sám si musíš říct, které se ti líbí víc na to co hraješ. Ideání je to zkoušet na svém aparátu, abys slyšel jak se chová. Já třeba nevidím v aktivech žádnou výhodu (nával oponentů očekáván
Čus. Jenom taková technická. Několikrát jsem se na netu dočet, že existujou i pasivní snímače s voicingem aktivních snímačů, což by moh bejt pro nějaký lidi přínos, kterejm vadí baterka. Nicméně znám všeobecný rozdíly jak co funguje. Je teda reálně možný vytvořit pasiv, kterej by měl křivku takovou, kterou na aktivech upravuje právě ten vestavěnej předzesilovač? Radši použiju obrázek nějakýho grafu. 
Aktivní EMGčka prostě dělaj kopec, něco jako obvod overdriveru, kdežto pasivy j nějak tak arovno, apak někde ve vejškách udělaj malej hrb. Samozřejmě závisí i na modelu viz obrázek, ale zabírá to jakoby na stejnej způsob oproti těm aktivum. Je teda konstrukčně možný ten pasiv udělat na styl aktivu? Ptám se protože i samo EMG dřív tvrdilo o řady H4, jak to je vlastně jejich 81/85 akorát pasivní. Nebo třeba o D activatoru od Dimarzia kolujou takový zvěsti. Už jsem se zkoušel ptát tady z jednoho členů. ale já mluvil o voze a on o koze, takže to zkusim radši takhle veřejně.

Aktivní EMGčka prostě dělaj kopec, něco jako obvod overdriveru, kdežto pasivy j nějak tak arovno, apak někde ve vejškách udělaj malej hrb. Samozřejmě závisí i na modelu viz obrázek, ale zabírá to jakoby na stejnej způsob oproti těm aktivum. Je teda konstrukčně možný ten pasiv udělat na styl aktivu? Ptám se protože i samo EMG dřív tvrdilo o řady H4, jak to je vlastně jejich 81/85 akorát pasivní. Nebo třeba o D activatoru od Dimarzia kolujou takový zvěsti. Už jsem se zkoušel ptát tady z jednoho členů. ale já mluvil o voze a on o koze, takže to zkusim radši takhle veřejně.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Ten člen jsem já a tedy: můžeš sem dát obsah mailů, kterými jsem ti odpověděl na otázky, ať si každý udělá obrázek. Ale takhle: na hloupé nekompetentní otázky se blbě odpovídá. Problém je tvoje elementární neznalost elektrotechniky, fyziky a logiky. Příště zase napiš. 
Ok. Stačí to poslední? Ať to tu neni zaplněný a téma úpolně zbytečný zase přes několik stran. Za mě to bylo prostě jeden o voze a druhej o kozeJirkaT píše: 10.02.2021 13:05 Ten člen jsem já a tedy: můžeš sem dát obsah mailů, kterými jsem ti odpověděl na otázky, ať si každý udělá obrázek. Ale takhle: na hloupé nekompetentní otázky se blbě odpovídá. Problém je tvoje elementární neznalost elektrotechniky, fyziky a logiky. Příště zase napiš.![]()
Re: pasivní vs. aktivní snímače
Odesláno: 10.02.2021 9:51
od JirkaT
Aktivní snímače mají své příznivce, pasivní taky. Ty lepší a dražší jsou obojí použitelné a myslím, že není nutné aby si konkurovaly, ale doplňovaly. Hledat pasiv, hrající stejně jako aktiv asi nemá smysl. Zvlášť pro hi-gain - isty bych se zaměřil hlavně na odolnost vůči nežádané akustické zpětné vazbě snímač - reprobedna. Tedy známénu pískání...
Re: pasivní vs. aktivní snímače
Odesláno: 9.02.2021 11:22
od innerself
Ještě teda zkusim příklad. EMG dělaj i pasivní snímače, o kterejch se dřív psalo, že jsou stejný jako jejich nejslavnější 81 a 85, akorát teda nejsou aktivní. Nebo třeba dimarzio d activator taky tvrdí, že má voicing aktivních snímačů. Je teda reálný, aby i pasivní snímače měly ten hrb, kterej v aktivech dělá ten zesilovač, nebo prostě ty pasivy budou pořád nějak tak na podobnym principu, jako jsem posílal minule v těch grafech?
