Randall Diavlo RD1HE
Pravidla fóra
- fantomasxxx
- Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
- Kontaktovat uživatele:
Randall Diavlo RD1HE
Ahoj,
máte už někdo zkušennost s lampou na cvičení Randall Diavlo RD1HE (1W)?
Sháním něco na cvičení s High gain zvukem. Podmínkou je efektová smyčka (cvičení s looperem).
Chystám se zajet do kytar.cz na vyzkoušení, ale pořád se nemůžu utrhnout.
Mám doma box na cvičení 1x12 s Grennbackem, má 16ohm. Nejsem si jsitý jestli bude hlasitost dostatečná, zesilovač má výstup 8ohm.
Nebydlím v paneláku, takže si můžu dovolit trénovat i hlasitěji a obávám se aby nebyla hlasitost 1W jako z mobilního telefonu:).
Pak dělají ještě verzi 5W, ale ta už je dražší.
Uvítám jakoukoliv zkušennost.
máte už někdo zkušennost s lampou na cvičení Randall Diavlo RD1HE (1W)?
Sháním něco na cvičení s High gain zvukem. Podmínkou je efektová smyčka (cvičení s looperem).
Chystám se zajet do kytar.cz na vyzkoušení, ale pořád se nemůžu utrhnout.
Mám doma box na cvičení 1x12 s Grennbackem, má 16ohm. Nejsem si jsitý jestli bude hlasitost dostatečná, zesilovač má výstup 8ohm.
Nebydlím v paneláku, takže si můžu dovolit trénovat i hlasitěji a obávám se aby nebyla hlasitost 1W jako z mobilního telefonu:).
Pak dělají ještě verzi 5W, ale ta už je dražší.
Uvítám jakoukoliv zkušennost.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
viewtopic.php?t=48320
- Alternátor
Re: Randall Diavlo RD1HE
Na Diavlo jsem sice nehrál, ale neboj, 1 watt doopravdy není jako z mobilu. I Blackstar HT1 s 8" reprem dokázal udělat pořádnej kravál.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Zní to supr, určitě zajeď, doporučuju i rozmyslet RD5HE, trošku se to liší zvukem a ta 5ka má víc headroomu na čistej zvuk... Nicméně na domácí cvičení je ta jednička úplně ideální
A hlasitý je to až až 
- fantomasxxx
- Kontaktovat uživatele:
Pravdepodobne přijedu vyzkoušet příští sobotu.Není mi úplně jasné jak je to s výstupní impedanci,na foto je nápis min 8ohm, ale v popisu je uvedena možnost 16/8/4ohm,žádný přepínač není vidět. Na Blackstar jsem také koukal, ale ten nemá ef. smyčku.Podle ukázek je randall vice na metal,což uprednostnuji.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
viewtopic.php?t=48320
ten popisek je blbě, je tam jenom 8 ohm 
Mel jsem ho chvili doma...Zvuky super...Na cviceni urcite staci ale na me to bylo stejne malo...Mam ted pujcenou 5w verzi a to uz je jina kava...Blackstar je taky super ale Randall umi metal lip...
LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
- fantomasxxx
- Kontaktovat uživatele:
S tou hlasitostí právě nevím. To se budu muset odzkoušet.
Asi bude taky hodně záležet na boxu. Teď mám v boxu na cvičení Greenback 16Ohm, což asi taky hodně zmenší výkon na výsupu 8Ohm. Mám jesště nevyužitý repro Elektrovoice EVM12L, který má mylím dost velkou citlivost. Ještě jsem se nedokopal repro přehodit, tak mě to přinutí. Chci si právě na test vzít svůj box i kytaru.
Asi bude taky hodně záležet na boxu. Teď mám v boxu na cvičení Greenback 16Ohm, což asi taky hodně zmenší výkon na výsupu 8Ohm. Mám jesště nevyužitý repro Elektrovoice EVM12L, který má mylím dost velkou citlivost. Ještě jsem se nedokopal repro přehodit, tak mě to přinutí. Chci si právě na test vzít svůj box i kytaru.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
viewtopic.php?t=48320
8 ohmu hlava do 16 ohmu bedny zadnej problem...pokles hlasitosti je minimalni...urcite si je vyzkousej protoze tam ta hlasitost od pulky uz nezesiluje a prehlcuje se gain coz ve vysledku przni zvuk...
LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
- fantomasxxx
- Kontaktovat uživatele:
Teoreticky z 8Ohm výstupu do 16Ohm bedny by měl být výsledný výkon poloviční než 8ohm/8ohm.
Otázkou jak to vnímá lidské ucho. Hlavní roli výsledné hlasitosti bude hrát citlivost repro, někde jsem četl, že navýšení citlivost o 3db vnímá lidské ucho jako navýšení hlasitosti o 50%.
Repro elektrovoice EVM12L má citlivost 100dB, Celestion Greenback 98dB.
Teoretický rozdíl 2dB by měl být celkem znatelný. Uvidím až to odzkouším.
Otázkou jak to vnímá lidské ucho. Hlavní roli výsledné hlasitosti bude hrát citlivost repro, někde jsem četl, že navýšení citlivost o 3db vnímá lidské ucho jako navýšení hlasitosti o 50%.
Repro elektrovoice EVM12L má citlivost 100dB, Celestion Greenback 98dB.
Teoretický rozdíl 2dB by měl být celkem znatelný. Uvidím až to odzkouším.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
viewtopic.php?t=48320
Na jednom wattu to nepoznáš.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
- fantomasxxx
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem byl otestovat Randall diavlo. Po testu jsem nakonec odešel domů s verzí 5W.
Verze 1W se na větším zkreslení při hlasitosti za půlkou celkem hltila v basech.
Na cvičení v domku je 5W ideální.
Kdo hledá hutný high gain zvuk na doma, tak vřele doporučuji.
Verze 1W se na větším zkreslení při hlasitosti za půlkou celkem hltila v basech.
Na cvičení v domku je 5W ideální.
Kdo hledá hutný high gain zvuk na doma, tak vřele doporučuji.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
viewtopic.php?t=48320
Kolik teda má ta hlava RD5 impedanci ? je to jen těch 8Ohmů nebo to je 16 / 8 / 4 Ohmů ?
GIBSON SG Special Faded MH 2016 T Satin Cherry
Epiphone SG G-400 PRO Cherry + Gibson 498T
Marshall DSL 5C
Fender Frontman 212r + Boss DS-1
trsátka BRAIN 0,88mm, Marshall MS-4ZW, struny Special Alloy Humbucker SA11, rozebranej Epiphone Les Paul Special II VS
Jsem vášnivý Doomař a milovník jitrnic
Epiphone SG G-400 PRO Cherry + Gibson 498T
Marshall DSL 5C
Fender Frontman 212r + Boss DS-1
trsátka BRAIN 0,88mm, Marshall MS-4ZW, struny Special Alloy Humbucker SA11, rozebranej Epiphone Les Paul Special II VS
Jsem vášnivý Doomař a milovník jitrnic
Zdar muzikanti a kytaristé zvlášť. Tak podle stránky výrobce: http://www.randallamplifiers.com/th_product/rd5h/
je celkem jedno jaký box tam připojíš. Udávají jen minimální impedanci 4Ω. Tím pádem můžeš připojit třeba i 8Ω nebo 16Ω box, ovšem pak z toho nedostaneš těch udávaných 5W, ale menší výkon. To zřejmě nebude ničemu vadit, naopak to může být v domácích podmínkách výhodou. Pod 4Ω bys jít neměl, přetěžoval bys koncový stupeň. Zjisti si jestli se interní repro při zasunutí jacku pro externí reprobox odpojí nebo ne. V případě, že zůstane připojené, musíš si spočítat výslednou impedanci pravděpodobně paralelního spojení obou repro a ta by měla být větší nebo rovna 4Ω.
je celkem jedno jaký box tam připojíš. Udávají jen minimální impedanci 4Ω. Tím pádem můžeš připojit třeba i 8Ω nebo 16Ω box, ovšem pak z toho nedostaneš těch udávaných 5W, ale menší výkon. To zřejmě nebude ničemu vadit, naopak to může být v domácích podmínkách výhodou. Pod 4Ω bys jít neměl, přetěžoval bys koncový stupeň. Zjisti si jestli se interní repro při zasunutí jacku pro externí reprobox odpojí nebo ne. V případě, že zůstane připojené, musíš si spočítat výslednou impedanci pravděpodobně paralelního spojení obou repro a ta by měla být větší nebo rovna 4Ω.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.