Vintage V100
Pravidla fóra
Re: Vintage V100
aspoň se nepřeklápí a pořádně drží na těle:-). ale chce to dobrej kšand. Navíc - jak s babama - nevěřím lehkým kytarám:-)))
moje rečjenyceg píše:aspoň se nepřeklápí a pořádně drží na těle:-). ale chce to dobrej kšand. Navíc - jak s babama - nevěřím lehkým kytarám:-)))
FENDER 60th Anniversary Telecaster® (Dimarzio Chopper + Gibson P100)
Orange Rocker 30 head
Orange Rocker 30 head
no... taky přemejšlim o koupi tyhle kytary konkretne se rozhoduju mezi V100IT a V100TSB ten ice tea má možná o něco hezčí tu přední desku.. co sem ale zase viděl to TSBéčko tak tam se mi líbila víc ta zadní část(aspon z inzerátu co to nikdo prodaval v zahr. sem viděl že tam je pruhlednej lak!) nevim jak ej tomu však ve skutečnosti... kdo to máte doma jak to je? Les pail pro me obecně znamená klasiku a tím pádem je pro mě nej takovej co nema rozhodne zadny aktivi snimace apodobny ptakoviny jko treba tremolo...
ale proti gustu... no a prave proto si myslim ze je skoda aby velkou i kdyz min viditelnou cast zakryla nepruhledna barva a kytara tak zezadu usobila dost plasticky...
jenom taková poznámka.: když sem měl svou první kytaru ze začátku si všichni okolo mě kdo nehrali myslely že sou stratocastery plastovy... skoro nekdo nevedel ze to je ze dreva..
podle toho co sem vyguglil a pod si myslim ze TSB vypada takto:
jenom taková poznámka.: když sem měl svou první kytaru ze začátku si všichni okolo mě kdo nehrali myslely že sou stratocastery plastovy... skoro nekdo nevedel ze to je ze dreva..
podle toho co sem vyguglil a pod si myslim ze TSB vypada takto:
TSB pravděpodobně znamená Transparent Sunburst, takže ten průhlednej lak nebude žádná náhoda. 
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
Vintage VS6
Blackstar HT1
Můj V100IT vypadá úplně stejně, jen má jiný odstín topu.
Oh ! ahá děkuji ti..
to víš já jako anglickej amatér do toho zas tak nevidim torchie!
nic méně když to spíš poupravim teda aby to neznělo tak děsně...
tak sem chtěl jenom říct jesli někdo máte to V100IT s pruhlednym lakem vzadu... coz mi sice jenyceq potvrdil ze jo... ale na netu sem zatim zadneho takoveho nevidel... spis sem narazil i na jedno cizi forum kde mel to IT a obrusoval tu zadni cast aby mel videt kresbu...
Není TSB tobacco sunburst?
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Ahojte píšu po delší době..
Danou kytaru sem samozřejmě koupil a sem velmi spokojenej... je to desnej rozdíl oproti tomu mymu ex stratu, kteryho si stejne necham a to jenom z duvodu ze bych ho prodal za smesnej pakatel a prece jenom je to moje 1...
ale tak treba casem.. Jinak čeho sem si všim je nerovnoměrně fungující potíky dočet sem se o tom i na netu viz např.:http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... eten~2010/
tak se chci jenom zeptat jelsi ste to někdo řešil nebo vám to nikomu nějak nevadí... já osobně sem si totiž v poslední době zvyknul vyhecovat gain prave volume potákem což de hezky nahoru ale na prd zpět...
Jinak udajně na ní prej měl hrát kytarista co hrál s goťákem... nevíte někdo kdo by to moh bejt? Na netu sem žádnou fotku s ni neviděl tak nevim... taky to nemusí být pravda já vím..
ale to už je to nejmenší... jinak je to TSB se zlatou mechanikou viz foto. má docela neobvyklou kresbu vepředu...
tak se chci jenom zeptat jelsi ste to někdo řešil nebo vám to nikomu nějak nevadí... já osobně sem si totiž v poslední době zvyknul vyhecovat gain prave volume potákem což de hezky nahoru ale na prd zpět...
Jinak udajně na ní prej měl hrát kytarista co hrál s goťákem... nevíte někdo kdo by to moh bejt? Na netu sem žádnou fotku s ni neviděl tak nevim... taky to nemusí být pravda já vím..
