Blány
Pravidla fóra
- necibici
- Moderátor
- Bandzone: bandzone.cz/attacus
Re: Jak vybrat blány?
Tohle téma se tu pořád opakuje,stačí hledat!!!
Výhodný jsou sady,ale záleží na tvý konfiguraci tomů,např.od Rema:
http://www.drumcenter.cz/eshop/emperor- ... 64184.html
Nebo od Evanse,ale ten k nim nedává blánu na snare,zato podle mne líp hrajou:
http://www.drumcenter.cz/eshop/g2-coate ... 22233.html
Výhodný jsou sady,ale záleží na tvý konfiguraci tomů,např.od Rema:
http://www.drumcenter.cz/eshop/emperor- ... 64184.html
Nebo od Evanse,ale ten k nim nedává blánu na snare,zato podle mne líp hrajou:
http://www.drumcenter.cz/eshop/g2-coate ... 22233.html
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Re: Jak vybrat blány?
Ano, slučuji.necibici píše:Tohle téma se tu pořád opakuje,stačí hledat!!!
Re: Blány
Taky už musim pořídit blány, na tomu už mám mističku
.. jsou to převozní blány takže mě to něják netrápí, ale ten zvuk.. brr. Pořizuji ty Remo Pinstripe + PWS3 na snarku tak doufám, že nebudu zklamanej
Bicí: Sonor Smart Force, Činely: Sonor Čast B8, Paličky: Balbex - Miloš Meier signature
Dobrá volba. Ale pozor na kopák. Ať tě ani nenapadne kupovat Pinstripe. Byly by to vyhozené prachy... 
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
kopákovou blánu zatim nechám tu převozní, já vim je to příšerný, ale nejsou korunky
.. ta přijde někdy později.. a když budu vybírat tak určitě mrknu sem na forko
Bicí: Sonor Smart Force, Činely: Sonor Čast B8, Paličky: Balbex - Miloš Meier signature
- necibici
- Moderátor
Pinstrajpky bych si už na bubny nedal,nelíbí se mi ten jejich středovej zvuk,sice kraválu nadělaj dost,ale já mám radši basovější zvuky a proto hraju na G2.To jsi nemusel hledat tady na fóru,nevim odkud jsi,ale u nás v Chebu už (nebo ještě) 20let jiný blány neprodávaj
PVS3 na virbl je zabiják zvuku,ale v některých případech může pomoct přeznívání,taky už nepoužívám... Není to tak jednoduchý,říct kup si tohle,záleží na tvým požadavku zvuku a prostoru na hraní a i stylu muziky.Každopádně je dobrý hledat srovnání na youtubku,než něco koupit a za měsíc přemejšlet o jiných. 
A já si nemyslím, že zrovna Youtube je nějaký věrohodný zdroj zvuku. Ty nahrávky bývají ledajaké, nahrávané na různé mikrofony různé kvality. Pro srovnání by tam musely být stejné podmínky a stejná technika.necibici píše:.Každopádně je dobrý hledat srovnání na youtubku,než něco koupit a za měsíc přemejšlet o jiných.
Nedovolil bych si radit bez vlastní zkušenosti. A proto si vážně myslím, že s Pinstripe na Tomy chybu neudělá. Spoustu toho odehrají, vyzkouší si jiné bicí a jiné zvuky a třeba časem přesedlá. Ale to je přirozený vývoj každého. A do bigbítu (vzhledem ke zvučení - přeslechům a doznívání - což miluje každý zvukař), je to ideální volba. I když v žádném případě netvrdím, že jediná.
a spousta No name...
a spousta No name...
Normální věc. Kdo dnes prachy má?spike6 píše:kopákovou blánu zatim nechám tu převozní, já vim je to příšerný, ale nejsou korunky
Měl jsem možnost hrát na převozky od Yamahy, Mapexu a Tamy a vždy byla kopáková blána nejlepší a nejpoužitelnější z celé sady. Takže jako dočasné řešení - úplně v klídku
a spousta No name...
a spousta No name...
- necibici
- Moderátor
Re: Blány - Mapex Horizon - rock/metal
Tak jsem nakonec tu G-plusku nevzal,ale dneska jsem byl v naší prodejně a měl tam tu Generu Dry s dírkama a taky jí doporučoval,tak jsem jí vzal a ve středu jí probnu na zkoušce. 
A tvrdím snad opak? Nebo co?necibici píše:Zvukař je od toho,aby mi nazvučil bicí a ne aby mi kecal do zvuku,to je věc bicáka
a spousta No name...
a spousta No name...
Jo, tak ta videa jsou gut. Je vidět, že jsem špatný "hledač". Tohle už vypovídající hodnotu má.
Pehve to jistojistě myslel také ironicky
.
Pehve to jistojistě myslel také ironicky
a spousta No name...
a spousta No name...
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Re: Blány - Mapex Horizon - rock/metal
Myslím že nebudeš zklamán... spíš budeš nadšen!! Já jsem teda byla když jsem nevěřícně svolila a koupila ji a prubla...necibici píše:Tak jsem nakonec tu G-plusku nevzal,ale dneska jsem byl v naší prodejně a měl tam tu Generu Dry s dírkama a taky jí doporučoval,tak jsem jí vzal a ve středu jí probnu na zkoušce.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
" Co neuhraješ neukecáš!! "
ale no jistě, když si přečteš celé vlákno tak vám zvukařům pinstripky opravdu nevadí, tedy myslím vás zvukaře tady na bicích - tebe a Moniku.zzbar píše:Jo, tak ta videa jsou gut. Je vidět, že jsem špatný "hledač". Tohle už vypovídající hodnotu má.
Pehve to jistojistě myslel také ironicky.
no díky chlape že jsi nám to vysvětlilnecibici píše:Zvukař je od toho,aby mi nazvučil bicí a ne aby mi kecal do zvuku,to je věc bicáka![]()
Já jsem trošku jiného názoru - muzikant a zvukař by měl spolupracovat, když si někdo postaví hlavu tak je to naprd protože to na té muzice je poznat. Takže tak.
Musím se přiznat, že můj výběr blan je do jisté míry ovlivněn tím, že to z nám z druhé strany. Tedy od mixupehve píše:ale no jistě, když si přečteš celé vlákno tak vám zvukařům pinstripky opravdu nevadí, tedy myslím vás zvukaře tady na bicích - tebe a Moniku. čemuž se nedivím protože jejich akustické vlastnosti jsou všem jasné.
Ale i tak si myslím, že pinstripe jsou dobrá volba.
Tak tohle je svatosvatá pravda.pehve píše:muzikant a zvukař by měl spolupracovat, když si někdo postaví hlavu tak je to naprd protože to na té muzice je poznat. Takže tak.
a spousta No name...
a spousta No name...
- necibici
- Moderátor
Měl jsem na mysli zvukaře ve studiu,při koncertech zvukaři bicí moc neřeší,kdyžtak kopák,ale jinak souhlasim,že je dobrý si nechat poradit.Nechci to rozvádět,zas tolik zkušeností nemám.
Když budou ty vánoce,tak jsem si teda napsal o sadu těch Evans Black Chrome a už se těšim,jak si po svátcích poladim.Na chystaný nahrávce už budou slyšet.
Když budou ty vánoce,tak jsem si teda napsal o sadu těch Evans Black Chrome a už se těšim,jak si po svátcích poladim.Na chystaný nahrávce už budou slyšet.