Blány

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Re: Jak vybrat blány?

Příspěvek od necibici »

Tohle téma se tu pořád opakuje,stačí hledat!!!
Výhodný jsou sady,ale záleží na tvý konfiguraci tomů,např.od Rema:
http://www.drumcenter.cz/eshop/emperor- ... 64184.html
Nebo od Evanse,ale ten k nim nedává blánu na snare,zato podle mne líp hrajou:
http://www.drumcenter.cz/eshop/g2-coate ... 22233.html
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
MilanT

Re: Jak vybrat blány?

Příspěvek od MilanT »

necibici píše:Tohle téma se tu pořád opakuje,stačí hledat!!!
Ano, slučuji.
spike6
Bandzone: spike6

Re: Blány

Příspěvek od spike6 »

Taky už musim pořídit blány, na tomu už mám mističku :D .. jsou to převozní blány takže mě to něják netrápí, ale ten zvuk.. brr. Pořizuji ty Remo Pinstripe + PWS3 na snarku tak doufám, že nebudu zklamanej
Bicí: Sonor Smart Force, Činely: Sonor Čast B8, Paličky: Balbex - Miloš Meier signature
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Dobrá volba. Ale pozor na kopák. Ať tě ani nenapadne kupovat Pinstripe. Byly by to vyhozené prachy... :wink:
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
spike6

Příspěvek od spike6 »

kopákovou blánu zatim nechám tu převozní, já vim je to příšerný, ale nejsou korunky :D .. ta přijde někdy později.. a když budu vybírat tak určitě mrknu sem na forko
Bicí: Sonor Smart Force, Činely: Sonor Čast B8, Paličky: Balbex - Miloš Meier signature
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Pinstrajpky bych si už na bubny nedal,nelíbí se mi ten jejich středovej zvuk,sice kraválu nadělaj dost,ale já mám radši basovější zvuky a proto hraju na G2.To jsi nemusel hledat tady na fóru,nevim odkud jsi,ale u nás v Chebu už (nebo ještě) 20let jiný blány neprodávaj :lol: PVS3 na virbl je zabiják zvuku,ale v některých případech může pomoct přeznívání,taky už nepoužívám... Není to tak jednoduchý,říct kup si tohle,záleží na tvým požadavku zvuku a prostoru na hraní a i stylu muziky.Každopádně je dobrý hledat srovnání na youtubku,než něco koupit a za měsíc přemejšlet o jiných. :roll:
spike6

Příspěvek od spike6 »

Ještě mrknu po netu, hraju spíš big beat, Metallica cover a sem tam punk
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

necibici píše:.Každopádně je dobrý hledat srovnání na youtubku,než něco koupit a za měsíc přemejšlet o jiných.
A já si nemyslím, že zrovna Youtube je nějaký věrohodný zdroj zvuku. Ty nahrávky bývají ledajaké, nahrávané na různé mikrofony různé kvality. Pro srovnání by tam musely být stejné podmínky a stejná technika.
Nedovolil bych si radit bez vlastní zkušenosti. A proto si vážně myslím, že s Pinstripe na Tomy chybu neudělá. Spoustu toho odehrají, vyzkouší si jiné bicí a jiné zvuky a třeba časem přesedlá. Ale to je přirozený vývoj každého. A do bigbítu (vzhledem ke zvučení - přeslechům a doznívání - což miluje každý zvukař), je to ideální volba. I když v žádném případě netvrdím, že jediná.