K poťákům: mně to vadilo dost. Nezbývá, než vzít pájku a přepojit si to na klasiku. Zdálo se mi, že se kajtra dost podstatně zvukově probudila. Ta čtvrthodina práce a trocha čmoudu za to stála.
vážně? tak to je super!
to do toho taky pudu..
tedkon jenom ani nevim jaky tam sou součastky a tak se zeptam jenom jesli si musel davat jiny nebo tam zustanou ty co tam sou? a moh bys mi prosim poslat to tvoje schema... vim ze jich je na netu spousta a nejsem linej si je vyhledat ale radsi bych nejaky ktery vim ze funguje jak ma.. ze to je to co hledam.. Jinak kdyz ji pripojim ke kombu tak je o dost tižší než muj starej strat.. víte někdo čím to je? je to tim zapojením? a nebo je to spíš těma snímačema wilkinson? a jakej máte názor na ty snímače co tam sou?
Díky
Díky
V podstatě stačí přepájet dráty na poťácích. Schéma - klasický gibson, není třeba vymýšlet. Můj názor na snímače wilkinson - krkový jsem si nechal, krásný tučný zvuk, garymoura hadra, fakt se mi líbí. kobylkový nebyl špatný, ale SH4, nebo originál Gibson to posune zas kus dál. Já jsem zvolil SH4 a spokojenost.
Super díky ..
já sem přemejšlel že jediná pozdejší investice do kytary by byla právě za ty snímače no.. dopředu sem plánoval SH2 a dozadu tu SH4... Jenom sem právě nevěděl jak hodně velkej by to byl rozdíl. každopádně se mi líbí ty zlatý kryty na snímačích který bych tam rád nechal právě. Jenom nevim aby to mělo takový vlastnosti i přes ten kryt no... vim že se to tady řešilo a že záleží z jakýho je materiálu no.. tak nevim pořádně co je vlastne tenhle zač 
EDIT : Víš od čeho sou ty kabely co tam sou?
z těla kytary mi tam příchází kabely 2x po 3 ten svazek blíž mě ( u strany s vykrojenim) de na vystupni jack a pak na kryt 1. potenciometru a 2 potenciometru ten svazek ede me de na kryt 1. volume a na vyvod kterej je spojenej s tim krytem a pak na kryt na druhej pot. mezi sebou sou propojeny pak jeste samozrejme s 2x tone ktery maj na sobe kondiky ale maj je z vlastniho krytu na vl. vývod což taky neni často vidět... ale zajimály by mě hlavně ty dva svazky abych vedel kterej od kad je a nezapojil to spatne..
díky
EDIT : Víš od čeho sou ty kabely co tam sou?
Řekl bych, že to, co jde na výstupná jack (1) je do přepínače a to druhý jsou snímače... normálně se letuje zem snímačů na potenciometry, tak snad je to tak i tady, ale nechci kecat 
hoď oko sem:http://www.seymourduncan.com/support/wi ... h_2v_2t_3w
v podstatě v jedné bužírce jsou dva dráty: jeden je na zem a druhý je na kontakt poťáku. ten je důležitý. odpájíš ho ze střední polohy a přehodíš s tím co je na kraji - tak jak je to ve schématu. Kdyžtak se neboj zaplatit pívo nějakému bastlíři, ať ti to zfoukne, je to za chvilku. Těch ostatních drátů si nevšímej, ty jsou na přepínač a na výstupní jack.
v podstatě v jedné bužírce jsou dva dráty: jeden je na zem a druhý je na kontakt poťáku. ten je důležitý. odpájíš ho ze střední polohy a přehodíš s tím co je na kraji - tak jak je to ve schématu. Kdyžtak se neboj zaplatit pívo nějakému bastlíři, ať ti to zfoukne, je to za chvilku. Těch ostatních drátů si nevšímej, ty jsou na přepínač a na výstupní jack.
Teď jsem viděl v100 icon na bazaru. Možná to bude někoho zajímat. Nemám s touto značkou zkušenosti, ale podle toho, co tu čtu, vypadá zajímavě....
tady je kdyžtak odkaz http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=8 ... rder=datum
tady je kdyžtak odkaz http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=8 ... rder=datum
Nevím sice jak dlouho ale koukal sem že začali prodávat Vintage kytary taky na Kytary.cz co já vím tak je tam nikdy neměly...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Je to novinka, pár týdnů v systému, na webu oficiálně jen pár dní.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Vypadá to, že kytary.cz to přebraly od MusicData. V MusicData jsou všechny kytary Vintage označeny jako výprodej, viz: http://www.hudebniraj.cz/inshop/scripts/shop.aspx
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
No, to fakt nepřebraly...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008