Právě na tu neznalost jsem se ptal, jestli je možný mít u pasivů podobnej voicing (alias hrb), jako maj ty EMGčka a pořád z tý tvojí odpovědi to tam napsaný nevidim. Jako nezlob se ale napsat, že nemá smysl hledat pasiv, co hraje jako aktiv na tuhle otázku, tak to se nemůžeš divit, že to zkoušim u ostatních. Jako nechtěl jsem na tebe útočit, ale vždycky odepíšeš, že nevim co jak funguje a když se na to zeptám, tak napíšeš obecnou pravdu?
- fantomasxxx
- Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
- Kontaktovat uživatele:
Používám kytary se snímači EMG, v jedné kytaře aktivy 81/60. V druhé pasivy H4. Charakter zvuku je hodně podobný. Aktivka hraje hlavně při high gain více šťavnatěji, pasivka zase o něco lépe reaguje na dynamiku hry. Rozdíl ve zvuku tam je, ale nic co by se nedalo drobným pootočením korekcí na aparátu vyrovnat.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
viewtopic.php?t=48320
Díky. Já na netu i poslech nějaký srovnávačky. Zkoušel jsem osobně několik pasivů i aktivů. A ty aktivní snímače si byly charakterem nějak podobný. Jasně že někde bylo basů víc a jinde víc vejšek u různejch modelů atd., ale prostě ten charakter byl podobnej. To samý platí o pasivech, že si jsou prostě víc podobný. Ono to i z toho grafu nějak vidět i šlo, že pasivy měly prostě tu křivku na podobný bázi a aktivy zase měly tu svojí. Je teda i jasný, že to funguje oboje. O tom žádná. Někomu sedí víc to někomu tamto. Jenom mě zajímalo, jestli je konstrukčně vůbec možný, že by pasivní snímač měl tu křivku na bázi těch aktivních, když víme, že u těch aktivních tu "jinou" křivku dělá vestavěnej předzesilovač.
Asi jo,ale konstrukčně by to bylo moc složitý a drahý, asi jako vyrábět z tranzistorů integrovaný obvod, to je jednodušší si ten zvuk upravit pak v aparátu třeba..
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Hele, já taky myslím, že je to možný, protože charakter zvuku pasivních snímačů dělá materiál a izolace drátu, počet závitů, materiál a tvar magnetu, a v neposlední řadě tvar cívky, která může být úzká a vysoká jako u Stratu, nebo naopak nízká a široká jako Jazzmaster. Snažší je asi vyladit elektronický obvod a možná i levnější. Ale signál z těch aktivek prý prochází líp nástrojovým kabelem.innerself píše: 11.02.2021 11:49 jestli je konstrukčně vůbec možný, že by pasivní snímač měl tu křivku na bázi těch aktivních,
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
Tak ještě můj první mail innerselfovi, pro pořádek:
JirkaT píše:5.02.2021 19:39 Ahoj, aktivní snímače se dělají
1. Aby se eliminoval vliv kvality kabelu, spojujícího kytaru s okolím na zvuk. Z aktivu může vést i méně kvalitní kabel. Signál z aktivu může být i několikrát silnější než z pasivu
2. Zesilovačem v aktivním snímači se dá natvarovat (určuje výrobce) kmitočtová charakteristka jakkoli. Hrby, roviny, pahrby, cokoli...![]()
Aktivní snímače nepoužívám.
Trevor a Moon: Díky kluci. Docela jednoduchý a přímá odpověď.
JirkaT: No a pořád to z tý tvojí odpovědi nevidim
To mi řikáš, jak funguje aktivní snímač, o kterym v základu a nějak tak obecně vim, jak funguje. Já se ale ptal na pasiv a vlastně na to, co mi tu kluci napsali hned. Zkrátka existovalo víc variant odpovědí a byly docela krátký.
1, Buď že to prostě nejde
2, že to jde
3, i to co tu padlo od kluků tzn: Jde to, ale je to výhodnější a jednodušší vyrobit jako aktiv
JirkaT: No a pořád to z tý tvojí odpovědi nevidim
1, Buď že to prostě nejde
2, že to jde
3, i to co tu padlo od kluků tzn: Jde to, ale je to výhodnější a jednodušší vyrobit jako aktiv
Kdybych si chtěl do kytary zabudovat tento EQ, utáhne ho 9V baterka? Dík.
https://www.aliexpress.com/item/4000898 ... y5HYFItDwy
https://www.aliexpress.com/item/4000898 ... y5HYFItDwy
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
pokud se nepletu tak je to na symetrické napájení, tedy mít dvě baterky nebo malý měnič k jedné baterce
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
dík, byl to jen nápad, asi na to dlabu.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)