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

spike6 píše:kopákovou blánu zatim nechám tu převozní, já vim je to příšerný, ale nejsou korunky
Normální věc. Kdo dnes prachy má? :(
Měl jsem možnost hrát na převozky od Yamahy, Mapexu a Tamy a vždy byla kopáková blána nejlepší a nejpoužitelnější z celé sady. Takže jako dočasné řešení - úplně v klídku :) .

a spousta No name...
necibici
Moderátor

Re: Blány - Mapex Horizon - rock/metal

Příspěvek od necibici »

Tak jsem nakonec tu G-plusku nevzal,ale dneska jsem byl v naší prodejně a měl tam tu Generu Dry s dírkama a taky jí doporučoval,tak jsem jí vzal a ve středu jí probnu na zkoušce. :wink:
pehve

Příspěvek od pehve »

jj,zvukařům pinstripky rozhodně vadit nebudou 8)
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Zvukař je od toho,aby mi nazvučil bicí a ne aby mi kecal do zvuku,to je věc bicáka :!:
Pěkný srovnávací video:

A ještě jedno:
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

necibici píše:Zvukař je od toho,aby mi nazvučil bicí a ne aby mi kecal do zvuku,to je věc bicáka
A tvrdím snad opak? Nebo co?

a spousta No name...
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Chápu,že se tě to dotklo,ale to bylo na Pehveho..Na tebe jsou ty ukázky,jako příklady vydařených objektivních testů. 8)
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Ještě srovnávačka Evansů s Remo Pinstripe na tomu:
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Jo, tak ta videa jsou gut. Je vidět, že jsem špatný "hledač". Tohle už vypovídající hodnotu má.
Pehve to jistojistě myslel také ironicky :wink: .

a spousta No name...
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: Blány - Mapex Horizon - rock/metal

Příspěvek od Monikad »

necibici píše:Tak jsem nakonec tu G-plusku nevzal,ale dneska jsem byl v naší prodejně a měl tam tu Generu Dry s dírkama a taky jí doporučoval,tak jsem jí vzal a ve středu jí probnu na zkoušce. :wink:
Myslím že nebudeš zklamán... spíš budeš nadšen!! Já jsem teda byla když jsem nevěřícně svolila a koupila ji a prubla...;)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
pehve

Příspěvek od pehve »

zzbar píše:Jo, tak ta videa jsou gut. Je vidět, že jsem špatný "hledač". Tohle už vypovídající hodnotu má.
Pehve to jistojistě myslel také ironicky :wink: .
ale no jistě, když si přečteš celé vlákno tak vám zvukařům pinstripky opravdu nevadí, tedy myslím vás zvukaře tady na bicích - tebe a Moniku. :wink: čemuž se nedivím protože jejich akustické vlastnosti jsou všem jasné.

necibici píše:Zvukař je od toho,aby mi nazvučil bicí a ne aby mi kecal do zvuku,to je věc bicáka :!:
no díky chlape že jsi nám to vysvětlil :roll:
Já jsem trošku jiného názoru - muzikant a zvukař by měl spolupracovat, když si někdo postaví hlavu tak je to naprd protože to na té muzice je poznat. Takže tak.
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

pehve píše:ale no jistě, když si přečteš celé vlákno tak vám zvukařům pinstripky opravdu nevadí, tedy myslím vás zvukaře tady na bicích - tebe a Moniku. čemuž se nedivím protože jejich akustické vlastnosti jsou všem jasné.
Musím se přiznat, že můj výběr blan je do jisté míry ovlivněn tím, že to z nám z druhé strany. Tedy od mixu :D .
Ale i tak si myslím, že pinstripe jsou dobrá volba.
pehve píše:muzikant a zvukař by měl spolupracovat, když si někdo postaví hlavu tak je to naprd protože to na té muzice je poznat. Takže tak.
Tak tohle je svatosvatá pravda.

a spousta No name...
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Měl jsem na mysli zvukaře ve studiu,při koncertech zvukaři bicí moc neřeší,kdyžtak kopák,ale jinak souhlasim,že je dobrý si nechat poradit.Nechci to rozvádět,zas tolik zkušeností nemám. :mrgreen:
Když budou ty vánoce,tak jsem si teda napsal o sadu těch Evans Black Chrome a už se těšim,jak si po svátcích poladim.Na chystaný nahrávce už budou slyšet. :twisted:
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“